≫ 

Krstajić najavljuje promene protiv Rumuna: Da li je vreme za Prijovića?

Selektor Krstajić je istakao da je protiv Litvanije odmarao veliki broj igrača

  • 46
Mladen Krstajić

Foto: Marko Jovanović

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić očekuje pobedu protiv agresivne ekipe Rumunije u drugom kolu Lige nacija i najavljuje nekoliko izmena u timu u odnosu na premijerni duel protiv Litvanije.

>>> Kolarov siguran u slab odziv navijača protiv Rumuna: Ko oseti reprezentaciju kao što je ja osećam, on će doći, ko ne oseća, neka gleda na televiziji (VIDEO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je danas da očekuje pobedu protiv dobre i agresivne ekipe Rumunije u drugom kolu Lige nacija i najavio nekoliko izmena u timu u odnosu na premijerni duel protiv Litvanije.

Srbija je u petak savladala Litvance u Viljnusu 1:0, dok su Rumuni remizirali sa Crnom Gorom 0:0.

- Igramo protiv Rumunije, očekuje nas mnogo teži i zahtevniji meč nego u Litvaniji. Sigurno da će biti teško, jedan od razloga je što smo igrali u petak uveče, tako da su igrači imali samo dva dana za oporavak. Ipak, to nije alibi i siguran sam da će dati svoj maksimum - rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Sportskom centru FŠ u Staroj Pazovi.

VIDEO: Antonio Rukavina: Hteo sam da se oprostim, ali me stalno zovu u reprezentaciju

On je najavio da će napraviti nekoliko izmena u tiumu, pre svega zbog problema sa povredama.

- Biće promena, zamislili smo to i sa utakmicom u Litvaniji, a samim tim i za utakmicu koja dolazi sutra, pa su neki svesno odmarali, a nekima smo dali šansu da pokažu kvalitet. Lakše su povređeni Milan Rodić, Nenad Krtičić, Nemanja Matić, Jagoš Vuković i Nikola Milenković, niko nije otpisan i nećemo rizikovati, videću danas na treningu ko je spreman za sutra - kazao je Krstajić.

Detalj sa meča Srbije i Litvanije; Foto: Tanjug/AP

Krstajić je istakao da je ekipa u procesu stvaranja i da je normalno da se dešavaju greške, ali da ima vremena da se isprave.

- Sigurno da mogu da budem zadovoljan većim delom utakmice u Litvaniji jer je ova ekipa igrala prvi put zajedno. Stvari se svakako mogu ispraviti, a dobro je što nismo kažnjeni. Analizirali smo Rumune, radi se o ekipi koja se takođe uigrava, sa novim selektorom Kozminom Kontrom, igraćemo proti brže i agresivne ekipe, ali želimo da pobedimo, posebno jer igramo kod kuće.

VIDEO: Kapiten Srbije obratio se navijačima pred meč sa Rumunima

Za Dušana Tadića je rekao da može daigra na sve tri pozicije u napadu, a da Milenković i Veljković predstavljaju budućnost.

- O Aleksandru Kolarovu je suvišno pričati sigurno da nam znači i na klupi, a pogotovo na terenu. On nije komandant odbrane već cele reprezentacije Srbije. Za Kolarova imamo zamenu u Rodiću, što se tiče desne strane u slučaju da Antonio Rukavina ne može imamo Milenkovića, a šta ćemo za budućnost kad ode Rukavina ostaje samo Milenković. Imamo mlađe igrače, zlatne Orliće koji ne igraju u svojim klubovima - rekao je Krstajić.

Da podsetimo, utakmica 2. kola C Lige nacija, grupe 4, između Srbije i Rumunije igra se sutra od 20.45 na stadionu Partizana.

S obzirom na najavljene promene, kao i na činjenicu da raspoloženi Prijović dugo nije imao više minuta na terenu, ostaje da se vidi da li je meč sa Rumunima prava prilika da napadač PAOK-a konačno pokaže šta ume.

VIDEO: Aleksandar Mitrović želi da igra u tandemu sa Prijovićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA