≫ 

Bravo, Orlići! Mladi fudbaleri Srbije pokorili Rusiju, plasirali se na Evropsko prvenstvo! (VIDEO)

Golovima Luke Jovića i Aleksandra Lutovca ekipa Gorana Đorovića upisala i osmu pobedu iz isto toliko mečeva u grupi

  • 23

Posle 2015, 2017, mlada reprezentacija Srbije biće na završnoj smotri najboljih selekcija Evrope i 2019!

Reprezentacija koju sa klupe vodi Goran Đorović savladala je u sjajnom meču Rusiju 2:1, posle preokreta, upisala tako osmu pobedu u grupi i dva kola pre kraja overila plasman na završni turnir među 12 najboljih U-21 reprezentacija.

Bravo, Orlići!

Strelci za naš tim u Nižnjem Novgorodu bili su Luka Jović iz penala koji je sam iznudio, i Aleksandar Lutovac dva minuta pre kraja!

U videu na početku teksta pogledajte odlučujući gol koji je postigao Lutovac na asistenciju rezerviste Adžića.

Pogledajte i neverovatan promašaj junaka utakmice Lutovca pri rezultatu 0:0

Sve vredno pomena sa meča stalo je u uzbudljivom drugom poluvremenu: golovi, šanse, i preokret...

Rusi su, ruku na srce, češće pretili našem timu, bilo je nekoliko dramatičnih momenata pred golom Srbije, međutim imali smo među stativama sjajnog Radunovića koji je najzaslužniji što posle 1:0 za domaći sastav nismo bili nokautirani.

Sve se u odnosu snaga počelo menjti u 73. minutu, kada je ponajbolji igrač u našem timu danas Luka Jović, najpre iznudio penal (stigao do lopte pre golmana Rusije u samom ćošku šesnaesterca, ovaj ga srušio), a onda ga hladnokrvno realizovao. Počeli su od tog trenutka Orlići da igraju onako kako znaju, nisu kalkulisali, bili su rešeni da pobedom završe priču i ovaj kvalifikacioni ciklus.

Osetio je i selektor Đorović da njegovi igrači imaju energije da zadaju novi udarac rivalu, uveo je Luku Adžića što je bio pun pogodak. Upravo je buntovni bivši Zvezdin fudbaler iskreirao solo akciju po levoj strani u 88. minutu, ubacio loptu pred gol, gde je Lutovac najbrže odreagovao i, uz mnogo sreće, poslao loptu iza gol-linije, prethodno udarivši o stativu i u ruku golmana Zbornaje - za muk Rusa i delirijum naših fudbalera!

Srbiji su preostala još dva meča do kraja kvalifikacija, protiv Austrije u Novom Sadu 12. oktobra i Jermenije takođe na domaćem terenu - ali oba će biti samo dobra prilika da se grupa završi sa maksimalnim učinkom pošto je u Rusiji čekirana karta za EURO - treći uzastopni za mladu reprezentaciju.

Ovo je tim koji je izborio pobedu u Rusiji i plasman na Evropsko prvenstvo: Radunović - Gajić, Marković, Jovanović, Bogosavac - Mašović, Ilić (od 47' Račić) - Ranđelović (od 69' Adžić), Pantić, Lutovac - Jović. Na klupi su ostali Šaponjić, Mesarović, Terzić i Manojlović.

VIDEO: Pogledajte i vodeći gol Rusije, koji, ipak, nije bio dovoljan domaćem timu ni za bod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    11. septembar 2018 | 20:07

    Ovi ispod 21 igraju izkusno bolji nego onih dunstera iz takozvane A,reprezentacije svaka cast

  • Bob Rock

    11. septembar 2018 | 21:52

    Daj vise pozovite u A reprezentaciju malog Gajica da se zacementira narednih 10 godina na desnom beku, da Rukavina ide čovjek u penziju

  • PEXON

    11. septembar 2018 | 20:02

    Svaka cast momci.tako se bori I gine za Srbiju.a ne one babe od sinoc.ove momke u A reprezentaciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA