≫ 

Skandal u Nemačkoj zbog naci pozdrava fudbalera: Turčin ih nagovorio, svi zajedno najureni iz kluba

Salutiranje ih skupo koštalo

  • 2

Sedmorica nemačkih fudbalera amaterskog kluba "Mil 1920" dobila su otkaz zbog toga što su se fotografisali, navodno šale radi, kako salutiraju u nacističkom maniru. 

Dobro poznati pozdrav šokirao je tamošnju javnost pošto su slike brzo "procurile" po društvenim mrežama. Posle osuda i kritika, klubu nije ostalo ništa drugo nego da oštro sankcioniše fudbalere i uruči im ispisnice.

Igrači su se inače okupili na "fotkanju" za potrebe klupskog sponzora, lanca kebab prodavnica u vlasništvu Turčina Engina Arslana, ali su se u jednom momentu previše opustili i slikali se kako salutiraju poput nacista.

Zanimljivo je da su to uradili baš na insistiranje gazde Arslana koji je tražio od njih "neku smešnu fotografiju", a dobio je nešto što je bilo obeležje zlog vremena nemačke istorije. Isprva, i njemu se dopalo, ali je sliku brzo sklonio sa fejsbuk naloga.

Prekasno...

Igrači, uzrasta od 18 do 27 godina, njih sedmorica, momentalno su dobili otkaz pošto je bord kluba zasedao i zaključio da je njihov postupak bio nedopustiv. Zanimljivo, na spornoj fotografiji nalazi se i jedan tamnoputi fudbaler, koji nije kao i sedmorica njegovih saigrača digao ruku, jasno je i zbog čega.

- Kada smo saznali i videli šta se desilo, odmah smo sazvali sastanak - rekao je predsednik kluba Mark Vikens, pa dodao:

- Prema klupskim pravilima, sve što smo mogli da uradimo posle takvog ispada je da izbacimo igrače iz kluba.

Izbačen je i glavni sponzor Arslan i njegov lanac kebab prodavnica čiji je logo uklonjen sa stadiona.

Inače, "Mil 1920" se takmiči u regionalnoj ligi Severna Rajna Vestfalija.

Na kraju, oglasili su se i okrivljeni, igrači, i Arslan.

- Izvinjavamo se... svim ljudima koje je naša fotografija povredila - poručili su igrači.

- Bila je ovo velika greška i sa moje strane, želim svima da se izvinim, navijačima, i klubu... Ali, to mi očigledno neće pomoći u ovoj situaciji, izvinio bih se i fudbalerima - pokajnički je poručio Arslan.

Naci pozdrav strogo je zabranjen u Nemačkoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    13. septembar 2018 | 18:25

    Da da bice da nisu nacisti. Zivim vec 30 godina medju nijma i tvrdim da su 80 odsto nacisti svi iz Nemackog govornog podrucija. Sve dok ima dovoljno para bice Germani mirni kada udari kriza bice lud koji mili moji !

  • Драган

    13. septembar 2018 | 19:54

    Нека дођу у хрватску лигу,дочекаће их раширених руку!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA