Klop posle 2 meseca prozvao Mažića za suđenje u finalu Lige šampiona: Srbinu nije dugo trebalo da mu odgovori!

Najbolji srpski arbitar ne želi da neko dovodi u pitanje njegove odluke nakon toliko vremena od završetka meča

  • 6

Milorad Mažić je u finalu Lige šampiona položio "doktorsku disertaciju" prema mišljenju svih sudijskih stručnjaka i bio je na visini zadatka u utakmici svoje karijere. Međutim, to ne misli i trener Liverpula, Jirgen Klop, koji je nedavno rekao da Srbin nije imao hrabrosti da isključi Serhija Ramosa posle starta nad Salahom, nakon koga je Liverpul ostao bez svog najboljeg igrača.

Mažić je u intervjuu za Nedeljnik odgovorio Klopu i poručio Nemcu da bi, da je bilo nečega za komentarisanje, to odmah rekao i da ne bi čekao dva meseca.

- Iznenadio me je trenutak tog komentara, dva meseca posle finala Lige šampiona. Ne sećam se, nisam ni čuo ni video da je Klop to rekao nakon susreta. A tada možda emocije jesu najjače, ali se i utakmica najbolje vidi. Tu bih zastao u komentarisanju tog, u suštini, detalja bez mnogo značaja.

- Čudi me, iskreno, da je kod nas dobio takvu konotaciju, mnogo drugačiju od one u kontinentalnim okvirima, pa i na Britanskom poluostrvu. Ima tu još jedan bitan detalj: svaki trener ili funkcioner pokušava da zaštiti svoje igrače ili ekipu, naročito posle teške sezone i pre početka nove.

Klop prolazi pored pehara Lige šampiona; Foto: Tanjug/AP

- Najlakše ili najbezbolnije je tražiti krivca ili izgovor, i da je stvarno tu bilo nečega za komentarisanje, ne bi se čekalo dva meseca. Svako ko i malo poznaje fudbal, jasno je mogao da sagleda stvari u toku utakmice. Nema tu velike filozofije, eho meča ne može da traje unedogled... Prvi utisci imaju najveću težinu - rekao je Mažić.

VIDEO: Milojević poslao poruku Liverpulu, PSŽ-u i Napoliju: Hoćemo još da stvaramo istoriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robi

    13. septembar 2018 | 19:21

    Klop je nesto lose klopao izgleda. Mazic je klasa od sudije i covjek kakve treba trazit.

  • Seki

    13. septembar 2018 | 18:10

    Ne bi se slozio da je nebitan detalj. A i Klop je morao mnogo ranije da reaguje..

  • Klopaj

    13. septembar 2018 | 19:35

    Da ne postanje kao Murinjo. Mada ovaj je majstor da dodje i izgubi finale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA