Partizanu stiže milion evra od UEFA

Zarađeni novac u četiri kola kvalifikacija za Ligu Evrope ove sedmice na računu kluba iz Humske

  • 14

Jedini, pravi “sponzor” Partizana u poslednjih 15-tak godina, i to na konto redovnog učešća u evropskim takmičenjima – UEFA, obradovaće crno-bele tokom tekuće sedmice sasvim pristojnom finansijskom injekcijom, koja će u teškom vremenu svakko pomoći klubu da živi i “servisira” obaveze.

>>> Partizanova prva Liga šampiona: Nadigrali Murinjov Porto i Realove „galaktikose“, JNA bio neosvojiva tvrđava. Može li Zvezda bolje od toga?

Radi se o 1.000.080 evra, koje je klub iz Humske zaradio tokom minulih kvalifikacija za Ligu Evrope, odigravši četiti kola u Evropi.

Partizan je tokom pomenutih kvalifikacija odigrao ukupno osam mečeva, zabeležio je pet pobeda, dva remija i poraz. Prvo kolo je naplaćeno sa 240.000 evra, drugo 260.000, treće 280.000 i plej-of u kome su crno-beli eliminisani od Bešiktaša – 300.000 evra.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

To dovodi do cifre od 1.000.080 evra, koja će najverovatnije biti umanjena za kazne koje je evropska kuća fudbala “rezala” tokom kvalifikacija, a zatim će krajnja cifra biti prosleđenja na - “međuadresu”.

Po pravilima UEFA, zarađeni novac Partizana biće prvo uplaćen Fudbalskom savezu Srbije, ali će i tu najverovatnije doći do izvesnih umanjenja. Jer, krovna organizacija “naplaćuje” dva odsto od realizovanih transfera kluba u minulom prelaznom roku, a crno-bele su tada napustili Lenadre Tavamba, Marko Jevtović i Đorđe Jovanović (igrači od kojih je naplaćeno obeštećenje).

Ukoliko, naravno, FSS ne “zažmuri” u ovom trenutku i naplatu prolongira za neko finansijski bolje vreme u Humskoj. Partizanu bi svakako koristilo...

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    17. septembar 2018 | 13:24

    Dajte Ilievu taj novac i neka ide...

  • Grobar

    17. septembar 2018 | 15:37

    80€ u klub Ostalo uprava deli na ravne časti

  • Pepi

    17. septembar 2018 | 13:25

    Taman da malo podmazu sudije da se ne brukaju po Surdulici,Subotici itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA