Delije razgalile Šabanadžovića ovacijama: Refik se zahvalio na dočeku, pa otkrio koliko su Napolitanci bili nadmeni!

Šabanadžović otkrio zanimljive detalje iz susreta sa Napolitancima

  • 10
Liga sampiona, Crvena zvezda, Napoli Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Član generacije Crvene zvezde koja je osvojila evropsku titulu 1991, Refik Šabanadžović, doživeo je veliki emotivni naboj kada su ga Delije pozdravile pred meč sa Napolijem.

Legende kluba sa Marakane su istrčale počasni krug sa peharom prvaka Evrope, a nakon utakmice sa Italijanima, za portal Klixba, Šabanadžović je izneo utiske.

- Izuzetno mi je drago da nas ljudi nisu zaboravili. To je generacija koja je upisana zlatnim slovima u istoriju Zvezde. Vidim da oni to cene i poštuju. Na Marakani se okupilo dosta igrača. Zajedno smo autobusom iz hotela stigli na stadion, obišli počasni krug i predstavili se publici.

- Lepo je kada vidiš da neko ceni ono što si napravio. Pogotovo jer dosta gledalaca nije bilo ni rođeno kada smo 1991. godine napravili veliki uspeh. Moram istaći dobru organizaciju domaćina. Rezervisali su nam avionske karte, hotel, prevoz, obroke... Sve je bilo na vrhunskom nivou od početka do kraja - rekao je Šabanadžović.

Refik u ćaskanju sa Slobodanom Marovićem Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nekadašnji defanzivac Željezničara je istakao kako se od svih igrača iz čuvene generacije najviše druži s Dejanom Savićevićem.

- S njim se najčešće čujem. Naravno i s Robertom Prosinečkim koji nažalost nije bio sinoć zbog dogovorenih obaveza. On je sada često u Sarajevu pa imamo priliku i da se vidimo. Razgovarao sam i sa Sinišom Mihajlovićem kojeg sam pozvao da dođe pogledati jednu od Željinih utakmica.

- Ipak, radi se o generaciji koja je igrala zajedno tri-četiri godine. Naravno, svi smo raspoređeni na različite strane sveta pa nam je bilo zanimljivo da se opet vidimo i ispričamo. Žao mi je što nije bio Pančev, ali i sa njim sam se čuo pre nekoliko meseci - kazao je Šabanadžović.

Pehar ispod Severa Foto: Telegraf

Legenda jugoslovenskog fudbala smatra da je Zvezda ostvarila sjajan rezultat protiv Napolija, koji je imao pomalo nadmen stav.

- Gledajući rejting Italijana, kvalitet njihovih igrača i odličnog trenera, Zvezda je ostvarila odličan rezultat. Sedeli smo i s njihovim predstavnicima uoči i tokom meča. Bili su prepotentni i uvereni da će u Beogradu doći do pobede. Moram istaći Zvezdinog golmana koji je odbranio nekoliko dobrih udaraca, imali su i malo sreće, te su uz pomoć navijača uspeli da izvuku remi - rekao nam je Šabanadžović.

VIDEO - Zvezdina melodija među navijačima Napolija

VIDEO - Koreografija Delija protiv Napolija iz najboljeg ugla

VIDEO - Zlatna generacija donela "ušatog" pred Sever na nagovor Deja Savićevića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    19. septembar 2018 | 20:13

    Refike legendo!!!

  • Један од Делија

    19. septembar 2018 | 22:16

    Ало људи, није реч о Динаму из Загреба, стварно не знам шта тражите овде?! Звезда!!!

  • ssjzvzd

    19. septembar 2018 | 20:57

    jos jedan od zvezdinih srba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA