≫ 

Suđenje na štetu Partizana nije slučajnost: Iliev pred derbi upozorava na veliki broj grešaka arbitara!

Ne brine mene Crvena zvezda, mi ćemo da izađemo na teren i da odmerimo snage muški, pa neka pobedi bolji. Brine me šta bi moglo da se desi ako se ponovo umeša taj “neko treći” i kroji nam sudbine - kaže sportski direktor Partizana

  • 48

Umesto da mirno čekaju večiti derbi (nedelja, 19.00) na svom stadionu, u Partizanu su ogorčeni arbitražom na minulom meču sa Radom, pa je i danas u Humskoj to tema broj jedan.

Trener Partizana Zoran Bata Mirković nije mogao da se suzdrži posle utakmice, jer je, kako tvrdi, bilo nekoliko krajnje spornih odluka, neuravnotežen kriterijum i niz grešaka sudije Miloša Đorđića

On je izneo sumnje, smatrajući da se ne radi o slučajnim previdima, a njegovo mišljenje dele i čelnici kluba, zabrinuti šta bi tek moglo da se desi protiv najvećeg rivala ako sudija tako greši na, uslovno rečeno - “maloj utakmici”.

>>> Reakcija Filipa Stojkovića na pitanje o derbiju je slika i prilika Zvezdinog trenutnog naboja! (VIDEO)

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev takođe sumnjčavo vrti glavom i pita se zašto se samo Partizanu dešavaju “reprizne epizode” sa arbitrima.

- Apsolutno podržavamo našeg trenera Mirkovića i njegov stav. Neke stvari više zaista nemaju smisla i ne deluju baš kao sticaj okolnosti. Tri godine sam u Partizanu, preveliki broj “slučajnih” grešaka na naš račun se nagomilao, preveliki broj skandaloznih odluka, koje direktno kroje i rezultate.

Neće više da žmure na greške arbitara: Ivica Iliev sportski direktor Partizana Foto: youtube.com

- Iz nedelje u nedelju nama se “ponavljaju” iste sudije, vrte se gotovo isti ljudi i posledice su po koncu – iste. Loše procene na štetu Partizana! - kaže Ivica Iliev za Telegraf.

- Počinjem da “vrtim film”, sećam se nekih golova iz gol-auta, nedosudjenih jedanaesteraca, odluka koje vam “vežu i ruke i noge”. I zabrinut sam, iskren da budem, jer je sezona tek počela, a neke stvari postaju simptomatične.

Pitanja nisu potrebna, Iliev se sam pita šta je u pozadini svega toga.

- Sećate se i sami utakmice sa Mačvom, koju je trener Mirković naveo kao primer i dosuđenog penala, odnosno načina na koji je dosuđen. U prošlom kolu u Novom Sadu je protiv Partizana je ponovo dosuđen jedanaesterac, koji je verovatno video samo glavni arbitar. Jer se ni na ponovljenim snimckima, u kasnijim TV analizama, nije video razlog zašto smo sankcionisani na taj način. A, kada je situacija prilično čista u korist Partizana, onda tas začas pretegne na kontrastranu.

Da li će biti golova na 158. večitom derbiju: Detalj sa prošle utakmice Foto: A. Nalbantjan

- Pogledajte start Filipa Kasalice nad Markom Jankovićem, na jučerašnjem meču sa Radom, pa ćete shvatiti o čemu pričam. Tri godine pokušavam da razumem zašto je to tako, eliminišući u početku neke teorije zavera, ali sam vremenom uvideo da nisu čista posla i da tu zaista ima vrlo malo slučajnosti.

Čelnika crno-belih posebno brine šta bi moglo da se desi u nedelju, protiv Crvene zvezde.

- Ne brine mene Crvena zvezda, mi ćemo da izađemo na teren i da odmerimo snage muški, pa neka pobedi bolji. Brine me šta bi moglo da se desi ako se ponovo umeša taj “neko treći” i kroji nam sudbine. Šta onda da očekujemo?! Šta tek onda da očekujemo do kraja sezone ako pobedimo u derbiju?!

- Hoćemo li u nedelju i ubuduće ponovo da imamo po dva protivnika na terenu? Ne znam stvarno više ni sam šta da mislim, šta se krije iza kulisa, ali ovo nikome ne ide u prilog. Ponajmanje Partizanu, koji često trpi greške na svoju štetu. Mogu samo da se nadam da ćemo u večitom derbiju imati našeg najboljeg sudiju i da će fudbal biti u prvom planu. Sve ostalo je samo loš “marketing” za naš fudbal u globalu – jasan je Ivica Iliev.

VIDEO: Bravurozni pogodak Marka Jankovića! Partizan- Rad 1:0

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA