≫ 

Šta se to događa sa Slobodom? Promenili 3 trenera za mesec dana, jedan fizički napadnut, drugi otišao posle 7 dana!

Klub iz Užica prolazi kroz težak period

  • 0

Samo dva boda na osam utakmica i poslednje mesto na tabeli Prve lige Srbije su trenutna realnost Slobode iz Užica koja možda nikada u istoriji nije imala ovako turbulentan početak sezone!

Nekadašnji superligaš je za samo mesec dana promenio trojicu trenera, a u klubu su već zabeležena dva incidenta koji su za poslednice imali izbacivanje fudbalera iz tima.

>>> Nezapamćeni skandal u srpskom fudbalu: Igrač s ortacima jurio svog trenera da ga prebije, ovaj pobegao i zaključao se u svlačionicu

Najpre je sredinom avgusta fudbaler Nemanja Knežević, zajedno sa svojim poznanicima, pokušao da se fizički obračuna sa Milanom Bosancem koji je odmah posle toga podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba.

Uprava Slobode je raskinula saradnju sa fudbalerom, a na mesto trenera postavljen je dotadašnji pomoćnik Jovan Čučković.

Igrači Slobode na početku sezone Printskrin: Youtube/ZooM Vesti Uzice

Međutim, Čučković se na klupi zadržao samo do 11. septembra kada je u Slobodu stigao Predrag Marić. Reč je o treneru koji je svojevremeno vodio BSK iz Borče, Inđiju, Loznicu i Budućnost iz Dobanovaca, kao i Rudar iz Ugljevika, Drinu iz Zvornika i U 19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Takođe, Marić je ''učio zanat'' i u Herti iz Berlina gde je stažirao.

Ipak, prema saznanjima našeg portala, on je ''digao sidro'' posle samo nedelju dana. Razlog - nezadovoljstvo situacijom u klubu. I dok Marić čeka da dobije papire, nije isključeno da će po poslednji put voditi ekipu protiv Borca iz Čačka u okviru 1/16 finala Kupa Srbije koji je na programu u sredu.

Zanimljivo, samo četiri dana pre njegovog dolaska Sloboda je raskinula ugovor sa još jednim fudbhalerom, dok su četvorica odstranjena iz ekipe jer su odbili da treniraju.

- Zbog kršenja sportske discipline i uznemiravanja ekipe pred važnu utakmicu u nedelju, Upravni odbor i sportski direktor doneli su disciplinsku meru udaljenja iz ekipe Zorana Marušića, koji sa klubom nema profesionalni ugovor već igra kao amater. Iz ekipe su udaljeni i fudbaleri koji su odbili da treniraju u četvrtak – Marko Vučetić, Jasmin Koč, Marko Rajković i Zoran Mihailović. Klub saopštava da neće dozvoliti ovakve i slične incidente u svlačionici, jer postoje više instance koje rešavaju probleme u klubu - stoji u saopšetnju Slobode koje je potpisao sportski direktor Božidar Opačić.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA