≫ 

Milojevićeva najveća dilema u karijeri: Ko će u startnih 11 protiv PSŽ-ovog zverinjaka?

Nije isključeno da će odluka o sastavu pasti ili biti promenjena uoči samog meča - već je jedno iznenađenje viđeno izostavljanjem Ričmonda Boaćija

  • 56

Teško da je Vladan Milojević ikada imao veću dilemu oko sastava Crvene zvezde za evropski meč, iako je protiv PSŽ-a skoro i besmisleno izmišljati nešto novo i planirati protiv zverinjaka koji čine Di Marija, Mbape, Nejmar, Kavani... Ipak, okolnosti i forma pojedinih igrača su trenutak učinili takvim.

Kada je u pitanju poslednja petorka crveno-belih, dileme odavno ne postoje, Borjan, Rodić, Savić, Degenek i Stojković su najstandardniji mogući deo ekipe, dok su se posledice rasporeda, rotacije i eksperimentisanja osetili u kičmi ekipe.

Kvota na Zvezdu protiv PSŽ-a je najveća u istoriji Lige šampiona: Evo i kakve su šanse da crveno-beli daju gol

Milojeviću je tim sa veoma širokim igračkim kadrom do sada bio mač sa dve oštrice, nije lako uigrati ekipu i usput imati sve igrače odmorne i zadovoljne na raspolaganju, dok je ovaj put i povreda Ričmonda Boaćija učinila svoje.

Ben je Milojevićev čovek za sve Foto: Marko Jovanović

Povratnik iz Kine je još od derbija rovit i pred put u Pariz se "preseklo" sa njegovim nastupom, a sve navodi da će Milojević opet pribeći eksperimentu koji prošli put nije prošao slavno, ali je žrtva tog eksperimenta donela zlata vredan uspeh - Ben, dvostruki strelac iz Austrije.

Zvezda u gostima kod pariskih vanzemaljaca - sve osim ubedljivog poraza bio bi uspeh, a kvota da šampion Srbije neće primiti više od dva gola (tm1 0-2) je 2,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč PSŽ - Crvena zvezda.

Kvota da će Zvezda u Grupi C osvojiti ukupno više od 2,5 boda iznosi 2,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za specijal „Zvezda u Ligi šampiona“

I ovaj put će se, kao u revanšu protiv Salcburga, od najofanzivnijeg očekivati da bude najistureniji defanzivac, dok je u poslednjem periodu bila zabrinjavajuća sama igra veznog reda. Na Krstičiću su se mogli videti tragovi istrošenosti, Čaušiću činjenica da se nije najbolje snašao na povratničkom startu, ali je evidentno da bivši igrač Arsenala iz Tule uživa veliko poverenje Milojevića i da mu predstoji nova šansa za dokazivanje posle Napolija i Partizana.

Ipak, dosadašnji uzorak previše podseća na tandem Le Talek - Donald koji u vezi nije funkcionisao kao prethodni Donald - Grujić, nakon čega je Francuz prebačen u defanzivnu liniju u kojoj se preporodio igrajući sa Vujadinom Savićem uspešno u Evropi.

Trener PSŽ-a je već objavio recept za Zvezdu printskrin: youtube

Izjava trenera PSŽ-a Tomasa Tuhela kao da govori da su Nemcu bili dovoljni snimci sa poslednjeg večitog derbija da postavi taktiku za ovaj meč, pošto je potenciran visoki presing sa kojim se crveno-beli nisu uspešno izborili. Ipak, ovaj put se u startnoj postavi za taj segment igre očekuje odgovor u Branku Jovičiću, novopečenom reprezentativcu kome je samopouzdanje postigao i gol postignut za vikend.

Marin je preuzimao odgovornost protiv Napolitanaca Foto: Marko Jovanović

Od Marka Marina se očekuje deo repertoara viđenog u Beogradu protiv Napolija, jer je bivši nemački reprezentativac bio jedini igrač sa dragocenim iskustvom igranja na ovom nivou i rangu takmičenja, što je i pokazao iniciranjem akcija i drskošću u igri protiv dominantnih Napolitanaca.

Tako se otvorenom ostavlja pozicija desnog krila, a na boku je Veljko Simić uspeo da se iskupi za katastrofalan start protiv Salcburga, kada ga je Milojević iz igre izveo pre nego što je cela ekipa otišla na 15-minutnu pauzu.

Jedno je sigurno - navijače Zvezde ne očekuje "umiranje" u lepoti, sigurno će biti bezbroj situacija u kojima će krilni igrači biti bekovsko pojačanje kao protiv Napolija. Ipak, za ovaj meč biće crveno-belima potrebno i nešto više od sreće i najboljeg mogućeg Borjanovog dana.

Foto: Telegraf

VIDEO - Vujadin Savić priželjkuje najjači sastav PSŽ-a

VIDEO - Milojević branio Delije pred novinarima iz Francuske

VIDEO - Trening Zvezde na Parku prinčeva

VIDEO - Milojević odgovorio na otkrivenu taktiku trenera PSŽ- a

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    3. oktobar 2018 | 09:56

    Koga god da stavi, svejedno je

  • ⚫⚪PAOK⚪⚫

    3. oktobar 2018 | 09:33

    6:0 minimum da bude. Borjanka na poluvremenu menja suknjicu. Gazi samo boraninu iz rupe.

  • Nesa CZ

    3. oktobar 2018 | 09:46

    Smesni smo i mali i nemamo sta da trazimo. Bolje da se vratimo u svoju rupu nego da nas ponizava ko stigne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA