≫ 

Zvezda doživela debakl protiv PSŽ-a, ali je dala istorijski gol u Ligi šampiona (VIDEO)

Strelac za crveno-bele bio je Marko Marin

FK Crvena zvezda, FC PSG, PSŽ Foto: Tanjug/AP

Pari Sen Žermen - Crvena zvezda 6:1 (4:0) ! Rezultat koji jasno govori šta se u sredu veče dešavalo na Parku prinčeva, u 2. kolu grupe C Lige šampiona!

A dešavalo se to da su crveno-beli doživeli rezultatski debakl, a možda i najubedljiviji poraz u istoriji evropskih takmičenja. Svakako su primili najviše golova posle onog gosotvanja PSV-u i poraza od 5:0. Zvezda je pet golova primala još samo od Seltika, Borusije iz Menhengladbaha i Dinama iz Berlina.

Bio bi ovo definitivno najteži poraz u Evropi da Marko Marin nije dao istorijski gol za Zvezdu u 73. minutu i tako donekle osvetalo obraz srpskom šampionu. Strelci za PSŽ bili su Nejmar u 20, 22. i 81. minutu, Kavani u 37, Di Marija u 41. i Embape u pomenutom 70. minutu.

FK PSŽ - FK CRVENA ZVEZDA 6:1 (4:0)

(Nejmar 20, 22, 81, Kavani 37, Di Marija 41, Embape 70 - Marin 73)

PSŽ: Areola, Munije, Silva (Kerer 76), Kimpembe, Bernat, Verati, Rabio, Embape (Čupo Moting 75), Di Marija, Nejmar (Draksler 81), Kavani.

Klupa: Ciboa, Markinjos, Diabi, Nsoki.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić (Babić 46), Degenek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Čaušić, Simić (Pavkov 46), Marin, Ben (Ebisilio 72)

Klupa: Popović, Gobeljić, Jovančić, Kafu.

Foto: Tanjug/AP

Zvezda je na terenu dobro stajala samo prvih 20 minuta, mada je domaćin i za to vreme imao dve dobre prilike da povede.

Imali su i crveno-beli u dva navrata ''brisan prostor'' za potencijalni kontranapad, ali odluka trenera Milojevića da se ekipa brani svim silama rezultirala je tim da nikoga nije bilo da istrči. Tada je igrač, koji je oduzeo loptu u tom trenutku, jednostavno morao da vraća loptu nazad.

Sve je krenulo nizbrdo od tog 20. minuta i sjajnog gola Nejmara iz slobodnog udarca. Prethodno ga je Savić faulirao na nekih 25 metara od gola Borjana.

Foto: Tanjug/AP

Radost domaćih navijača se nije ni stišala, a na semaforu je bilo 2:0! Rodić je loše izveo aut, Rabio presekao loptu, Nejmar povukao akciju, razmenio pas sa Embapeom i još jednom zatresao mrežu crveno-belih čiji igrači su bili u potpunom šoku.

Činilo se da su iz njega izašli u narednih 15 minuta, iako je PSŽ i za to vreme dominirao. Zvezda nije menjala stil igre. Samo je Simić jednom pokušao u međuvremenu. kada smo kod Simića, vredi pomenuti da je Milojević ponovo promašio sa njim u startnih 11. Videli smo nešto slično kao u Salcburgu, te otuda i ne čudi što je krilni napadač već na poluvremenu ustupio mesto Pavkovu.

VIDEO: Milojević kao munja otišao u tunel čim je odsviran kraj protiv Psž-a

A PSŽ je do poluvremena postigao još dva gola! Šou Kavanija i gol u 37. posle ''izbacivanja'' Krstičića i Simića iz ige, a zatim i mangupski potezi Munijea i strelca Di Marije u 41. minutu.

Zvezda je prvi šut u okvir gola imala u 63. minutu preko Marina, a zatim i onaj Rodića minut kasnije. Možda su crveno-beli od prvog minuta trebalo da pokušaju da se nadigravaju, a ne da se brane. Jer - svakako većinu toga nisu uspeli da odbrane. Jesu, doduše, one uvodne minute drugog dela kada se Borjan istakao sa dve odbrane - uz momenat sreće.

Foto: Tanjug/AP

Iste nije imao u 70. minutu kada se Embape upisao u listu strelaca, a u 81. minutu golman Zvezde osmehom jednostavno pokazao šta misli o Nejmaru kao igraču. Brazilac je još jednom sjajno izveo slobodnjak za šesti gol svog tima.

Prethodno je Marin u 73. minutu doneo neopisivu radost navijačima Zvezde na Parku prinčeva, ali i samim igračima. Gol koji je proslavljen kao pobeda...

VIDEO: Delije dva puta zvale igrače na sever posle Psž-a

Zvezda u narednom kolu gostuje Liverpulu na Enfildu, a zatim isti klub dočekuje 6. novembra na Marakani.

Vredi pomenuti i to da su crveno-beli imali podršku oko 300 navijača, iako su imali zabranu UEFA. A tih 300 navijača najčešće su glasniji bili od domaćih navijača.

Pogledajte i golove sa meča:

VIDEO: Delije se grupisale i navijaju na Parku prinčeva

VIDEO: Srbi okupirali pab pored stadiona PSŽ-a, grmi Kosovo je Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    3. oktobar 2018 | 21:34

    Realnl 13:1

  • Pedja

    3. oktobar 2018 | 21:42

    Da je bilo fudbalske pravde CZ je trebala protiv Napolija Partizana i PSZ da primi najmanje od 25-30 golova

  • zoran

    3. oktobar 2018 | 21:48

    Istupite iz lige sampiona .Ne brukajte nam zemlju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA