≫ 

Srbi dominirali u LE: Marko Nikolić mučio Čelsi 70 minuta, bivši igrač Partizana bombom rastužio Radonjićev Marsej, stelci Prija, Jović, Kostić... (VIDEO)

Bilo je atraktivnih golova

  • 3

Buran je bio dan u Ligi Evrope za Srbe! Marko Nikolić se dostojno držao, izgubio je od Čelsija sa 1:0 vodeći Videoton na Stamford Bridžu, a Lacio je nastradao sa 4:1 od Ajntrahta u Frankfurtu.

Možda su mnogi predviđali debakl Videotona protiv Čelsija, ali se čak 83 minuta držao Marko Nikolić pred četom Mauricija Sarija na Stamford Bridžu.

Preko puta je bio respektabilan sastav, igrali su Pedro, Morata, Vilijan, Kovačić i Fabregas, ali je tvrd otpor naterao Sarija da u igru uvede Azara u 54. minutu, led je probio tek Morata u 70.

Tada je Morati lepo spustio loptu Vilijan za zicer, posle kog se mreže više nisu tresle, a Marko Nikolić ima čime da bude zadovoljan, s obzirom na igrački kadar kojim raspolaže naspram Plavaca.

Marsej je uspeo da prokocka 2:0 protiv Apolona na gostovanju, a zasluge za to ima Saša Marković, nekadašnji igrač Partizana. Projektilom uz rašlje, sa distance je uzdrmao Francuze u 74. minutu, da bi u nadoknadi Zelaja postavio konačnih 2:2.

Foto: Tanjug/AP

Golove za Marsej postigli su Paje i Gustavo, ceo meč odigrao je Nemanja Radonjić, koji i dalje ima puno poverenje i strpljenje trenera Garsije.

PAOK je počistio BATE u Belorusiji sa 4:1, a sve je počelo golom Prijovića u 6. minutu, na kiji su se nadovezali Žaba (2) i Pelkas, a Ajntraht je takođe imao razigrane Srbe.

Posle gola Parola za 1:1, Filip Kostić je u 28. minutu na asistenciju Gaćinovića najavio trijumf, koji je olakšao Dušan Basta u 48. minutu, pred kraj prvog poluvremena.

U nastavku je Jović laganim lobom u 52. minutu potvrdio pobedu, koja se nije dovodila u pitanje naročito kada je Korea dobio direktan crveni karton.

Sa dva igrača više, Ajntraht se samo zadovoljio novim pogotkom za 4:1 u 94. minutu, a Sergej Milinković Savić je izašao iz igre u 64. minutu, za kraj neslavnog dana svoje ekipe.

Zenit je Slaviju Prag slomio sa 1:0 golom Kokorina, mrežu je između ostalih sačuvao i Branislav Ivanović odigravši ceo meč, a burnih 3:3 viđeno je u Moskvi na meču Spartak - Viljareal.

Uroš Spajić slavi 2:1 protiv Sevilje sa Krasnodarom, a Malme je održao čas Bešiktašu sa 2:0.

Prvi gol je delo Erkina, koji je zatresao svoju mrežu, a presudio je Rosenberg u 76. minutu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA