Bojan Krkić priznao kako je "pukao" u Barsi pored Mesija, Ronaldinja, Inijeste: Plašio sam se da uzmem vodu u svlačionici!

Nije uspeo da se izbori sa pritiskom koji je stavljen na njegova pleća dok je još bio golobradi dečak od 17 godina

  • 6

Napadač Stouka Bojan Krkić, dao je intervju u kome je otkrio kakav je pritisak imao u Barseloni, sa kojim nije uspeo da se nosi.

Bio je igrač u koga se ulagalo mnogo nade, smatrali su ga talentom u rangu Lionela Mesija, a već sa 17 godina dobio je priliku da deli svlačionicu s njim i ostalim zvezdama Barse, za koju su u to vreme igrali Ronaldinjo, Eto, Pujol, Inijesta, Ćavi...

Krkić, kome je otac Srbin, a majka iz Španije, priznao je da je "pukao" pod pritiskom i da nije bio spreman da se još kao dete izbori sa očekivanjima kakva su imali od njega.

- Barselonin Bojan Krkić je bio pravi fudbaler, ali nije bio spreman da se nosi sa globalnim pritiskom. Imao sam 17 godina i igrao u klubu kao Barselona, to je bio veliki šok. Bio sam u svlačionici sa Etoom, Pujolom, Inijestom, Maksvelom... ali u isto vreme je to bio san.

- Sećam se svog prvog dana, bio sam na pet metara od mesta gde su flašice s vodom. Bio sam žedan, ali nisam smeo da odem po flašicu, jer sam se plašio da ne uradim nešto pogrešno.

Bojan Krkić tokom karijere u Barseloni; Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images

Medijski pritisak na Krkića bio je ogroman, a i u Španiji su mnogi smatrali da su dobili zvezdu svetskog kalibra, pa su ga smatrali igračem za budućnost reprezentacije.

Ali, on je imao unutrašnje borbe, koje nije uspeo da savlada, pa je odlučio da ne ide na Evropsko prvenstvo 2008. godine. Verovatno je na njegovo psihičko stanje uticalo i to što su Ronaldinjo i Deko maltretirali mlađe igrače, a naročito Krkića, prema rečima potpredsednika Barse.

- Imao sam anksiozni napad kada sam počeo reprezentativnu karijeru, a Federacija je to pravdala zbog problema sa stomakom. Osećao sam se neprijatno i morao sam da zaustavim. Sve je eksplodiralo, nisam ni bio odrasla osoba, i nakon toga sam odlučlio da ne idem na EURO 2008. godine, bilo mi je potrebo da se udaljim od fudbala i medija. Nikada neću zažaliti zbog te odluke - poručio je Krkić.

Junajted je u nokdaunu, Murinjo pred otkazom, ali deluje da je Njukasl idealan rival da se krene s pobedama. Kvota na keca na Old Trafordu je 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajed - Njukasl.

Juve je perfektan u Seriji A (sedam od sedam), a kvota da će tako i nastaviti u Udinama, i to bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Udineze - Juventus.

Dugo Real nije vezao tri meča bez pobede, a poraz u Moskvi upalio je crvenu lampicu. Neko bi morao da strada, a kvota da će to biti Alaves, i to iz dvojke u dvojku, je 1,93. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Alaves - Real Madrid.

Nije Partizan u Trentu ponovio podvig iz Zagreba, ali sada u Pioniru, verovatno pred punim tribinama, čeka Olimpiju i kvota na pobedu s više od 3,5 poena razlike (MH 1) je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Olimpija.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    6. oktobar 2018 | 14:42

    Nikakav igrac cist promasaj

  • Ja...RS

    6. oktobar 2018 | 18:48

    Ko je tada pratio Barselonu zna da je mali bio cigra,mijenjao je Mesija po petnaestak minuta pred kraj i redovno davao golove.

  • Mile

    6. oktobar 2018 | 16:29

    Veliki talenat postao prosečan igrač...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA