≫ 

Spektakl sezone u Dortmundu: Sedam golova i pobeda Borusije u 96. minutu, čudesni Pako het-trikom bacio "Idunu" u trans! (VIDEO)

Neverovatna utakmica u Bundesligi, bivši fudbaler Barselone golom iz "slobodnjaka" duboko u nadoknadi odlučio pobednika

  • 1

Svakakvih čuda i preokreta nagledali su se navijači Borusije iz Dortmunda u poslednje dve decenije, svedočili veličanstvenim pobedama njihovog tima, a u takve "mirne duše" mogu sad i da svrstaju pravo malo čudo koje se desilo u subotu popodne u meču sa Augzburgom u okviru 7. kola Bundeslige.

Na kraju, golom aspolutnog junaka Borusije, rezerviste i na ovoj utakmici Paka Alkasera - iz slobodnog udarca u 96. minutu, ekipa Lusijena Favra savladala je goste iz Bavarske rezultatom 4:3!

Ludnica!

Perfektan udarac Alkasera koji je stigao u smiraj meča bio je vrhunac neverovatnog meča, kruna uzbudljivog fudbalskog "blokbastera" za sladokusce koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Gosti su vodili dva puta (Finbogason 1:0, Maks 2:1), uspeli da se dignu iz nokdauna posle obrta Borusije na 3:2 (Alkaser dva puta, Gece) pogotkom Gregoriša u 87. minutu za 3:3, kada je delovalo da je to "sve" od dva rivala u subotu popodne.

Zaslužili su Bavarci remi za hrabar pristup, ali nisu imali sreće kao protiv Bajerna pre dva kola kada su završnim minutima stigli do gola i boda. Ovoga puta na drugoj strani delovao je neverovatni Pako Alkaser koji, oko toga više nema dileme, igra sezonu karijere.

Pogledajte gol odluke Alkasera u 96. minutu iz slobodnog udarca

Eks fudbaler Barselone bio je dvostruki strelac (i tada po ulasku sa klupe) protiv Leverkuzena u prethodnom kolu, u međuvremenu je u Ligi šampiona Monaku dao jedan, a neverovatan niz nastavio je protiv Augzburga, i to kako - ponovo je ušao sa klupe, postigao golove u 62, 80. i kao šlag na tortu, u 90+6. minutu iz slobodnog udarca.

Za potpuni delirijum navijača Borusije.

Kako je tekao meč i šta se sve dešavalo na ovoj utakmici, bio je to i "logičan" završetak bitke koja lako može poneti epitet "utakmice sezone".

Borusija se novom goleadom učvrstila na vrhu tabele sa 17 bodova (5-2-0), bio je ovo četvrti uzastopni meč u kom je Favrov tim postigao tri i više golova i trenutno deluje kao prava mašina za "mlevenje" rivala.

Foto: Tanjug/Ap

Bundesliga, 7. kolo

Petak

Verder - Volfzburg 2:0

(Klasen 35, Egeštajn 86

Subota

Dortmund - Augzburg 4:3

(Alkaser 62, 80, 90+6, Gece 84 - Finbogason 22, Maks 72, Gregorič 88)

Dizeldorf - Šalke 0:2

(Mekini 48, Burgštaler 53)

Hanover - Štutgart 3:1

(Vud 35, 45+1, Bebu 90+1 - Gomez 48)

Majnc - Herta 0:0

Bajern - Menhengladbah 18:30

Nedelja

Frajburg  - Leverkuzen 15:30

Hofenhajm - Ajntraht 15:30

RB Lajpcig - Nirnberg 18

TABELA

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA