≫ 

Gilfi, Majstore! Islanđanin "ubio i pauka" i Lisice, slobodan pad Votforda (VIDEO)

Sjajnim pogotkom Islanđani doneo tri boda Karamelama na gostovanju

  • 0

Everton je prvi put ove sezone osetio slast pobede van "Gudisona", tome može da zahvali sjajnom Islanđaninu Gilfiju Sigurdsonu čiji je "projektil" u 77. minutu "ubio i pauka", ali i Lisice iz Lestera, brojčano slabije posle isključenja kapitena Vesa Morgana u 63. minutu.

Na kraju, 2:1 u korist gostiju koji su na pravi način reagovali posle serije od tri meča bez pobede: drugim uzastopnim trijumfom.

Strelac vodećeg gola bio je Brazilac Ričarlison u 7. minutu, potvrdio je klasu skupo plaćeni napadač i najavio prijatno popodne u Lesteru, čemu je najviše doprineo i zbog činjenice da je naterao Morgana da ga ruši i zaradi drugu javnu opomenu.

Brojčano jači, gosti su zagospodarili terenom, sve više pritiskali odbranu ekipe Kloda Puela i pretili Kasperu Šmajhelu.

Uspeo je danski golman da se snađe u nekoliko situacija koliko je mogao, ali ne i kada je Sigurdson "odapeo praćku" sa dvadesetak metara, bio je to neodbranjiv projektil - pravo u rašlje.

Bio je to i najlepši momenat utakmice, potvrdio je Sigurdson epitet najskuplje plaćenog igrača u istoriji kluba, a zanimljivo je da je pre 18 meseci kada se "lomio" i vagao ponude, malo nedostajalo da pređe upravo u klub koji je svojom majstorijom u subutu "bacio na kolena".

Pogledajte najzanimljivije detalje sa meča u Lesteru.

Trener Evertona Marko Silva bodri strelca prvog gola Ričarlisona Foto: Tanjug/Ap

Za razliku od Evertona, Votford je u kontra ritmu.

Nakon četiri vezane pobede i prvog mesta u povoju sezone, ekipa Havija Garsije je upala u rezultatsku krizu koja je produbljena teškim porazom i od Bornmuta, i to kod kuće - 0:4!

Da nešto ozbiljno ne štima u ekipi iz Londona bilo je jasno već posle prvog poluvremena završenim vođstvom gostiju 3:0 golovima Bruksa i dvostrukog strelca Kinga.

sve što se dešavalo u nastavku bila je stvar rutine po Bornmut koji je "začinio" trijumf pogotkom Vilsona u 47. minutu i tako definitivno "ubio meč", ali i lansirao goste na visoku petu poziciju.

Premijer liga, 8. kolo

Barnli - Hadesfild 1:1

(Vouks 20 - Šindler 66)

Kristal Palas - Vulverhempton 0:1

(Doherti 56)

Lester - Everton 1:2

(Pereira 40 - Rišarlison 7, Sigurdson 77)

Totenhem - Kardif 1:0

(Dajer 8)

Votford - Bornmut 0:4

(Bruks 14, King 33p, 45, Vilson 46)

Mančester junajted - Njukasl 18.30

nedelja

Fulam - Arsenal 13.00

Sautempton - Čelsi 15.15

Liverpul - Mančester siti 17.30

odigrano u petak:

Brajton - Vest Hem 1:0

(Marej 25)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA