≫ 

Tadić kapiten Orlova za duel protiv Crne Gore: Srbija bez Matića, Kolarova i Krstičića u Podgorici (VIDEO)

Selektor je poručio da će uspeh biti vratiti se iz Podgorice neporažen

  • 6

Selektor reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić izašao je pred novinare u Staroj Pazovi pred meč Orlova u okviru Lige nacija protiv Crne Gore, koja je na programu u četvrtak od 20.45 u Podgorici.

Orlovi su se okupili i počeli pripreme za naredne dve utakmice u okviru grupe 4, koje će biti ključne za konačni plasman, jer su protiv direktnih rivala za prvo mesto.

Srbija i Crna Gora trenutno dele prvo mesto sa po 4 boda, dok Rumunija, sa kojom naš tim igra u nedelju od 15 časova, ima dva boda manje.

Krstajić je poručio da tri igrača nisu na raspolaganju zbog povreda - Matić, Kolarov i Krstičić, kao i da će Dušan Tadić biti kapiten u odsustvu kapitena Kolarova i njegovog zamenika Matića.

Mladen Krstajić na konferenciji u Staroj Pazovi; Foto: Marko Jovanović

- Igrači koji su na spisku za ove dve utakmice, osim Matića, koji nije doputovao u Beograd jer ima problem sa leđima, a posle magneta je ustanovljeno da ima problem i sa člankom. I Kolarov je bio s nama, javio se, ima problem sa prstom. Krstičić ima zdravstvene probleme sa prehladom i sa petom, tako da na ta tri igrača ne možemo da računamo. Miletića smo priključili ekipi, a svi ostali su na raspolaganju - poručio je Krstajić.

Da li ovo menja ambicije ekipe u naredna dva susreta i da li će neko od povređenih igrača povređen?

- Veliki je hendikep jer kapiten i zamenik kapitena neće biti tu, pored Tadića. Ali, što se tiče naših ambicija, to ništa ne menja kod nas, jer su nam to direktni rivali za prvo mesto. Mi na svakoj utakmici idemo da damo maksimum, da rotiramo igrače, ali idemo sa ciljem da napravimo dobar rezultat. Istorijska utakmica, a naš cilj je da ne izgubimo utakmicu - poručio je Krstajić, koji je dodao i da povređeni igrači neće biti uz ekipu u Podgorici.

- Kolarov se vraća za Italiju, zamolili su iz Rome da se vrati, Matić je na pregledima, neće biti s nama, ali možda će doći sam u Crnu Goru, jer njegov šef takođe dolazi u Crnu Goru. Krstičić ima ozbiljnu prehladu i neće biti s nama.

Tadić je poručio da nije bitno ko je kapiten, već da uvek kao jedan od starijih igrača, oseća odgovornost kada igra za Srbiju.

Dušan Tadić ističe da nije bitno ko nosi traku, i da uvek oseća odgovornost kada igra za Srbiju; Foto: MN Press

- Nebitno ko je kapiten, svakako osećam veliku obavezu, jer sam među iskusnijim igračima. uvek osećam veliku odgovornost, uvek želiš da sve protekne kako treba. Nije mi toliko bitna stvar, bitno je da Srbija pobeđuje, ovo je manje važno - rekao je Tadić.

Krstajića su novinari pitali i da li bi bio zadovoljan sa četiri boda iz naredne dve utakmice, kao i šta kaže na izjavu Jirgena Klopa da je Liga nacija najbesmislenije takmičenje u istoriji fudbala.

Mladen Krstajić; Foto: Marko Jovanović

- Ne bih da komentarišem izjave Jirgena Klopa. A što se tiče toga da li bismo bili zadovoljni, prvo nam dolazi meč sa Crnom Gorom, igrači se nisu oporavili posle Svetskog prvenstva, imali su igrači utakmice Lige šampiona, moramo sada da ih oporavimo, to nam je prioritet u odnosu na neke treninge. Nemamo mi mnogo vremena da nešto radimo, bitno je da prvu utakmicu odradimo kako treba, posle ćemo da pričamo.

Krstajić je pričao i o procesu podmlađivanja reprezentacije i objasnio da je to lakše kada uz sebe imate iskusne igrače kao što su Matić, Tadić, Kolarov...

- To je jedan normalan proces, jer jednu selekciju koju želite da podmladite, ne možete da ih podmladite preko noći, jer mladi igrači mogu lakše i brže da se adaptiraju uz Tadića, Matića, Kolarova... to su stvari koje su prirodne. To nisu "mladi" igrači, već mogu da ponesu teret pred ovako važnu utakmicu, jer to jeste mnogo bitna utakmica i za njih i za nas.

Selektor je dobio pitanje i o svom rivalu na klupi Crne Gore, Ljubiši Tumbakoviću, koji mu je svojevremeno bio trener u Partizanu.

Krstajić ima veliko poštovanje za Ljubišu Tumbakovića; Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Mislim da je suvišno pričati o tome, on je čovek koji mi je mnoog pomogao, čast mi je da sam trenirao sa takvim čovekom i trenerom, nikada neću zaboraviti šta je sve uradio za mene kada sam došao u Partizan iz Kikinde. Ne mogu njega da smatram kolegom, on je za mene uvek bio šef.

U kojim igračima vidite alternativu za Matića i Kolarova?

- Mislim da bih ofirao neke karte, to su neke stvari koje treba da sačuvamo za utakmicu.

Da li bi Milivojević i Tošić bili adekvatne zamene za Matića, Kolarova i Krstičića, koji ne idu u Crnu Goru?

- Dovoljno je rečeno što se tiče tih pitanja. Pozvali smo Miletića iz Partizana kao zamenu. Što se tiče Matića i Kolarova, oni imaju svoje zamene.

Tri opcije na desnom beku, a jedna je opcija na levom - Rodić. Imate li plan B u slučaju neke povrede Rodića?

- Naravno da imamo plan B, ali teško da mogu da vam otkrijem - poručio je Krstajić.

Kakva je bila Miletićeva reakcija na poziv?

Nemanja Miletić, novi reprezentativac Srbije; Foto: Marko Jovanović

- To je momak koji svojim igrama zaslužuje da se nađe na spisku igrača, dolazi sa sprke teritorije Kosova i Metohije, da me ne shvatite pogrešno, reagovao je tako da mu je bilo drago da je srećan, videćemo u narednom periodu. Nismo hteli da ga "masiramo" u prvom dolasku, ali reč je o pravom momku, kojeg je ekipa sjajno prihvatila.

VIDEO - Dušan Tadić: Srbija i Crna Gora su jedna država!

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • orao

    8. oktobar 2018 | 18:27

    Tadic vrh

  • brana

    8. oktobar 2018 | 18:56

    Ocekujem da postoji barem 1000 pametnih Srba koji ce napraviti puc i smeniti kompletni fudbalski savez!Krstajic je na SP ucio zanat i sklapao tun!?Eej na SP!!!Sta sad radi?Trazi i pravi tim u kvalifikacijama???Hoce li neko da mu objasni da to isto moze i sa Bombarderima iz Male Mostanice a ne da se izivljava nad reprezentacijom i svim Srbima koji vole fudbal!?

  • Boki

    8. oktobar 2018 | 19:12

    Matić,kolarov i Krsticic pojačali tim svojim odsustvom !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA