≫ 

Zbog ovog igrača je Murinjo gledao meč u Podgorici: Srbin ga je impresionirao, kandidovao se za pojačanje Junajteda!

Nikola Milenković se najviše istakao protiv Crne Gore, Portugalac je imao šta da vidi i zapiše u notes

  • 2

Žoze Murinjo je zadovoljan otišao iz Podgorice, ne zato što je veliki fan Srbije (to ne znamo, doduše), već zbog činjenice da je video ono što je želeo - Nikolu Milenkovića u punom sjaju!

>>> Maskirani Murinjo stigao na meč Crna Gora - Srbija: Odalo ga je samo društvo naše fudbalske legende! (VIDEO)

Pitali su se mnogi otkud menadžer Mančester junajteda da "zapuca" za Crnu Goru na meč domaće selekcije i Srbije, a odgovor su ponudili engleski mediji koji su otkrili da je defanzivac Fiorentine bio razlog što je Portugalac bio na tribinama odakle je na delu mogao da vidi kakav potencijal "čuči" u bivšem fudbaleru Partizana.

Nikola Milenković u duelu sa napadačem Intera Maurom Ikardijem Foto: Tanjug/AP

"Novi Vidić" je impresionirao zrelošću, čitanjem akcija protivnika, u tandemu sa Veljkovićem odigrao gotovo bez greške, komandovao poslednjom linijom "kao mator" - a tek mu je 21 godina (danas napunio)!

Englezi spekulišu da je popularni Bleki jedan od igrača koji je dodat na listu potencijalnih pojačanja Junajteda već za leto. Uz dozu skepse konstatuju da je Milenković odigrao tek 24 utakmice u Seriji A, ali napominju njegov meteorski uspon od rezerviste Fiorentine do startera na sve tri utakmice na Mondijalu, pa zaključuju da "ništa ne sme biti isključeno kada je ovaj momak u pitanju".

Murinjova obrana kleca ove sezone do neprepoznatljivosti, nedostaje pouzdaniji šraf odbrane koji se traži, a Milenković, iako je u Fiorentini zadužen za krajnju desnu stranu odbrane, je neko ko u perspektivi može postati ono što navijači Junajteda nemaju od odlaska Nemanje Vidića.

Hrabar je, beskompromisan, perfektno čita akcije rivala, sa tehnički doteranim pasom, uz sve to opasan je i po protivnički gol što je pokazao ove sezone sa dva gola za firentinske "ljubičaste".

Murnjo možda ne drži situaciji u ekipi pod kontrolom, ali je u slučaju Milenkovića pokazao da ima istančan "njuh" za kvalitetne igrače.

Murinjo na meču Srbija - Crna Gora:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zverko

    12. oktobar 2018 | 13:25

    Bravo za momka,mlad je ali bice odlican vreme je da bude standardan u reprezentaciji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA