≫ 

Namestilo se da sam u 12 utakmica izveo uvek drugačiji sastav: Krstajić pred Rumune otkrio da li će i 13. put zaredom da promeni startere (VIDEO)

Selektor Srbije govorio dan pre meča sa komšijama

  • 9

Srpski fudbalski reprezentativci u Bukurešt su stigli sa idejom da potvrde dobru formu i "polete" još više nakon pobede u Podgorici nad Crnog Grom 2:0 u okviru Lige Nacija.

Najvažniji zadatak za selektora Krstajića je sprovesti kvalitetan proces oporavka i pripremiti ekipu za duel protiv najjačeg rivala u grupi Rumunije.

Duel protiv komšija na programu je u nedelju od 15 sati.

- Odradili smo juče trening oporavka, a danas ćemo imati još jedan. Jednako će biti važan sutrašnji meč kao onaj sa Crnom Gorom.

Srbija je jedine bodove u Ligi Nacija "prosula" upravo protiv Rumunije na stadionu Partizana, kada je bilo 2:2.

- Znamo dobro Rumune, veoma ih poštujemo, imaju dobre pojedince, igrali smo skoro u Beogradu, a sa pobedom u Litvaniji zajedno s nama su glavni kandidati za prvo mesto. Očekujemo tešku utakmicu, protiv brze i disciplinovane ekipe. Znamo i videli smo da su organizovana ekipe, brzi igrači. Pojedinačno, nikad ne komentarišem protivničke igrače, pa ne bih ni danas.

Zvezda bi trebalo da ima lak posao protiv jedne od najslabijih ekipa u ABA ligi. Kvota da će savladati Krku s više od 14,5 poena razlike je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Zvezda - Krka.

Foto: Marko Jovanović

Krstajićev "modus operandi" od kada je preuzeo nacionaln tim je često menjanje postave, kombinuje, menja selektor iz utakmice u utakmicu, pa svi pozvani uvek mogu da se nadaju minutaži i šansi da se dokažu.

Među njima se uskoro mogu naći i pojedini mladi reprezentativci koji su se plasirali na Evropsko prvenstvo u velikom stilu kroz kvalifikacije.

Nemci su u velikoj krizi posle Svetskog prvenstva, a Holanđani se polako dižu. Možda je došlo vreme da Lale savladaju velikog rivala? Kec je čak 3,35, a dvojka 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Holandija - Nemačka.

- Čestitam Đoroviću na plasmanu na EP, za početak. Normalno je da "A selekcija" crpi igrače iz mlade. To bismo uradili i za dosadašnje utakmice, ali imali su oni svoje obaveze. Neko je izukao da sam u 12 utakmica uvek izveo drugačiji sastav. To se tako namestilo, možda sutra ponovim isti tim. Meni nema bitnijih i manje bitnih igrača, svi su mi važni. Zato rotiram i zato ću i u budućnosti rotirati - rekao je Krstajić koji je, na pitanje da li je meč sa Rumunima "finale", dao negativan odgovor.

Da li su prevaziđeno problemi sa Svetskog prvenstva, i  greške odbrane kao u Litvaniji i da li smo rešili i problem s prekidom, pošto su nam Rumuni dali dva gola iz prekida u Beogradu, bila su pitanja upućena selektoru.

- Dešavaće se uvek dobre i loše stvari, kod nas i kod svakog trenera. Ekipa koja se okuplja poslednjih meseci je mlada, još se uigrava. To je sve normalno. Učinimo sve da uđemo maksimalno angažovani i da napravimo što manje problema u svakom meču, ali ne mogu sad da kažem da li su nam prekidi ovakvi ili onakvi.

U slučaju penala, odgovornost će preuzeti Tadić, kaže Krstajić, koji je imao samo reči hvale za kapitena zbog toga što je u Podgorici prepustio izvođenje kaznenog udarca Mitroviću.

- Zna se ko izvodi penale, ali kapiten je ljudina, fleksibilan i spreman da izađe u susret kolegi.

Srbija je, da pdosetimo, posle četiri utakmice u grupi prva sa sedam bodova, ispred Rumunije koja ima 5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazarinho

    13. oktobar 2018 | 14:11

    Ti si tu slucajno drugi ljudi sastavljaju tim

  • sale

    13. oktobar 2018 | 13:57

    Sreca njegova pa se nalazimo u ligi manje nego sto pripadamo sa slabijim protivnicima pa se moze kititi rezultatima. On mora otici zajedno sa celim strucnim stabim, inace nema pomaka na bolje.

  • vlada

    13. oktobar 2018 | 14:56

    Opet cu reci neznalica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA