Partizan najavio meč na Kosovu: Vuletić se poklonio Gazimestanu i grobu Cara Dušana u Prizrenu (FOTO)

Delegacija crno-belih obišla je svetinje na Kosmetu i istakla želju kluba da održava lisku saradnju sa simpetizerima iz južne srpske pokrajne

  • 12

Službena delegacija FK Partizan, predvođena potpredsednikom Vladimirom Vuletićem, u čijem su sastavu bili i zamenik generalnog direktora Milorad Nikolić i advokat Vladimir Bojić, boravila je tokom ovog vikenda na Kosovu i Metohiji.

Tokom posete severu Kosmeta, najpre opštini Severna Mitrovica, Vuletić je održao prigodnu besedu u Leposaviću na promociji knjige "Zaveštanje".

Tom prilikom je podsetio prisutne da FK Partizan ima znatan broj navijača sa Kosmeta i da je želja kluba da održava izuzetno blisku saradnju sa ovdašnjim simpatizerima. Najavljena je i prijateljska utakmica na proleće i gostovanje prvog tima.

U nastavku posete, Partizanova delegacija je boravila na Gazimestanu i u manastiru Gračanica, zadužbini kralja Milutina.

Delegacija crno-belih na Gazimestanu; Foto: FK Partizan

Drugi deo posete bio je posvećen susretima i pružanju podrske sveštenstvu SPC i darivanju manastirima Sv. Arhangeli i Bogorodica Ljeviska u Prizrenu.

Poslednjeg dana posete, delegacija FK Partizan iskoristila je da poseti Pećku patrijaršiju u povodu njene slave Pokrova Presvete Bogorodice i manastir Visoki Dečani, zadužbinu Stefana Dečanskog i cara Dušana, gde su, u srdačnom razgovoru sa igumanom Savom Janjićem i bratstvom manastira, darovani vredni pokloni koje je za ovu priliku pripremio Partizan.

Vladimir Vuletić i ostatak Partizanove delegacije na Kamenom mostu u centru Prizrena; Foto: Instagram.com/pfcbg
Potpredsednik Partizana se poklonio i grobu Cara Dušana u manastiru Svetih Arhangela nadomak Prizrena; Foto: Instagram.com/pfcbg

(Z. I)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Да ли је реално

    14. oktobar 2018 | 20:19

    Да није могао панталоне да обуче за обилазак светиња...

  • Sundjer bob

    14. oktobar 2018 | 20:19

    Kakva delegacija takav i klub...

  • N N

    14. oktobar 2018 | 20:36

    Tako je a ne da se krijemo kao neki kako nam neko nije dozvolio ili ne dozvoljava. Koga ima da pitamo to je u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA