Bolt bi već u decembru mogao da digne prvi fudbalski trofej: Dobio je prvu zvaničnu ponudu!

Jamačanin, koji je na probi u Australiji, mogao bi vrlo lako da fudbalsku karijeru počne na Malti

  • 0

Kralj sprinta Jusein Bolt blizu je trenutka da zvanično otpočne profesionalnu fudbalsku karijeru, ali ne u Australiji gde se već neko vreme nameće stručnom štabu Sentral Koast Marinersa.

>>> Bolta naljutili Australijanci, testirali ga na doping iako je odavno završio sa atletikom

Bolt je sa dva gola u nedavnom prijateljskom meču nagovestio određeni potencijal, međutim Marinersi oklevaju da mu ponude ugovor, ali ne i Maltežani, koji su se u u međuvremenu javili sa ponudom za slavnog Jamačanina.

Naime, FK Valeta je ponudio ugovor, i to dvogodišnji, svetskom rekorderu da fudbalsku karijeru počne u ovoj ovom klubu i tako "ispiše istoriju", kako su rekli.

- Jusein Bolt je oborio svetski rekord u Pekingu 2008. godine, a poslednju godinu i po dana pratim njegov fudbalski put - rekao je izvršni direktor Valete Gaston Slimen, koji je najavio da bi Jamajčanin, ako pristane, mogao da digne svoj prvi fudbalski trofej već u decembru.

- Igramo finale Super kupa 13. decembra, i osvojićemo ga... E sad, vi samo zamislite tu scenu da Bolt, deset godina posle Pekinga i rekorda u sprintu, diže trofej za naš klub. Ovde nije novac u pitanju, ovde bi istorija mogla da bude ispisana. To je nešto o čemu će se pričati narednih 50 ili 100 godina - kaže glavni funkcioner Valete.

Maltežani će, sem ideje da angažuju Jamajčanina, imati i dovoljno "argumenata" i da finansijski odgovore na eventualno "pojačane" zahteve Bolta, jer se od skoro nalaze u vlasništvu "Sanban Grupe" iz Emirata, koja sigurno ne oskudevaju sa novcem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA