≫ 

Ekspert za sportsko klađenje tvrdi: Navodi da je Zvezda namestila meč su u domenu mašte! To ni azijska mafija ne bi mogla da organizuje...

Iz Francuske nam stiže zanimljivo obrazloženje navoda L'ekipa

  • 19

Kristijan Kalb, ekspert za sportsko klađenje svetskog renomena, dao je intervju za Večernje novosti u kom je govorio o optužbama L'ekipa da su Pari Sen Žermen i Crvena zvezda namestili meč Lige šampiona.

Tačnije, o informaciji da je čelnik Zvezde uplatio pet miliona evra na poraz od pet golova razlike. Podsetimo, meč je završen rezultatom 6:1.

>>> Istorijski dan u Vranju - stiže Zvezda u okviru Kupa Srbije. A kvota da će šampion slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dinamo Vranje - Crvena zvezda.

- Već smo viđali slučajeve da neki tim prihvati da izgubi sa određenim brojem golova razlike, kao, na primer, u velikom skandalu italijanskog fudbala, ili u Španiji. Ovde me, međutim, iznenađuju dve stvari. Prvo i najveće iznenađenje je suma. Govori se o uloženih pet miliona evra. Nikada nisam čuo za tako nešto. Čuo sam za milion ili dva, ali ne za pet. To znači preuzeti ogroman rizik uz veoma strukturisanu organizaciju. Da mi je neko rekao da je u pitanju pet miliona zarade, još bih i mogao da poverujem. Takođe, tip klađenja, na baš pet golova razlike, čini mi se veoma rizičnim. Naročito kada se radi o tako važnoj sumi. Ne vidim čak ni azijsku mafiju, koja je najbolje organizovana, da stavi toliko novca na sto za nešto tako - rekao je Kalb za Novosti i dodao:

Foto: Telegraf

- Pokušao sam da razumem priču L'ekipa, ali nisam uspeo da shvatim. Ne možemo sa sigurnošću da kažemo da li je istina ili laž. Ono što verovatno znamo, to je da je postojala informacija koja je upalila crvenu lampicu posle čega je usledila istraga. Ne znamo u ovom trenutku da li postoji nešto iza toga. U svakom slučaju, istraga je u toku, a postoji i pretpostavka nevinosti.

Sumnjivih uplata nije bilo ni u jednoj kladionici, a Kalb smatra da su one praktično ''nemoguće'' i u onim ilegalnim. Dao je objašnjenje.

- Čak i ukoliko kladionica nastupa na sivom tržištu, ako registruje ogroman broj uplata na određen rezultat, smanjiće kvotu. Svi će to primetiti. Tržište će reagovati, baš kao i na berzi. Automatski sistem monitoringa će odmah uputiti uzbunu, jer je kvota pala, iako se radi o sivim zonama.

Kalb je, inače, i stručnjak francuskog Instituta za međunarodne i strateške odnose (IRIS). Takođe, specijalista je za sportska klađenja, kao i za integritet sporta, u borbi protiv dopinga i manipulacija u takmičenjima. Saradnik je vlada više država u Aziji, Africi i Evropi.

A evo šta trener Crvene zvezde kaže o navodnom nameštanju meča sa PSŽ-om:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    17. oktobar 2018 | 11:54

    Diglo se je mnogo halabuke. Ako je izvor ove informacije iz Srbije, ocita je namera da se nasteti Zvezdi, ako je izvor inostrani to su onda pokusaji da se kobajagi aferom zataskaju mnogo vece stvari... U ovom modernom svetu savremene tehnologije nemoguce je da se tako nesto izvede, a da ni jedna kamera ne zabelezi... Znaci dokaze na sunce, u protivnom lovu na sunce... Da li neko voli ili ne voli Zvezdu to je apsolutno nebitno, ali niko nesme da se igra sa ugledom bivseg evropskog i svetskog prvaka.

  • Milan233

    17. oktobar 2018 | 10:46

    Volim Zvezdu al ako se dokaze da je bilo namestanja treba je izbacit jedno vreme iz Evrope.Mada je smesna prica da je u tome ucestvovao predsednik PSG-a koji ima milijarde i kome je 10 miliona sitnica.Tolika euforija je bila medju delijama pred utakmicu sa PSG-om i ako su namestali onda su pokazali da nepostuju ni svoje navijace,koji su dugi niz godina cekali takav dan.

  • Munze

    17. oktobar 2018 | 10:30

    Ali zvezdini eksperti su pokusali ali nista.Pustite sud da odradi svoje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA