≫ 

Prelistali smo britanske novine, jedva smo našli nešto o Zvezdi, i to se neće dopasti Delijama: Duel na Enfildu u totalnoj senci Ronalda (FOTO)

Dnevna štampa u Britaniji, kada je sport u pitanju, potpuni akcenat stavila je na povratak Kristijana Ronalda na Old Traford

  • 8

Čim smo sleteli u London, odakle presedamo ka Liverpulu, gde će u sredu od 21.00 (RTS 1) u meču trećeg kola Lige šampiona Redsi dočekati Crvenu zvezdu, na aerodromu Hitrou prelistali smo dnevnu štampu u nadi da ćemo videti šta Gardijan, Dejli Telegraf, San, Ekspres, Miror, Tajms... pišu o crveno-belima.

Listamo novine jednu za drugom, i posle svakog okretanja lista pomislimo u sebi "sad će", međutim, dolazimo do kraja sportskih strana i ne vidimo bukvalno ni reč o Zvezdi. Doduše, ni o Liverpulu.

>>> Liverpul će protiv Zvezde pokušati da prekine najgori niz u istoriji!

Ali, to je očekivano, jer, za razliku od Srbije, gde fudbalsku javnost interesuje samo šta se dešava u Zvezdi i Partizanu, u Engleskoj imate 4 kluba u Ligi šampiona, i još desetine klubova koji imaju ogromnu armiju navijača, pa nema mesta za sve.

Iako je Liverpul uz Mančester junajted najveći engleski klub, ovoga puta je sportski deo svih novina apsolutno posvećen Crvenim đavolima. To je i logično, jer Junajted igra u utorak i aktuelnija je tema. Uz to, igra derbi ovog kola Lige šampiona protiv Juventusa, a najznačajnije od svega je što se Kristijano Ronaldo vraća na Old Traford.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Udarna tema u svim dnevnim listovima je upravo Kristijano Ronaldo, jer su novinari dobili priliku i da sa njim pričaju o navodnim optužbama za silovanje. Svi engleski dnevni listovi su tu temu stavili na udarno mesto u svojim novinama. Ronaldu su svi posvetili bar stranu o priči povodom silovanja, a još jednu ili dve povodom utakmice protiv Junajteda.

U nekim su Ronaldu i njegovom povratku na Old Traford posvećene i četiri strane.

Zbog Ronalda je i šampion Engleske Mančester Siti dobio sporedno mesto u štampi i o njihovom duelu protiv Šahtjora, koji je u isto vreme kada i duel Junajteda i Juventusa, takođe se slabije piše.  Zato i ne čudi što dan ranije o Zvezdi i Liverpulu gotovo da nema ništa.

Jedino je Miror dao mali prostor Zvezdi, a informacija iz teksta neće se preterano dopasti navijačima kluba sa Marakane.

Foto: Telegraf

Naime, u tekstu kojim je novinar najavio meč kroz izjavu Virdžila van Dajka, koji je istakao da poštuje Zvezdu jer je ušla Ligu šampiona, i da njegova ekipa mora  maksimalno ozbiljno da shvati protivnika, pojavljuje se i informacija da je Sadio Mane na poslednjem treningu uspeo da odradi sve zahteve Jirgena Klopa i da će biti spreman za duel protiv šampiona Srbije.

Iz predostrožnosti će imati zavoj na ruci jer je još rovit posle oporavka od povrede, ali to ne bi trebalo da mu bude prepreka da zaigra protiv Zvezde.

Ipak, nema sumnje da će štampa u sredu izgledati potpuno drugačije i da će mnogo prostora biti posvećeno duelu Zvezde i Liverpula, koji je na programu od 21.00 na Enfildu.

Zvezda će u utorak od 21.00 na Enfildu imati poslednji trening pred utakmicu i tada bi Vladan Milojević trebalo da otkloni sve dileme oko sastava. Telegraf će biti na licu mesta i obaveštavaće vas o svim detaljima sa treninga i konferencije za medije, koja je planirana ranije.

Podsetimo da zbog povreda na put u Liverpul nisu krenuli Marko Marin i Milan Rodić, a očekuje se da njihova mesta zauzmu Slavoljub Srnić i Marko Gobeljić.

Zvezda će u Liveroulu imati podršku legende srpskog sporta

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Liverpula - Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha

    23. oktobar 2018 | 17:12

    Pa evo da vam objasnim....Zvezda je za Engleske medije kao neki klub sa Farskih Ostrva za nase novinare mogu ljudi da misle sta hoce ali to jeste realnost

  • misa76

    23. oktobar 2018 | 17:12

    A kakav je to kvalitetan tim “zvezda” pa da oni pišu o njoj !!! Slično kao kad bi Banat gostovao u Rimu. Smešni ste.

  • spale

    23. oktobar 2018 | 17:12

    Zamo zato sto je srpski klub ništa drugo veliki srbomrzci 🤮Napred Zvezda Živela Srbija i Republika Srpska💪🤜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA