Veliki je Liverpul! Delije će se naježiti od ovog snimka engleskog kluba: Zvezdo, od vas smo kopirali stil i uzeli 4 Lige šampiona!

Englezi umeju da cene uticaj Zvezde na razvoj svog kluba

  • 5

Veličina Liverpula ogleda si u tome koliko engleski klub ceni svoju istoriju, ali i istoriju onih koji su uticali na uspon kluba.

Ne kriju Englezi da im je Crvena zvezda bila velika inspiracija i učitelj 1973, kada su izgubili u obe utakmice dvomeča, što je bio jedini ovakav slučaj u istoriji 20. veka!

Nikada Liverpul u nokaut fazi nije izgubio i kod kuće i na strani u Evropi sem od Crvene zvezde u bogatoj istoriji stoleća za nama, a koliko se ovaj podvig Zvezde ceni, svedoči petominutni video snimak na zvaničnom kanalu petostrukog prvaka Evrope.

>>>Urnebesna reakcija Klopa na pitanje da li se seća Zvezdinog osvajanja Evrope (VIDEO)

U celom video snimku, akcenat je na tome da je Miljan Miljanić uspeo da dominira kroz kratke pasove i totalni fudbal, stavljen je uz rame velikom Bilu Šenkliju, posebno je istaknuto koliko su Pižon, Janković i Lazarević kreirali prednost na sredini terena.

- Imali smo mnogo kratkih pasova i driblinga, to je naša tradicija, naša škola fudbala - prenose se reči "Čiče" posle prve pobede, a Liverpul je istakao da je Zveza uspela da utiša 40.000 navijača na Enfildu.

- Kada je lopta u njihovim nogama, iz poslednje linije se kreću u malim grupama. Kako se oni menjaju, menja se i obrazac igre protivnika - opisao je Šenkli svoje viđenje igre Zvezde, kojoj nije uspeo da se prilagodi.

Klub je u završetku snimka objavio i kako je prihvatanje jugoslovenskog stila bilo budućnost, a zatim je naređao četiri evropske titule, 1977, 1978, 1981. i 1984.

Pogledajte i kako je to izgledalo:

VIDEO - Zvezda će u Liverpulu imati podršku legende srpskog sporta: Škrbiću se ostvario san da bude na Enfildu

VIDEO - Boaći se potpisivao Rusu na tablet, Gobeljić preskakao red: Ovako je Zvezda krenula ka Liverpulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola R.

    23. oktobar 2018 | 19:39

    Je...te sta je Zvezda bila. Bas veliki klub .

  • Dr. za rock and roll

    23. oktobar 2018 | 20:20

    Nista sinovi-- to je bilo jedno drugo vreme. Danas samo ko ima se moze se hara kako hoce. Ostanimo ponosni i borimo se kao lav pa makar bill i 10-0 za njih... Ni pivo vise ne peni kao pre a kamoli fudbal, koliko para toliko muzike---- Igraj za cast zvezdo i ostavi srce na teren pa nek bude kako bude..--- ps--:/ izbacite sve strance za mec i pustite nasu decu da se celice .....

  • Joe

    23. oktobar 2018 | 20:35

    Bilo nekad sad je druga prica kako god zelim Zvezdi da odigra na visokom nivou

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA