≫ 

Najuren sa Marakane, sad oprostio dug: Gospodski gest Den Tane od kojeg će najveću korist imati Zvezdina deca

Sumu od 100.00 evra bivši predsednik crveno-belih, umesto na svoj račun, prosledio na servisiranje Omladinske škole našeg najtreofejnijeg kluba

  • 7

Pre ravno deceniju Dobrivoje Tanasijević poznatiji kao Den Tana najuren je iz kluba sa mesta predsednika Crvene zvezde, bio je to period teških turbulencija u klubu sa "Marakane", kojeg se mnogi navijači crveno-belih nerado sećaju.

Poseban "pik" na "američkog konobara" imali su najvatreniji navijači kluba, nije im nimalo bio prijatan lik zbog načina na koji je vodio klub i suprotstavljao im se, pa je bilo samo pitanje vremena kada će mu "videti leđa", u čemu su upravo Delije imale najveće zasluge.

Deset godina je proteklo od tada, a ono što je ostalo i piše se i danas je ljubav Tanasijevića prema Zvezdi, i to ne rečima, već delom.

Iz kluba je u toku dana stiglo obaveštenje da je bivši predsednik oprostio dug od 100.000 evra, uz njegovu saglasnost ta suma je prebačena za potrebe Omladinskog pogona Zvezde.

Setimo se šta je Den Tana i sa koliko gorčine govorio posle odlaska iz Zvezde pre deset godina.

- Nisu me Delije oterale, jer oni nisu problem Zvezde, već države. Kada je u Engleskoj Margaret Tačer rekla da će zatvoriti stadione zbog huligana, tadašnji predsednik Fudbalskog saveza Ted Kroker odgovorio joj je da oni nisu problem fudbala, već države, Navijači Zvezde su građani Srbije i dok država ne reši problem s njima, Srbija neće otići u Evropu - poručio je tada Tanasijević.

Foto: fk crvena zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA