≫ 

Mirković pred Napredak: Gledam tabelu samo kad moram, živimo u psihozi iz nedelje u nedelju

Trener crno-belih iz pozicije četvrtog na tabeli mora bez Šćekića i Pantića protiv Kruševljana

  • 3
Zoran Bata Mirković Foto: Marko Jovanović

Partizan je na prekretnici sezone, koliko to god zvučalo kao preuranjena konstatacija, ali realnost je takva da su crno-beli posle 12 kola tek četvrti na tabeli, devet bodova iza Zvezde, a čeka ih duel sa opasnim Napretkom.

Uz to, ekipa Zorana Mirkovića biće lišena pomoći Danila Pantića i Aleksandra Šćekića, što samo pojačava delikatnost situacije pred novi prvenstveni izazov.

- Naredak je izuzetna ekipa, izuzetno ih cenim, ali prvo moram da se naviknem da "prebacim" za Milorada Kosanovića. Do prekjuče sam ga zvao šefe, a sada kolega. Izuzetno ga cenim i poštujem, kao i celu ekipu Napretka, igraju mnogo dobro, imaju sjajne pojedince i sigurno da ćemo imati težak zadatak - rekao je u uvodu izlaganja Mirković, čiji je tim, posle neubedljive igre uprotiv Spartaka, u međuvremenu popravio utisak plasmanom u narednu rundu Kupa protiv Zemuna.

>>> Vošina je tuga pregolema: Za Kup utakmicu klub prodao 28 ulaznica, teren oranica, ima posla i za sanitarnu inspekciju...

Pantić i Šćekić su van stroja, što otežava Mirkoviću posao u pripremi važne utakmice.

- Ne možemo da računamo na njih, stepen povrede (Pantića) još ne znamo sa siguršnošču, svi ostali su na raspolaganju.

Na konstataciju da ekipa nije bila u najboljem psihološkom stanju posle Spartaka, a na pitanje, kakva je situacija posle Zemuna, trener Partizana je kazao:

- Bolje je... Znate kako, i oni (igrači) su bili svesni važnosti utakmice protiv Zemuna, bio je veliki ulog zbog eliminacije, pa je bilo dodatnog pristiska zbog toga. Ja sam od avgusta ovde, mi u to psihozi živimo iz nedelje u nedelju, nema vremena za predah, tako je i za sutrašnju utakmicu. Mi smo pod konstantnim pritiskom.

Danilo Pantić će sigurno propustiti utakmice sa Napretkom i Čukaričkim Foto: Marko Jovanović

Kosanović je poslednjih godina redovno umeo da pomrsi račune i Zvezdi i Partizanu, a s obzirom na ne baš najbolji momenat Partizana, Napredak stiže u "zao čas".

- Neke stvari ne možete da birate. Jeste to Kosanovićev najveći kvalitet, ali mogu da kažem da nas je dvojica sutra koji imaju težak zadatak. Ipak, radujem se susretu u svakom slučaju.

O Napretku Mirković nije škrtario na pohvalama.

- Dosta su dobro organizovani, kompaktni, igraju u oba pravca, a ako bih trebalo da istaknem neka imena to je Vukanović, njihov najbolji igrač, tu su Vulić, Ostojić, oba Petrovića što su igrala u Partizanu, Alivodić... Stvarno su dobra ekipa, mislim da im N'Diaje neće igrati zbog kartona.

Kako bez Pantića i Šćekića?

- Imamo našu igru, adaptiramo se i prema protivniku. Imamo adekvatne zamene i ti igrači će znati svoja zaduženja.

Zanimljiv je bio Mirkovićev odgovor na pitanje koliko ga opterećuje činjenica da je Partizan tek četvrti posle 12 kola i da li je to pokazatelj da su ostale ekipe napredovale ili da je Partizan loše počeo sezonu.

- Ima dosta dobrih ekipa ove sezone i rekao bih da je pre to u pitanju. Tabela ne izgleda sjajno, gledam je samo kad moram.

Da li ste razmišljali o promeni koncepcije, da crno-beli budu ofanzivnjiji od meča sa Napretkom, ali i u buduće, glasilo je pitanje za Mirkovića.

- Mi igramo ofanzivno, jedino što imamo problem sa realizacijom. Ako pogledate i protiv Zemuna smo imali 4-5 stopostotnih prilika, kao i protiv Spartaka, ali nismo dali gol. Nemamo mi tu baš ni mnogo opcija u ljudstvu što bi išlo u tom pravcu da pojačamo ofanzivu.

Nije se Mirković složio sa konstatacijom novinara da je jedan od glavnih razlog neefikasnosti nedovoljna fizička pripremljenost napadača.

- Ima tu svega, to što vi kažete ne, ali loši tereni mgu biti razlog isto, na kraju krajeva, špicevi i napadači promašiuju, zar ne?

Parovi 13. kola Superlige:

Subota:

Zemun - Voždovac (13 sati)

Partizan - Napredak

Rad - Radnički Niš

Radnik - Čukarički

Vojvodina - Dinamo (16)

Bačka - Proleter (18)

Nedelja

Mačva - Crvena zvezda (16.30)

Mladost - Spartak (18).

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    26. oktobar 2018 | 19:03

    Prosle sezone ste u Beogradu protiv Napretka izjednacili u 96-tom minutu iz ofsajda od dva metra, golom Evertona, nadam se da ce vam se ta "kradja" obiti o glavu i da ovaj put necete imati toliku pomoc "srece" ( sudije ) i da ce vam Napredak ocitati lekciju iz fudbala.

  • Djura

    26. oktobar 2018 | 19:10

    A ide zima ... sve hladnije i dvocifreni minus

  • Nešo

    26. oktobar 2018 | 22:15

    Ostani Batice .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA