≫ 

Partizan posustaje, Napredak uzeo bod u Humskoj genijalnim potezom Vukanovića! (VIDEO)

Crno-beli vodili, kažnjeni u drugom poluvremenu, utakmicu završli sa desetoricom. Zvezda ima osam poena više i meč manje

  • 85

Fudbaleri Partizana, posle remija bez golova u Kuli proteklog kola, još jednom su razočarali navijače, upisali su novi egal i polako posustaju u šampionskoj trci sa Zvezdom, koja ima osam bodova više i meč manje.

U subotu popodne, Napredak je odneo bod iz Humske velemajstorskim potezom Vukanovića, koji je petom savladao Stojkovića i postavio konačan rezultat pred praznjikavim tribinama - 1:1.

Strelac za crno-bele još u povoju prvog poluvremena bio je Nemanja Nikolić, ali posle toga malo su pružili napadački Mirkovićevi igrači, jalovom inicijativom samo prividno dominirali, a onda, za takav pristup, bili bolno kažnjeni.

Valja reći da je domaći tim u poslednjih petnaestak minuta igrao sa desetoricom, posle isključenja Armina Đerleka (dva žuta).

Olakšali su i u tom pogledu posao Kruševljanima Beograđani, koji su već četvrti meč zaredom ostali bez pobede protiv Kosanovićevog Napretka, pri čemu najveće zasluge, još jednom, nosi Aleksa Vukanović.

Bio mu je to četvrti gol u sedam utakmica sa Partizanom, nastavio je da maltretira crno-bele i ovom prilikom, a "peta" kojom je matirao Stojkovića najslikovitije je svedočanstvo njegove napadačke zrelosti.

Ni provereni maher za najteže situacije kakav je Stojković, nije bio ni blizu da odbrani pokušaj koji, ruku na srce, teško da je i očekivao. Izvanredno je odreagovao Vukanović, spretno, sa puno osećaja zahvatio loptu na centaršut sa desne strane i presumerio loptu u mrežu, tik uz stativu, daleko od golmana Partizana.

Čarke Veškovca i Rikarda, obojica su kažnjena žutim kartonom Foto: MN Press
Foto: MN Press

Tako su Kruševljani anulirali vođstvo crno-belih sa praktično početka, kada je domaći tim delovao sasvim pristojno, ofanzivno, borbeno, sa jasnom idejom kako doći do gola rivala i ugroziti ga. Najbolji primer toga je akcija za 1:0 koju su iskreirali Rikardo, Janković i finišer Nikolić.

Napredak kao da nije postojao u prvih pola sata, tek na mahove su igrači gostujućeg tima iskreirali kombinacije na polovini rivala, međutim sve vreme su bili daleko od nečega što bi se i moglo nazvati gol-šansom.

U nastavku, rekosmo, previše je Partizan kalkulisao, nije napao onako kako je, možda trebalo da bi zadao presudan udarac protivniku, kome je jedna prava akcija bila dovoljna da reši sav posao u Humskoj.

Gol koji je postigao Vukanović "ubio" je moral Partizanovih igrača, Đerlek je deset minuta kasnije zbog oštrog starta zaradio drugi žuti karton, ostavio saigrače na cedilu, uvećao šanse gostima da odu kući možda i sa tri boda.

Nisu, ipak, Čarapani navaljivali svom silom ka golu Stojkovića, sačuali su, ipak, pre svoj gol, i uzeli bod u koji su ugradili svoj trud, zalaganje, kvalitet i veru u pozitivan rezultat na terenu favorita.

PARTIZAN - NAPREDAK 1:1 (1:0)

(Nikolić 12 - Vukanović 73)

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijete, Urošević (od 79. Kosović) – Zdjelar, Đerlek, Janković, Zakarić – Nikolić, Rikardo. Klupa: Kljajić, Enake, Ostojić, N. G, Miletić, Smiljanić, Kosović, Ivanović. Trener: Zoran Mirković.

NAPREDAK: Ni. Petrović – Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Ne. Petrović – Baha, Kostić – Alivodić (od 79. Ivanović), Vulić, Vukanović (od 87. Ilić) – Zec. Klupa: Janković, Marinković, Eskić, Rušević, Ilić, Stevanović, Ivanović. Trener: Milorad Kosanović.

Poslušajte zanimljivo viđenje utakmice trenera Napretka Milorada Kosanovića.

Superliga, 13. kolo

Zemun - Voždovac 2:1

(Mrkaić 5, 17 - Ješić 10)

Partizan - Napredak 1:1

Rad - Radnički Niš 0:0

Radnik - Čukarički 1:0

Vojvodina - Dinamo Vranje 2:0

OFK Bačka - Proleter

Nedelja

Mačva - Crvena zvezda 16:30

Mladost - Spartak 18

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    27. oktobar 2018 | 18:03

    DJUKAAAA vrati seeee...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    27. oktobar 2018 | 17:53

    Врати се Ђука. Ипак си био бољи

  • Kursumlija

    27. oktobar 2018 | 18:00

    Zeljko Panticu da ti sada nisu krivi Vucic,Sudije i Terzic,a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA