≫ 

Milivojević dao dva gola Arsenalu! Palas slavi Srbina, Džaka tragičar gostiju (VIDEO)

Srbin preuzeo odgovornost sa "bele tačke" iako je u minuloj rundi promašio kazneni udarac

  • 1

Srpski fudbaler Luka Milivojević postigao je oba gola za Kristal Palas u remiju protiv Arsenala u utakmici 10. kola Premijer lige zavrešenoj rezultatom 2:2!

Oba gola naš fudbaler je postigao iz penala (45+1. i 83. minut), zanimljivo, bili su to tek prvi za ekipu iz Londona pred svojim navijačima ove sezone.

Luka je prvi jedanaesterac realizovao u smiraj prvog poluvremena, poslao loptu u jednu, a Lena na drugu stranu, i tako prekinuo post bez gola na "Selhrst Parku" koji je trajao dugih 417 minuta.

Nije bilo dileme da li će Milivojević šutirati penal iako je u minulom kolu promašio sa "bele tačke" protiv Evertona, menadžer Roj Hodžson je bio kategoričan u izjavi i posle meča u Liverpulu da će Srbin ostati prvi penaldžija tima.

- Luka Milivojević je naš izvođač penala, bio bih razočaran da je rekao da više neće da izvodi jedanaesterce posle promašaja protiv Evertona. Dao je za nas mnogo golova u prošlosti - rekao je Hodžson, i kao da je najavio ono što će se desiti protiv Arsenala.

Pogledajte prvi gol Milivojevića.

 

Start za penal: Mustafi ruši Kojatea u kaznenom prostoru Arsenala, nakon čega je Milivojević postigao vodeći gol za domaći tim Foto: Tanjug/Ap

Odmah na startu drugog poluvremena usledio je šokantan preokret, dva gola Arsenala preko Džake i Obamejanga, od kojih je onaj švajcarskog reprezentativca bio posebno efektan, posle sjajno izvedenog slobodnog udarca.

Džaka je u 83. minutu, ipak, pokvario utisak s obzirom na to da je skrivio jedanaesterac potkačivši Zahu u prodoru, a bila je to nova šansa za Milivojevića koju je Srbin iskoristio još jednim sigurno realizovanim udarcem sa "bele tačke".

Luka Milivojević slavi drugi gola sa navijačima Kristal Palasa Foto: Tanjug/Ap

"Tobdžije" su u komšiluku prekinule niz od sedam uzastopnih pobeda u Premijer ligi, za razliku od čelsija, koji je nastavio sa briljantnim pobedama.

Ekipa Mauricija Sarija je i bez Edena Azara u kao gost napunila mrežu Barnlija, bilo je 4:0 u režiji Morate, Barklija, Vilijana i Loftus-Čika.

"Plavci" su tako ostali na bliskom odstojanju od Liverpula koji ima dva boda više, a priliku da se izjednači na vrhu sa "Redsima" imaće Siti čiji je derbi sa Totenhemom zakazan za ponedeljak.

Premijer liga, 10. kolo

Subota

Brajton - Vulverhempton 1:0

(Marej 48)

Sautempton - Njukasl 0:0

Liverpul - Kardif 4:1

(Salah 12, Mane 66 i 87, Šaćiri 84 - Paterson 77)

Fulam - Bormaut 0:3

(Vilson 14 pen i 85 Bruks 71)

Votford - Hadersfild 3:0

(Pereira 10, Delafue 19, Suses 80)

Lester - Vest 1:1

(Ndidi 89 - Balbuena 30)

Nedelja

Barnli – Čelsi 0:4

(Morata 22, Barkli 57, Vilijan 62, Loftus Čik 90+2)

Krisal Palas – Arsenal 2:2

(Milivojević 45+1 pen, 83 pen – Džaka 51, Obamejan 56)

Mančester Junajted - Everton 17

Ponedeljak

Totenhem - Mančester Siti 21

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    28. oktobar 2018 | 20:15

    A covek nema mesta kod trenercine Krstajica, a igra u najjacoj ligi sveta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA