≫ 

Zvezda izdržala batine i odmakla Partizanu na +11: Pavkov i Jovančić doneli pobedu crveno-belima u Šapcu! (VIDEO)

Posle Engleske, Šabac je bio trijumfalno odredište za tim Vladana Milojevića

  • 66

Fudbaleri Mačve bili su domaćini Crvenoj zvezdi u 13. kolu Superlige, a aktuelni šampion je napustio Šabac sa 2:0 (1:0).

Mačva je vezala poraze u u Superligi od Proletera (1:0) i Kupu od subotičkog Spartaka (1:0), dok je tim Vladana Milojevića pred ovaj meč pobedio Rad sa 3:1 i izgubio od Liverpula sa 4:0 uoči ovog meča.

U Šapcu, Zvezda se dugo mučila i nailazila na žestok otpor Šapčana, koji su u finišu prvog dela igre poklekli nakon šuta Milana Pavkova.

Nastavak je doneo novi pritisak crveno-belih, koji se isplatio jednim sjajnim momentom Dušana Jovančića za 2:0. Usput, Zvezda se suočila sa žestokom igrom tima Darka Tešovića, domaći fudbaleri nisu štedeli goste i igrali su bez respekta, ali nisu uspeli da ih uplaše i izbegnu poraz.

Na kraju, Zvezda je učvrstila vrh tabele sa 37 bodova, ima devet bodova više od Radničkog iz Niša, odnosno 11 više od Partizana.

VIDEO - Da li je Zvezda oštećena u utakmici sa Mačvom

Mačva - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

(Pavkov 37, Jovančić 61)

Stadion: Gradski Gledalaca: 5.000  Sudija: Ilija Brdar

MAČVA: Puletić – Pejović, Jovanović, Ristivojević, Lazarević (od 59. Milosavljević)– Ivić, Adamović (od 70. Gemović), Gigić – Gavrić, Tošić, Đoković

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Degenek, Savić, Gobeljić – Jovančić, Krstičić (od 81. Čaušić) – Ben, Ebesilio (od 75. Srnić), Simić – Pavkov (od 77. minuta Stojiljković)

TOK MEČA

Dobro popunjene tribine Gradskog stadiona u Šapcu bile su jasna slika želje domaće publike da vidi na delu svoj tim protiv učesnika Lige šampiona, ali je sama igra "sasečena" u startu.

Nisu se zbog toga sigurno bunili domaći navijači, Mačva je umela da pametnim faulovima "secka" igru gostiju, na velikoj udaljenosti od gola, pa je Zvezda bila dugo prinuđena da improvizuje u prekidima.

U ofanzivi, za napad su bili zaduženi Ben, Ebesilio, Simić i Pavkov kao najistureniji, a kome nije dozvoljavano da dođe do lopte u vazduhu, dok se na zemlji i nije najbolje snašao u jedinoj situaciji koja je delovalo izgledno za prodor do šesnaesterca.

Delije odale počast Aci Jaćimoviću, tragično nadstradalom navijaču Foto: FK Crvena zvezda

Šapčani su pretili iz kontri, bivši igrač Zvezde Gavrić iznudio je žuti karton Vujadina Savića, da bi zatim usledila diskutabilna situacija. Ben je dao gol u 34. minutu, a nije baš najjasnije zbog ugla kamere da li je bio u nedozvoljenom položaju, linijski sudija je procenio da su milimetri odlučili u korist podizanja zastavice.

Nije se ni Ben previše bunio, i ostali igrači Zvezde fokusirali su se na igru, pa se to isplatilo munjevito, već u prvoj sledećoj akciji, Pavkov je na pet metara od gola uspeo da izdominira u skoku i lobuje golmana Puletića za 1:0.

To je bilo sve vredno pomena u prvom poluvremenu, drugo je počelo dalekometnim udarcima Jovančića i Krstičića, ali drugi gol viđen je ipak iz drugačije situacije.

VIDEO - Jovančić potvrdio Zvezdino vođstvo

Inteligentno je odigrao Jovančić u 61. minutu, ušunjao se iza odbrane Šapčana i u pravom trenutku tražio od Bena loptu u prostor. Kada je dobio, lukavo je samo "bocnuo" loptu i prebacio preko Puletića za rezultat koji je umirio Vladana Milojevića, ali se na tome Zvezda nije zaustavila.

Nastavili su gosti da vrše pritisak, Ebisilio je sjajno izveo jedan slobodan udarac sa oko 30 metara, tik preko prečke je prohujala lopta.

Do kraja, Mačva dugo nije pokazala ništa više osim grube igre koja je u jednom trenutku izludela Filipa Stojkovića. Gavrić je bio svetla tačka u 83. minutu, kada je posle prodora sa 20-ak metara na muke bacio Borjana, koji je preusmerio loptu u korner.

Na kraju, Ristivojević je dobio drugi žuti karton, potkačio je Srnića po nogama kada je već igrač Zvezde otišao u prodor, pa je morao ranije u svlačionicu, tokom nadoknade od tri minuta. U poslednjem minutu, Ben je mogao da se nađe na semaforu, prejako je šutirao sa 10-ak metara.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    28. oktobar 2018 | 18:17

    Auuu sta ovo bi, bas zahladnelo, oktobar mesec a vec - 11...

  • Toma

    28. oktobar 2018 | 17:30

    Sada uzimamo deset titula za redom, i igracemo u 7-8 LŠ za to vreme. Bice para tako da u buducnosti ocekujemo i vece uspehe z Evropi

  • Marko

    28. oktobar 2018 | 17:37

    A sta reci sem da smo milion svetlosnih godina ispred svih u ligi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA