≫ 

ZVANIČNO! Real smenio Lopetegija! Novi trener je Santjago Solari!

Šampion Evrope ima novog trenera posle ubedljivog poraza u El Klasiku

  • 10

Real Madrid je i zvanično otpustio Hulena Lopetegija posle debakla od Barselone u El Klasiku, koji su Madriđani izgubili sa 5:1.

Umesto njega, ekipu sa Santjago Bernabeua vodiće Santjago Solari, koji je svojevremeno bio igrač ove ekipe u eri čuvenih Galaktikosa.

On će na ovoj funkciji biti privremeno, kako je saopšteno u saopštenju Reala. Solari je do sada vodio Kastilju, drugi tim Reala.

Santjago Solari; Foto: Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

- Bord direktora Real Madrida prihvatio je da raskine ugovor sa trenerom Hulenom Lopetegijem. Odluka je doneta sa najvišeg nivoa odgovornosti, ima za cilj promenu dinamike prvog tima, kada su ciljevi za ovu sezonu još ostvarivi. Odbor direktora smatra da je velika nesrazmera između kvaliteta Real Madrida, koji ima 8 igrača nominovanih za Zlatnu loptu, što je bez presedana u dosadašnjoj istoriji kluba, i rezultata iz ove sezone.

Klub zahvaljuje Loptegiju i njegovom timu za trud i rad i želi im sve najbolje u profesionalnim karijerama. Privremeno će ga zameniti Santjago Solari, koji će voditi ekipu od utorka - navodi se u saopštenju Real Madrida.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA