Stigao u Humsku kao veliko pojačanje, ali odlazi već na zimu: Enake napušta Partizan, spreman je i da se odrekne novca!

Rumunski defanzivac će u zimskom prelaznom roku gotovo sigurno potražiti novi angažman

  • 16

Trebalo je da bude opcija na duže staze, tim pre što je Partizan već duže vreme tražio rešenje na poziciji desnog beka, ali izmedju crno-belih i Gabrijela Enakea jednostavno se nije dogodila prava "hemija".

Otuda će rumunski defanzivac biti jedan od prvih fudbalera, koji će u zimskom prelaznom roku napustiti klub iz Humske i to je praktično već dogovoreno i sa njim i sa njegovim agentom, saznaje Telegraf.

Dakle, status Rumuna više ne zavisi previše ni od njegovih igračkih karakteristika (za koje u Partizanu smatraju da su previše ofanzivne, sa slabom defanzivom), niti od Aleksandra Šćekića, koji je aplicirao za dobijanje srpskog pasoša, ne bi li se na taj način obezbedilo mesto za još jednog stranca.

Jednostavno, Partizan i sam fudbaler su složni u mišljenju da je rastanak pravo rešenje za obe strane, te su crno-beli u načelu sve i dogovorili sa zastupnicom fudbalera Anamarijom Prodan, rumunskom menadžerkom, koja je letos posredovala u njegovom transferu.

Enake je najavljen kao veliko pojačanje; Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Enake će najverovatnije dobiti "čiste papire" i novac koji je zaradio samo do trenutka raskida saradnje. To znači da će klub uštedeti značajan deo para, jer Rumun ima ugovor do 30. juna 2021. godine. Apropo navedenog svedoči i činjenica da je trener Zoran Mirković planirao da na zimu rekonstruiše odbranu crno-belih, zatraživši da se anagažuju desni i levi bek, kao i centralni defanzivac (gotovo sigurno odlazi Svetozar Marković).

Gde je i zbog čega zapelo sa rumunskim internacionalcem, koji je letos, prilikom angažovanja, najavljivan kao veliko pojačanje-teško je reći. Ali da nije u planovima svedoči i činjenica da je u minulom periodu uglavnom van protokola za mečeve, vrlo retko (prethodna dva meča) na klupi za rezervne igrače.

Upisao je od 1. jula, kada je kročio u Humsku, do dana samo deset utakmica, bez konkretnog učinka.

STIGAO BEZ OBEŠTEĆENJA

I Enake i Partizan smatraju da je rastanak najbolje rešenje; Foto: Marko Jovanović

Rekosmo već da je Enake u Humsku stigao početkom jula i to kao slobodan igrač, pošto je prethodno raskinuo ugovor sa Rubinom iz Kazanja. Iako je mahom bio standardan prvotimac u ruskom klubu, Rubin nije poštovao ugovor, jer Rumunu nije isplatio šest plata, zbog čega je on posegao za Arbitražnim sudom i dobio raskid saradnje. Došao je zatim "na radar" Partizana, ali očito se kockice nisu poklopile.

VIDEO: Promocija Gabrijela Enakea u Partizanu

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Po nesto i ja znam

    30. oktobar 2018 | 16:09

    Enake je dobar igrac al nije dobio ni 10% prostora il sanse da se pokaze.jednostavno dosao bez obestecenja i tko to ide forsiraju se drugi a sto se tice markovica volio bih da grijesim al on ce biti samo talenat i kao dosta nasih igraca nigdje nece igrati i eto ga nazad za 3 g.

  • trener

    30. oktobar 2018 | 15:57

    Enake je odličan kao desno krilo, a ne desni bek. Pustiti tako dobrog fudbalera je suluda ideja, a ne naći mu adekvatno mesto. Ali upravi je važno da se samo reše primanja koje dobija igrač, i odmah su zadovoljni. Mirkovica treba otpustiti?

  • Raska

    30. oktobar 2018 | 16:10

    UPRAVA KOJA SVE RADI NA ŠTETU PARTIZANA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA