≫ 

Da li je vlasnik Lestera mogao da preživi? Pojavio se snimak na kom se vidi da je helikopter imao problema pri uzletanju (VIDEO)

Mediji javljaju da je helikopter pri uzletanju pokazivao nestabilnost

  • 2

Samo dan nakon što je ceo Lester odao počast poginulom vlasniku kluba Vičaju Šrivadanaprabi, pojavio se video snimak koji pokazuje da je nesreća možda mogla da bude sprečena.

Na video snimku se jasno vidi da je helikopter imao velikih problema pri samom poletanju i da je pokazivao nestabilnost.

Takođe, na snimku se vidi kada je pokojni vlasnik Lestera krenuo u helikopter koji se srušio nekoliko trenutaka kasnije. Podsetimo, njegov helikopter se srušio i eksplodirao sat vremena posle meča Lestera i Vest Hema.

S  njim u letelici bile su još četiri osobe. U pitanju su Nursara Suknamai, bivša misica Tajlanda, i Kaveporn Punpare, kao i pilot Erik Svejfer i putnica Izabela Roza Lehovič.

Prema navodima medija u Britaniji, Svejfer i Izabela su bili u vezi, a ona je po profesiji bila instruktor leta.

Ko je bio Vičaj Šrivadanapraba?

Preminuli vlasnik Lestera na jednom od mečeva kluba Foto: Tanjug/AP

U avgustu 2010. godine, tada novi vlasnik Lestera, čije se bogatstvo prema Forbsovoj listi procenjuje na oko 4,6 milijardi evra, preuzeo je klub.

Njegov novi tim je iz Čempionšipa ušao u najjaču Ligu Engleske i to posle deset godina, u sezoni 2014/2015, da bi dve godine kasnije pod vođstvom Klaudija Ranijerija, klub zaigrao kao nikada ranije.

Te 2016. godine fudbalska bajka se završila na najlepši mogući način - ekipa iz Čempionšipa bez ijednog zvučnog imena i prekomernog bacanja novca uspela je da završi sezonu ispred najvećih engleskih velikana.

Bogati vlasnik je, i te kako, znao da nagradi i počasti najzaslužnije za titulu, pa je svakom igraču šampionske generacije kupio najnoviji automobil BMV i8, od kojih je svaki koštao 120.000 evra.

Mesto gde se helikopter srušio Foto: Tanjug/AP

On je na ovaj način želeo da se zahvali igračima, jer je recimo samo menadžer Klaudio Ranijeri u svom ugovoru imao klauzulu o milionskom bonusu u slučaju osvajanja titule.

Vičaj je rođen u tajlansko-kineskoj porodici, oženjen je i ima četvoro dece, a u Lesteru ga svako prepoznaje kao osobu koja je od kluba koji je tavorio u Čempionšipu, 2009. godine i igrao u u trećem rangu takmičenja, sa fudbalerima koji su opisivani kao''otpadak'' drugih timova, uz trenera Ranijera stvorio najprijatenije iznenađenje Evrope 2016. godine.

Svakako, ostaće zapamćena prva titula Lisica u 133 godine dugoj istoriji, kao i način na koji je osvojena.

Snimak na kome helikopter vlasnika Lestera gori

Fudbaleri Lestera odali počast vlasniku kluba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neverovatan lik

    30. oktobar 2018 | 21:33

    Nesto je ovde sumnjivo. Ko jos snima uzletanje helikoptera

  • Dijana

    30. oktobar 2018 | 22:26

    Obično kad neko treba da strada teško da preživi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA