≫ 

Srbija postaje kandidat za organizaciju Mundijala 2030! Zajedno sa Grčkom, Rumunijom i Bugarskom (VIDEO)

Informacija je potvrđena Telegrafu iz kabineta predsednika Srbije

  • 34

Srbija želi organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine! Ova informacija o zajedničkoj kandidaturi potvrđena je Telegrafu iz izvora bliskih predsedništvu Srbije.

Naime, posle sastanka lidera u regionu, očigledno je dogovoreno da Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska podnesu zvaničnu kandidaturu za organizaciju ovog takmičenja. Iako će morati da se mnogo poradi na infrastrukturi, već sada može da se napravi predviđanje koji bi stadioni mogli da budu u konkurenciji za organizaciju Mundijala.

Ovu informaciju potvrdio je i Aleksandar Vučić, koji je rekao da je inicijalna ideja potekla od premijera Grčke Aleksisa Ciprasa.

- Želimo kandidaturu za Svetsko prvenstvo 2030. godine. Ideja je potekla od Ciprasa, to moram da priznam. Biće to prilika da unapredimo stadione i infrastrukturu. Glavni protivkandidati su nam Urugvaj, Argentina i Paragvaj - poručio je Vučić, koji je dodao da se planira i kandidatura za Evropsko prvenstvo 2028. godine.

Do sada su zajedničku kandidaturu organizaciju Mundijala 2030. podneli Urugvaj, Argentina i Paragvaj, kao i Maroko, koji samostalno želi da organizuje najveće fudbalsko takmičenje.

Očekuje se da uskoro zajedničku kandidaturu podnesu Kamerun i Egipat, kompletno Ujedinjeno kraljevstvo sa Republikom Irskom, kao i Španija i Portugalija iz Evrope, ali i Južna i Severna Koreja, Kina i Japan.

Podsetimo, Srbija planira uskoro i izgradnju Nacionalnog stadiona i to je nedavno najavio Aleksandar Vučić, koji je istakao da je turska firma zainteresovana za taj posao.

Nacionalni stadion u Rumuniji na kom bi mogao da se igra Mundijal 2030; Foto: Telegraf.rs

Pogledajte i statistiku kakav je bio kapacitet stadiona na Mundijalu u Rusiji, gde je Lužnjiki imao kapacitet od 80.000 gledalaca, stadion u Sankt Peterbugru.

Printskrin: statista.com

Ovo su i stadioni na kojima bi moglo da se igra Svetsko prvenstvo 2030. godine, ukoliko bude prihvaćena ponuda Srbije, Grčke, Rumunije i Bugarske.

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostace tako

    2. novembar 2018 | 15:26

    Kandidatura I nista vise. Nasi stadioni ne ispunjavaju uslove ni za balkanske igre

  • Racki

    2. novembar 2018 | 14:41

    Jedva cekam brazil na pomocnom terenu u surdulici..

  • Dadadaada

    2. novembar 2018 | 13:18

    Ma sigurno. Narod nam gladuje a mi milijardu evra koje nemamo da ulazemo u to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA