≫ 

Autogol, poništen gol, teren strave i užasa: Zvezda nastavila pobednički niz u Superligi! (VIDEO)

Crveno-beli u Novom Sadu savladali Proleter

  • 40

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su 14. put u 15 utakmica ove sezone, potvrdili tako dominaciju u domaćim okvirima, a u subotu u Novom Sadu savladali su odlični Proleter 2:0.

Po užasnom terenu!

To je i glavni utisak sa utakmice, jer potpuno je neverovatno u kakvim se uslovima igraju mečevi elitnog ranga pa čak i na stadionu "Karađorđe" gde su igrači oba tima morali da paze na svaki pas s obzirom na to da se lopta nije kotrljala po travi - već odskakala.

Strtelci za Beograđane bili su Andrejević, već u 5. minutu postigao je autogol, a Ben je u 56. duplirao vođstvo.

Proleter je sa druge strane pokazao da nije slučajno u Superligi, imali su igrači tima sa Slane Bare šanse, čak postigli i gol, ali je on poništen, reklo bi se opravdano budući da je Vujaklija uhvaćen u ofsajdu kada je zasmetao Popoviću.

I pre toga, imali su igrači Proletera dve vrlo dobre prilike da naprave problem ekipi Vladana Milojevića koja je u tim situacijama imala mnogo sreće.

Do tada, crveno-beli su izgradili prednost koja im je omogućila da u kasnijem toku meča igraju rasterećenije, poveli su već u 5. minutu kada je Andrejević, usled već pomenutog užasnog stanja terena, loptu pred svojim golom, u želji da izbaci, poslao u svoju mrežu!

Ebisilio je prethodno ubacio, a defanzivac Proletera levom nogom promašio loptu, a ona ga pogodila u desnu i završila tamo gde je najmanje želeo.

Nisu crveno-beli ni mnogo "zapinjali" posle gola, nisu ni mogli na "jezivoj" podlozi. Prvo poluvreme je bilo za zaborav, drugo daleko sadržajnije i uzbudljivije.

Pokazali su igrači Proletera da nisu zalutali u društvo najboljih, bili su u najmanju ruku ravnopravni sa favorizovanim rivalom, koga su propisno namučili šansama i konkretnom igrom.

U 55. minutu Vukajlija je poslao loptu glavom iznad gola, što je Popović (menjao Borjana) samo pogledom ispratio, posle čega je usledila kazna u vidu pogotka Bena. Marin je poslao loptu kroz pukotinu u odbrani Proletera, Stojković servirao kao na tacni za saigrača, a Ben rutinirano završio tropoteznu kombinaciju.

Nije ni drugi gol pokolebao igrače domaćeg tima, usledila je nova odlična prilika, u njoj se našao Šćepanović, ipak ni on nije bio dovoljno staložen pred golom Popovića sa nekoliko metara, mada su mu i teren, ali i Stojković zasmetali da loptu ne pošalje u mrežu.

Konačno, u 77. minutu - (ne)sporni momenat.

Proleter je postigao gol preko Čovića, koji je loptu, nabačenu iz kornera, pokupio glavom i poslao je u mrežu. Ipak, na putu ka mreži zatekao se Vujaklija, bio je u očiglednom ofsajdu, ali nije dirao loptu, međutim prema pravilima ometao je golmana protivničke ekipe što je bilo dovoljno da gol ne bude priznat.

Salve zvižduka usledile su sa tribina od navijača Proletera, isključen je i pomoćnik sa klupe Proletera...

Zvezda je do kraja sa dosta rutine sačuvala vođstvo, pobedila i napravila solidnu vertiru pred novi spektakl u Ligi šampiona - duel sa Liverpulom na "Marakani".

PROLETER - CRVENA ZVEZDA 0:2

(Andrejević 5. ag, Ben 56)

PROLETER: Vesić – Tanasin, Andrejević, Lambulić, Ćuković (74. Mitrović) – Bukorac (60. Šćepanović), Mićić – Čolović, Čović, Novaković (60. Mirosavljev) – Vujaklija

CRVENA ZVEZDA: Popović – Stojković, Savić, Degenek, Rodić (80. Gobeljić) – Jovičić, Krstičić – Ben, Ebisilio (46. Čaušić), Marin (59. Srnić) – Pavkov.

Superliga, 15. kolo

Subota:

Proleter - Crvena Zvezda 0:2

(Andrejević 5. ag, Ben 56)

Bačka - Radnički Niš 16.00

Mladost - Čukarički 16.00

Radnik - Dinamo Vranje 16.00

Nedelja:

Zemun - Napredak 13.00

Mačva - Voždovac 16.00

Rad - Spartak 16.00

Partizan - Vojvodina 19.00 (Arena Sport 1)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    3. novembar 2018 | 14:20

    Zgazi ih sve!!!!

  • Nesa

    3. novembar 2018 | 17:38

    Cist gol ponisten.Samo da slucajno ne bude neizvesnosti.Cirkus,kao i uvek.Zvezda pojma nema.Nista bolja od Partizana.Samo uz sudije su prvi.Inace bi Radnicki bio prvi.Protiv Liverpula gledajuci ovo,ocekujem novu mozda i najvecu goleadu.

  • Nesa CZ

    3. novembar 2018 | 16:04

    Jedno prosto pitanje za FSS i Kokezu... Da li je normalno da se igra po ovakvom terenu, a 95% ih je takvih... Vazno je da ste reflektore postavili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA