≫ 

Marakana dugo nije dočekala većeg protivnika...

Ne bi trebalo zaboraviti da na najvećem srpskom stadionu gostuje zvanični vicešampion Evrope

  • 11

Vreme je da se mušema Lige šampiona ponovo drma na Marakani! Od onog meča protiv Napolija u 1. kolu kao da je prošla večnost i nema sumje da su navijači Crvene zvezde jedva čekali današnji dan i duel sa Liverpulom (18.55, Arena Sport).

I navijači, a bogami i sami igrači najtrofejnijeg srpskog kluba. Upravo je Marko Marin na konferenciji za medije govorio o tome koliko je izabranicima Vladana Milojevića nedostajala Marakana. Ona evropska Marakana...

Mislim da se svi radujemo utakmici. Liga šampiona je nešto specijalno. Pogotovo igrati ovde na Marakani. Znamo šta nas očekuje. Znam kako se ja kao igrač osećam kad igram kod kuće. Kad se setim utakmice protiv Napolija, tu atmosferu nikad nisam doživeo - jasan je bio Nemac.

Ta utakmica protiv Napolija je jedna od najvećih u novijoj istoriji Zvezde (pričamo o posleratnom vremenu). Međutim, svima je jasno da će u sredu ujutru baš ovaj duel protiv Redsa biti najveći.

Fudbaleri Zvezd pred meč sa Napolijem Foto: Marko Jovanović

Zvezda i njeni navijači protiv većeg protivnika nisu igrali još od 2006. godine i onog meča protiv Milana u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. Svaka čast Bajernu i Arsenalu, ali ta ekipa Rosonera je jednostavno bila najveća.

Setite se samo postave koja je u avgustu, pre 12 godina, istrčala na travu Marakane. Pomenućemo Didu, Kafua, Kostakurtu, Gatuza, Pirla, Sedorfa, Kaku, Inzagija... Ekipa koja je te sezone bila prvak Evrope.

Ipak, na megdan Zvezdi su stigli kao ekipa koja je kažnjena zbog rezultatskih malverzacija. Ali kažnjena samo u Seriji A. S druge strane, Liverpul na Marakanu stiže kao vicešampion Evrope i jedan od konkurenata da se ove sezone domogne šestog ušatog trofeja u istoriji. Otuda i nije iznenađenje ako kažemo da su Redsi trenutno ''veći'' nego što je Milan bio u tom trenutku.

Možda će zvučati malo subjektivno, ali pre Liverpula poslednji najveći klub koji je igrao na Marakani jeste sama Crvena zvezda. Da, ona Crvena zvezda koja je 1991. godine osvojila titulu prvaka Evrope.

Deo generacije koja je 1991. godina bila prvak Evrope Foto: Marko Jovanović

Gledajući velika imena koja su u međuvremenu dolazila na Marakanu, pomenućemo Barselonu, Romu i Lacio, kao i Bajer iz Leverkuzena. Arsenal, Bajern i Napoli smo već nabrojali, dok ostali, uz dužno poštovanje, nisu toliko vredni pomena.

Sudeći po rečima na konferenciji za medije, čini se da je i Vladan Milojević svestan veličine meča koji njegov tim igra od 18.55 minuta.

- Za Crvenu zvezdu, grad Beograd, Srbiju i ceo region ovo je važan događaj. Dolazi nam jedna od najboljih evropskih i svetskih ekipa. Mislim da će biti pravi spektakl na stadionu i čeka nas atmosfera kakvu samo naši navijači mogu da prirede. Srećan sam zbog kluba i mojih igrača, i ponosan jer ćemo imati pravi spektakl u Beogradu. Voleo bih da svi uživamo na utakmici - jasan je bio Milojević.

I neka bude spektakl! Marakana je to zaslužila posle toliko godina...

VIDEO: Doček fudbalera Liverpula na aerodromu „Nikola Tesla“

Navijači se nadaju da bi, kao protiv Napolija, u Beogradu mogli da izvuku barem bod ako već ne pobedu. Iks se plaća kvotom 6,50. Pogledajte i sve ostale kvote MOZZART kladionice za meč Crvena zvezda - Liverpul.

Oduševili su Napolitanci u Parizu, nadaju se da bi na San Paolu mogli do sva tri boda. Obećava uzbudljiv meč. Kvota da ćemo videti barem tri gola iznosi 1,75. Pogledajte i druge MOZZART kvote za meč Napoli – Pari Sen Žermen.

I bez Lionela Mesija uspela je Barselona da savlada Inter sa 2:0. Veruje Blaugrana da bi sa Mesijem mogla da ponovi uspeh i u Milanu. Dvojka je vredna kvote 2,15. Pogledajte i ostale kvote za meč Inter – Barselona.

Ponizila je Borusija Atletiko pobedom od 4:0 u Dortmundu, Madriđani žele osvetu i favoriti su sa kvotom 1,95 na keca. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Atletiko – Borusija.

Andrea Trinkijeri debituje pred Partizanovom publikom. Kvota da će je pozdraviti pobedom iznosi 1,35. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Partizan – Trento.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maxa

    6. novembar 2018 | 10:54

    Veceras 0:5, pa sta bude. Gazi samoooo. Idemoooo...

  • CZ

    6. novembar 2018 | 10:57

    Nadajmo se samo da nas ne napune kod nas kao i tamo. A po svoj prilici, Grobari ce opet da se raduju. Bolje i da ne igramo, kad nas trpaju svi po 5-6 golova.

  • Zvezda se pita...

    6. novembar 2018 | 08:55

    Ne treba trositi reci o Zvezdinoj grupi, ali budite sigurni da se Zvezda pita ko ce u 1/8 fin.LS. U naredne tri utakmice ce sigurno nekom otkinuti bod,i poslati ga na trece mesto grupe. Praznik za Srbiju, uzivajte u fudbalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA