≫ 

Sve što bi trebalo da znate o meču između Zvezde i Liverpula: Kojih 11 je Milojević izabrao, šta je s kartama, ko sudi, gde možete gledati TV prenos...

Ukoliko ste uživo ili putem TV planirali da gledate ovu utakmicu, evo nekoliko činjenica s kojima biste trebalo da budete upoznati

  • 22

Vreme je za spektakl na Marakani - fudbaleri Crvene zvezde večeras dočekuju ekipu Liverpula u okviru 4. kola Lige šampiona!

Biće to duel u okviru Grupe C u kojoj se još nalaze Pari Sen Žermen i Napoli, a nema sumnje da je engleski klub aposlutni favorit u ovom meču.

Redsi na Marakanu stižu kao vicešampioni Evrope, a u prethodnom kolu su slavili protiv Zvezde na Enfildu rezultatom 4:0. Prvi su na tabeli sa šest bodova, Napoli ima pet, PSŽ tri, a Zvezda samo jedan bod posle tri kola.

Ukoliko ste rešili da utakmicu gledate, da li uživo ili putem TV-a, ovo bi svakako trebalo da znate:

KAD POČINJE?

Foto: Tanjug/AP

Početak utakmice zakazan je za 18.55 minuta. Podsetimo, novina od ove sezone jeste ta da nema više mečeva od 20.45 minuta.

Kapije stadiona Rajko Mitić biće otvorene od 16.00 časova zbog činjenice da će navijači proći kroz više bezbednosnih prstenova.

S obzirom na pojačane mere bezbednosti na samom stadionu i popodnevne gužve, preporuka je da na utakmicu krenete nešto ranije.

KO PRENOSI UTAKMICU?

Novinarka Arene - Jovana Guzijan Foto: A. Nalbantjan, TV Arena Sport

Utakmicu će ekskluzivno prenositi TV Arena Sport 1 koja je priredila osmočasovni program vezan za ovaj meč.

Već u 14 časova sledi direktan prenos mladih timova Crvene zvezde i Liverpula koji se igra na stadionu Čukaričkog na Banovom brdu. Komentator ove utakmice biće Goran Svilar. Pre početka susreta gledaoci Arene biće u prilici da čuju očekivanja trenera omladinaca Crvene zvezde Bratislava Živkovića, kapitena Dejana Joveljića, kao i Direktora Omladinske škole FKCZ Dragana Mladenovića.

Po završetku ove utakmice, sve se okreće ka duelu seniorskih timova ova dva kluba. Od 16:30 emituje se intervju sa Draganom Džajićem koji je za ovu priliku uradio novinar i komentator Miloš Milićević.

Od 17:30 sledi „vremeplov“ odnosno sećanje na utakmicu Crvene zvezde i Liverpula odigrane takođe 6. novembra 1973. godine. U tom meču crveno-beli pobedili su sa 2:1. Po završetku „vremeplova“ očekuje se Live uključenja i izjavama sa terena i studija koji će biti postavljen na zapadnoj tribini stadiona „Rajko Mitić“. Očekuje se mnogo poznatih ličnosti iz svih sfera javnog života kao i analizu i očekivanja pred ovaj susret koje će izneti neki od najeminentnijih sportskih radnika u Srbiji i Engleskoj.

Gledaoci će dobiti najsistnije detalje vezane za samu utakmicu (očekivanja gostujućeg trenera Jirgena Klopa, takođe i trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića, predstavljanje glavnog sudije susreta, kao i izjave samih aktera meča na terenu, odnosno igrača oba kluba...)

Sledi prenos utakmice, a po završetku ponovo izjave aktera utakmice, prenos konferencije za medije, utisci gostiju u studiju...

KAKVA JE SITUACIJA SA KARTAMA?

Na Marakani su letos bile velike gužve Foto: FK Crvena zvezda

Jednostavno - karata više nema na blagajnama! Planule su još onog trenutka kada su crveno-beli pustili pakete u prodaju i već tada je bilo jasno da će Marakana na sva tri meča LŠ biti krcata.

Ono što je ovde bitno jeste apel koji je Zvezda uputila, a tiče se eventualnih falsifikovanih karata.

Kako bi se sprečile gužve, ali i pojavljivanje falsifikovanih ulaznica, kontrola pred meč sa Liverpulom će se vršiti kroz više bezbednosnih prstena, a sva lica koja pokušaju da uđu sa neispravnom ulaznicom biće predata policiji i procesuirana.

Takođe, klub poziva sve navijače da fer i sportski podrže tim, uz napomene:

- Da će kapije stadiona biti otvorene u 16 časova, a apelujemo na sve navijače da ranije dođu na stadion, kako bi se izbegle nepotrebne gužve i zadržavanja na ulaznim kapijama;

- Da moraju postupati po zahtevima redarske službe;

- Da ne donose predmete koji su zakonom zabranjeni za unošenje na stadion (zapaljivi predmeti – upaljače, šibice, novine, podmetače i sl);

- Da licima pod uticajem alkohola i drugih opojnih sredstava neće biti dozvoljen ulaz na stadion;

- Da ne uskaču u teren pre, za vreme i po završetku utakmice;

- Da će se prilazi, ulazi i tribine snimati pre, za vreme i po završetku utakmice;

- Da po zakonu moraju poneti identifikaciona dokumenta;

- Da utakmici ne mogu prisustvovati lica mlađa od 16 godina koja nisu u pratnji roditelja ili staratelja;

- Posebno apelujemo na sve posetioce ove utakmice, da prilikom ulaska na stadion zauzmu numerisana mesta, a da izbegavaju zadržavanje ili eventualno sedenje na stepeništu, što je po propisima UEFA zabranjeno i klub će zbog toga biti rigorozno sankcionisan - stoji u saopštenju Zvezde.

KAKVO ĆE BITI VREME?

Marakana će i večersa biti ''suva'' Foto: Marko Jovanović

Sve navijače koji budu večeras na stadionu mogu da raduju prognoze meteorologa.

Tokom dana biće sunčano. Duvaće umeren, zapadni vetar. Minimalna temperatura 8° C, maksimalna dnevna 18°. U vreme odigravanja utakmice se očekuje između 13-14 stepeni - bez padavina!

OVDE pogledajte i kompletnu vremensku prognozu za utorak 6. novembar.

KAKVA JE FORMA TIMOVA?

Gobeljić i Ben pokušavaju da sačuvaju loptu na Enfildu Foto: Tanjug/AP

Zvezdina forma ove sezone je impresivna. Na 15 utakmica u Super ligi zabeležen je samo jedan remi i sve pobede. Dakle, gledajući poslednjih pet mečeva - skor 5/0.

Što se tiče evropskih takmičenja, crveno-beli su na poslednjih pet mečeva upisali tri remija i dva poraza. Pobedu nemaju još od meča 3. kola kvalifikacija kada su, tek nakon produžetaka, savladali trnavu rezultatom 2:1.

Liverpul, s  druge strane, trenutno deli drugo mesto u Premijer ligi.

Na poslednjih pet mečeva imaju tri pobede i dva remija. Što se tiče mečeva u Evropi, Redsi su doživeli tri poraza. Protiv Rome u polufinalu LŠ, protiv Reala u finalu LŠ, kao i protiv Napolija u okviru grupe C. A pobedili su PSž i upravo Zvezdu.

Zanimljivo, Redsi nisu odigrali nerešeno u LŠ još od marta 2018. godine i meča protiv Porta (0:0). Od tada je prošlo osam utakmica.

KO SUDI?

Sudija Lahoz, glavni arbitar meča Zvezda - LIverpul Foto: Guliver/Stu Forster/Getty Images)

UEFA je odredila sudijski tim iz Španije za ovaj meč, a predvodi ih glavni arbitar Antonio Mateu Lahoz. Pomagaće mu Pau Kebrian Devis i Roberto del Palomar, dok će četvrti "čovek u crnom" biti Dijego Barbero Sevilja.

Ima 41 godinu i iza sebe SP u Rusiji. Što se tiče LŠ ove sezone, sudio je samo na meču između Benfike i Bajerna (0:2). Nije poznat kao sudija ''lak na kartonima''. Zanimljivo, Liverpulu je sudio u četvrtfinalu LŠ prošle sezone kada su Redsi pobedili Mančester siti rezultatom 2:1 na Etihadu.

Srpskim klubovima nije sudio, ali jeste omladinskoj reprezentaciji Srbije na SP 2015. godine. Orlići su tada pobedili Mađarsku i na kraju osvojili Mundijalito.

ŠTA SU IZJAVILI PRED UTAKMICU?

Vladan Milojević (trener Zvezde)

Trener Zvezde Vladan Milojević Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Dolazi nam jedna od najboljih evropskih i svetskih ekipa. Mislim da će biti pravi spektakl na stadionu i čeka nas atmosfera kakvu samo naši navijači mogu da prirede. Liverpul je favorit bez obzira na sve. Spremili smo se da damo sve od sebe, kao i na svim utakmicama do sada, to je filozofija koju moji igrači imaju u glavi. Srećan sam zbog kluba i mojih igrača, i ponosan jer ćemo imati pravi spektakl u Beogradu. Voleo bih da svi uživamo na utakmici.

- Poznato je da na prethodne dve utakmice u gostima nismo imali pomoć naših navijača. Svi dobro znaju šta znači igrati na Marakani, niko od protivnika se ne oseća prijatno, a nama znači vetar u leđa, jer je atmosfera mnogo drugačija nego na ostalim stadionima. Dobijamo dodatnu energiju sa tribina, iako to možda neće mnogo da utiče na igrače Liverpula, verujem da će i za njih biti fascinantan ambijent. Bili smo na Enfildu, ali to je daleko od navijanja na našem stadionu i imaće priliku da čuju ono pravo navijanje.

- Jako je bitno imati koncentraciju svih 90 minuta i držati visok nivo igre u svim fazama, na svakom delu terena. Liverpul je jedan od glavnih pretendenata za osvajanje Lige šampiona, ekipa je napravljena da napadne titulu. Moramo da imamo koncentraciju sve vreme, jer se svaka pauza i najmanja sitnica odmah kažnjava, zato je potrebno da što je moguće više smanjimo prazan hod.

Jirgen Klop (trener Liverpula)

Jirgen Klop na Marakani Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Bili smo jaki i veoma dobri u prethodnoj utakmici sa Zvezdom. Da nismo, Crvena zvezda bi bila u igri i mogla je da nas ugrozi. Zato tu igru moramo da ponovimo u utorak uveče. Mi smo iz Liverpula i znamo kako atmosfera može da utiče. A da biste ohladili tu atmosferu, morate da igrate dobro, da budete najbolji i treba da budete spremni da odigrate veliku utakmicu. Ja verujem u svoje igrače i siguran sam da hoćemo".

- Moramo da uživamo u igri i atmosferi. Znamo kako se igra u ovakvim situacijama. U ovakve utakmice ne treba da ulazite na način da sami sebi stvarate veći pritisak, da sami sebi dodajete teret. Ja volim ovakve utakmice, volim pune stadione, ljudi dolaze da daju podršku svom timu i to je fudbal, a mi na to treba da budemo spremni. I ne treba da razmišljamo kao da moramo ovde da pobedimo, jer će nam biti mnogo teže protiv PSŽ-a u Parizu ili sa Napolijem kod kuće. Ne, ovo je prilika da uzmemo bodove. Dakle, prilika, ni manje, ni više od toga.

OČEKIVANI SASTAVI

Jovičić u duelu sa Firminom na Enfildu Foto: Tanjug/AP

Zvezda neće moći da računa na povređenog Ričmonda Boaćija, dok su se na teren vratili MIlan Rodić, Marko Marin i Vujadin Savić.

Očekuje se da sva trojica budu u postavi crveno-belih protiv Liverpula koji neće moći da računa na Hendersona. Verovatno i Keitu koji se oporavio, ali će odmoriti do vikenda.

U Beograd, kao što znate, iz političkih razloga nije stigao Albanac Đerdan Šaćiri.

Ovo su očekivane postave, a vredi pomenuti da je Milojević kasno sinoć, prema saznanjima Telegrafa, odlučio kojih 11 napada Redse:

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Krstičić, Jovančić, Srnić, Marin, Ben, Pavkov.

Liverpul: Alison, Aleksander - Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson, Fabinjo, Milner, Vajnaldum, Mane, Salah, Firmino.

VIDEO: Klop nasmejan pred meč sa Zvezdom

Navijači se nadaju da bi, kao protiv Napolija, u Beogradu mogli da izvuku barem bod ako već ne pobedu. Iks se plaća kvotom 6,50. Pogledajte i sve ostale kvote MOZZART kladionice za meč Crvena zvezda - Liverpul.

Oduševili su Napolitanci u Parizu, nadaju se da bi na San Paolu mogli do sva tri boda. Obećava uzbudljiv meč. Kvota da ćemo videti barem tri gola iznosi 1,75. Pogledajte i druge MOZZART kvote za meč Napoli – Pari Sen Žermen.

I bez Lionela Mesija uspela je Barselona da savlada Inter sa 2:0. Veruje Blaugrana da bi sa Mesijem mogla da ponovi uspeh i u Milanu. Dvojka je vredna kvote 2,15. Pogledajte i ostale kvote za meč Inter – Barselona.

Ponizila je Borusija Atletiko pobedom od 4:0 u Dortmundu, Madriđani žele osvetu i favoriti su sa kvotom 1,95 na keca. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Atletiko – Borusija.

Andrea Trinkijeri debituje pred Partizanovom publikom. Kvota da će je pozdraviti pobedom iznosi 1,35. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Partizan – Trento.

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA