≫ 

Liverpul oduševio sve Srbe: Klop i igrači nosili cvet u čast srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu (FOTO) (VIDEO)

Trener Liverpula je na reveru zakačio "Natalijinu ramondu"

  • 11

Fudbaleri Liverpula nisu oduševili na "Marakani", ali je Jirgen Klop svojom harizmom i ponašanjem ostavio snažan utisak pre, za vreme i posle meča na našem najvećem stadionu.

Posebno je bio upečatljiv njegov gest, i ne samo njegov, već kompletne ekipe Liverpula koja je na megdan Zvezdi izašla sa simbolom "Natalijina ramonda", koji, kao što je poznato mnogima, simboliše stradanje srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu.

I Liverpul je kao klub, ne samo Klop i igrači, pokazao ovim činom veličinu, izrazili su "Redsi" duboko poštovanje  prema Srbiji i njenoj istoriji, stradalima za slobodu.

I engleski mediji su brže bolje pisali na tu temu, pojasnili svojim čitaocima zbog čega je Klop nosio lila cvet na levom reveru.

Posebno ih je to zanimalo u svetlu nedavnog događaja sa Nemanjom Matićem koji je odbio da nosi cvet maka kao počast za nastradale britanske vojnike i u NATO akcijama.

VIDEO: pogledajte reakciju Klopa kada su Delije krenule da pevaju "fuck you Liverpool".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    7. novembar 2018 | 00:31

    Mnogi greše.To nije Natalija Ramonda nego Ramonda Serbica ili Srpska Ramonda.Ova dva cveta su veoma slična ali cvet koji nosimo je ovaj drugi i njega je otkrio Josif Pančić.

  • QQ-LELE

    7. novembar 2018 | 01:16

    Zato Saciri nije dosao, on ne bi nosio cvet

  • Никола87

    7. novembar 2018 | 00:02

    Хвала вам, Британци. Знам да ћемо у вашем обичном народу, или бар оном најбољем делу њега, ми Срби увек имати пријатеље, наследнике великих војника који су 1918. заједно са нашим прадедовима сломили аждају Осовине. Правите се глуви кад вас нека овдашња дандара извређа. И примите моје честитке на вашој доброј, храброј игри.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA