≫ 

Flegmatik iz Begeča trese Evropu: Kako je anonimus od 300.000 evra rasturio tandem vredan 155 miliona! (VIDEO)

Ko je mogao da očekuje ovo?

  • 9

Flegmatični i povučeni gorostas iz Begeča, Milan Pavkov, fudbaler je o kome bruji Evropa posle utakmice Crvena zvezda - Liverpul. Ne bez razloga, zaslužio je svojih pet minuta slave, i ako ovako nastavi, tih pet minuta biće dosta duži nego što je bilo ko očekivao.

Pavkov je prevalio veliki put od igrača u čije se kvalitete sumnjalo dočoveka koji je u stanju da "počisti" Liverpul kao aktuelnog viceprvaka Evrope, sa navalom u kojoj igraju Mane, Firmino i Mohamed Salah, Egipćanin koji je prošlu sezonu obeležio u evropskom fudbalu.

Doček na aerodromu Foto: Tanjug/Tanja Valič

Od Novog Sada i Mladosti iz Bačkog Petrovca, Pavkov je došao do ČSK Pivare u kojoj je izrastao u najboljeg strelca Srpske lige Vojvodina sa 18 golova na 27 mečeva, što je klubu donelo plasman u drugu ligu po rangu (Prva liga Srbije).

To nije bilo neprimećeno u Vojvodini, Lale su ga dovele 2015, ali se nije proslavio (dve asistencije na 15 mečeva), zatim je pun pogodak bio prelazak u Radnički iz Niša.

Davao je golove Zvezdi i Partizanu, zatim i prešao na Marakanu kao rezervna opcija, za sumu od 300.000 evra. Za skromnog momka, dolazak u Zvezdu bio je premija i Pavkov je bio strpljiv jer su prednost imali Ričmond Boaći i Aleksandar Pešić, ali se sreća još jednom potražila u Nišu.

Bio je samo jedan u nizu pojačanja Foto: MN Press

Pavkov se vratio u Radnički na pozajmicu i dao je 23 gola na 33 utakmice, bio je drugi strelac lige iza Pešića, što je izvadilo novu kartu za Marakanu.

Podsećanja radi, Pavkov je došao potpuno neprimetno i promovisan je uz Srđana Vujakliju, Milana Senića, Nemanju Milića.

- Nije Pavkova preporučio samo gol koji je dao nama. Dugo smo ga pratili i mislimo da će biti pravo pojačanje - rekao je tada sportski direktor crveno-belih Blažo Raosavljević, a kada je shvatio da neće igrati u Zvezdi, Pavkov nije imao dilemu.

- Kada sam video da u Crvenoj zvezdi ne računaju najozbiljnije na mene, tražio sam da me puste na pozajmicu. Želeo sam da igram, da radim ono što najbolje umem, da dajem golove. Drago mi je što sam se vratio u Niš, ovde imam maksimalnu podršku i trudim se da je na pravi način opravdam iz utakmice u utakmicu - rekao je u januaru 2017. centarfor koji je u Zvezdi za dokazivanje u prvom mandatu dobio samo sedam minuta.

Pavkov slavi gol u Humskoj Foto: MN Press

- Žao mi je zbog toga. Prošle zime sam na 'Marakanu' stigao kao pojačanje. Prošao sam čitave letnje pripreme na Zlatiboru, postigao gol na prvom prijateljskom meču... Ipak, nisam dobio pravu priliku, a mislim da sam je zaslužio - rekao je tada za Večernje novosti, a poznato je i da je bio u redovnom kontaktu sa klubom.

Zvezdan Terzić mu je slao poruke i javljao se svaki put kada postigne gol u Nišu, a prava nagrada za trud viđena je u Beogradu protiv Liverpula.

Momak iz Begeča možda često deluje nespretno na terenu, rogobatnom kretnjom vas neće previše oduševiti, ali zato ume da iskoristi neke druge kvalitete.

Dueli koji nisu prijali Van Dajku Foto: Marko Jovanović

Zato ga je i Jirgen Klop oslovio kao "target mana" posle utakmice, viđeno je i kako karakter ume potpuno da anulira vrtoglavu razliku u ciframa, koje dominiraju savremenim fudbalom.

- Pavkov je čudo, ta mirnoća. Ne zanima ga ni ko je rival, on je flegma. Mislim da će ovo do kraja života pamtiti - rekao je posle meča Vujadin Savić, dobro pokazavši šta je falilo Zvezdi u Liverpulu.

Virdžil van Dajk bio je najskuplji defanzivac u istoriji, golman Alison najskuplji golman, zajedno je za njih Liverpul iskeširao 155 miliona evra, što je za Zvezdinu devetku bio potpuno zanemarljiv podatak.

Dugo će se pričati o ovom podvigu Foto: Marko Jovanović

Tip je igrača kog treneri vole, koji ume da iskoristi svoju šansu i adute u određenim uslovima, kakvi su za Zvezdu protiv Liverpula bili idealni. Uspeo je da ostvari dominaciju u skoku, nema problem da "raspali" sa distance, a kako ume da promeni tok meča, pokazao je u Salcburgu.

Iako nije bio akter situacija za golove, Pavkov je bio prevaga da Zvezda pokaže zube ekipi Red Bula, koja je vodila sa 2:0 i došla na prag Lige šampiona. Od tada, opet nije dobijao pravu priliku, sve do Liverpula, kome je proročanski najavio dati gol.

- Moje je da treniram i nametnem se, da se nadam da će mi trener ukazati šansu. Razmišljam mnogo o Ligi šampiona, maštam kako dajem gol velikanu Liverpulu... - bile su tihe reči Pavkova posle Salcburga. Zaslužio je da ih ostvari tako glasno da se Marakana tresla i pola sata posle meča...

VIDEO - Delije u delirijumu posle pobede nad Liverpulom

VIDEO - Milojević: Unucima neću pričati o ovoj pobedi jer želim da Zvezdi donesem još veće

VIDEO - Nikad hladnokrvniji Pavkov posle razbijanja Liverpula

Juventus je na Old Trafordu pokazao da je za klasu iznad Junajteda u ovom trenutku, a kvota da će ga savladati i u Torinu je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Juventus - Mančester Junajted.

Duel srpskih reprezentativaca Fejse i Tadića na meču Benfika - Ajaks i borba za plasman u osminu finala Lige šampiona. Kvota na Benfiku je 2,45, a na Ajaks 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Benfika - AJaks.

 Posle demoliranja Galatasaraja u Beogradu sa 30 razlike, Zvezda će na gostovanju Ulmu probati da se učvrsti na prvom mestu u grupi. Kvota na pobedu crveno-belih je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Ulm - Zvezda.

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ниш је Звезда

    7. novembar 2018 | 12:14

    Ко код пређе из Ниша у Звезду,постаје класа..необјашњива веза.

  • Cure

    7. novembar 2018 | 12:35

    Xvalla ti majstoree do nebaa ti koji krvaris za Zvezdin dres..

  • Ciganin 1975

    7. novembar 2018 | 12:58

    Hej Pavkoov,skoci,daj gol glavom,hej Pavkooovvv !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA