≫ 

Istorijska kazna u srpskom fudbalu: Dragan Recko Antić suspendovan na 15 meseci, Dinamo plaća kaznu od 600.000!

Veliki udarac za klub iz Vranja, i to pred gostovanje Zvezde

  • 15

Dragan Recko Antić, predsednik i trener Dinama iz Vranja, žestoko je kažnjen od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije!

Zbog neprikladnih medijskih istupa i klevetanja ljudi iz fudbalske organizacije, kao i zbog povlačenja ekipe sa terena na poslednjem meč protiv Radnika u Surdulici, Antić je dobio zabranu obavljanja svih dužnosti u fudbalu na čak 15 meseci!

Dinamo će pritom morati da plati 600.000 dinara, a klub iz Vranja uslovno je kažnjen oduzimanjem tri boda na godinu dana.

Podsetimo, Antić je nedavno imao verbalni rat sa Novicom Tončevom, prvim čovekom radnika iz Surdulice, a eskalacija svega bila je tokom vikenda kada je povukao ekipu sa terena. Baš tokom meča sa Radnikom. Pritom je izneo niz optužbi na ''nekoliko adresa.''

- Dobili smo signale da se pomirimo sa ispadanjem, uz obrazloženje "da nismo u sistemu". E, njihov sistem, ma kakav bio, nas ne interesuje! Ovo je klasična osveta prema Dinamu, jer smo letos pobedili Radnik u prijateljskoj utakmici. Čujem da su mnogi izgubili novac na tom meču, ceh je platio mladi sudija, kojeg je Dušan Mrakić, po nalogu Novice Tončeva, skinuo sa liste Srpske lige - rekao je Antić i dodao:

Žestoka kazna za Dragana Antića Foto: MN Press

- Sramota šta je Bojan Nikolić radio, od prvog minuta utakmice. Nemoćni smo da reagujemo, FSS je saučesnik u ovome, nećemo se žaliti na Terazijama. Posle svega, tražićemo zaštitu sa najvišeg, državnog, nivoa. Radnik je karcinom srpskog fudbala.

Antić je rekao i da ekipu nije povukao zbog neslaganja sa douđenim penalom, već zbog bezbednosti svog tima zbog upada jednog navijača na teren.

- Napadnuti smo od strane izvesnog Race, poznatog pod nadimkom Narkoman. Sjurio se na naše rezervne igrače i morali smo da se povučemo. Policija ga je sprovela sa stadiona i odmah pustila, iako je trebalo da prenoći u zatvoru. Čak me je i zvao posle utakmice, bugarska mafija mu je dala moj broj telefona. Očekivao sam sličan scenario, ali ovako žestoku odmazdu nisam mogao nida pretpostavim. Varaju se ako misle da će me ućutkati, moja borba tek počinje. Dinamo ne sme da trpi - poručio je Antić.

Vredi pomenuti i to da Dinamo u subotu od 15.00 časova dočekuje Crvenu zvezdu u okviru 16. kola Super lige!

VIDEO: Milojević o kazni koju je dobila Zvezda 

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pernja

    8. novembar 2018 | 20:10

    Bara liga!

  • Ia

    8. novembar 2018 | 20:05

    Lako se na ovakvim izivljavat...

  • N N

    8. novembar 2018 | 19:51

    Svaka rec ovog coveka je na mestu a to sto nekima smeta u ostvarenju svojih ciljeva to je druga stvar. Sve dok ovakve ljude koji se bore da u sportu pobedi onaj ko je bolji a ne neko po necijoj zelji, budemo kaznjavali i tako podrzavali malverzacije sport u Srbiji ce polako nestajati. PODRSKA RECKU uz poruku Hvala ti sto si bar pokusao da pojedincima pokazes da je fudbal sport u kojem pobeduje onaj ko je bolji a ne onaj na koga je neko tipovao pre utakmice da on mora pobediti. Obavestiti fifu i uefu hitno sta se radi sa Fudbalom u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA