≫ 

Navijači ratovali sa upravom, crno-beli se mučili: Partizan slomio Surdulicu u opustošenoj Humskoj! (VIDEO)

Partizan nastavio šampionsku trku uz golove Rikarda i Ivanovića

  • 29

U 16. kolu Superlige, Partizan je pobedio Radnik iz Surdulice sa 2:0.

Crno-beli su prošle nedelje pobedom nad Vojvodinom s 2:0 prekinuli niz od tri remija, dok je Radnik savladao Dinamo iz Vranja sa 2:0, čime je napravio dobru uvertiru za teško gostovanje.

Iako je subotnje podne bilo sunčano i prijatno za dolazak na stadion, nisu se navijači odazvali pozivu Zorana Mirkovića, tribine su bile dobrim delom opustošene...

Nova nevolja za Mirkovića bila je povreda Pantića zbog koje je u 30. minutu u igru ušao Kosović, pred odlazak na odmor je Rikardo rešio meč, dok je u drugih 45 minuta propuštena prilika da se pobeda učini ubedljivijom.

Sve do 89. minuta, kada je Ivanović dočekao dobru loptu za odličan šut u malu mrežu, za konačnih 2:0.

Đerlek u naletu Foto: MN Press

PARTIZAN - RADNIK 2:0

(Rikardo Gomeš 42, Ivanović 89)

Stadion: Partizan Gledalaca: 2.000  Sudija: Igor Stojilković

Partizan: Stojković, Miletić, Marković, Valijente, Urošević, Zdjelar, Đerlek (od 70. Enake), Janković, Pantić (od 30. Kosović), Nikolić, Rikardo (od 80. Ivanović)

Radnik: Vasiljević, Mladenović, Milovanović, Žarković (od 46. Pavlović), Stevanović, Pantelić, Stojanović, Nikolić (od 75. Bojić), Keremeh (od 63. Ristović), Zlatanović, Kovačević

VIDEO - Promašaj godine napadača Partizana

TOK MEČA

Ništa vredno pažnje se nije dogodilo u uvodnim minutima, iako je obećavao Miletić prodorom na pas Jankovića. Gosti su tada uspeli da spreče veću opasnost, posle čega su se čvrsto zabunkerisali.

Bezidejno i sporo se igralo, samo je jednom sevnula lopta preko prečke, nakon šuta Nikolića sa distance na gol Surduličana. Sve što je Radnik pokušavao je da improvizuje preko Keremeha, ali je to bilo nedovoljno da se ugrozi tim iz Humske...

Tek u 25. minutu, napravio je Partizan još jednu šansu preko Pantića, blokirao ga je Žarković, a zatim je Zlatanović uspeo da prevari Svetozara Markovića na levom krilu. Zavrnuo je pred peterac, gde nije imao ko da natrči, što je sa velikim odobravanjem sačekao Vladimir Stojković za laganu reakciju.

Srpska zastava kao dim Foto: MN Press

A onda, u 29. minutu, najbolja šansa za Partizan! Rikardo je izborio prostor za šut na 11 metara od gola, fintiravši štopera, ali je desnom nogom odbranio sjajno Vasiljević.

Bilo je i jednog odbitka kada je Vasiljević želeo da ispuca loptu, a pogodio igrača Partizana. Na sreću Surduličana, lopta nije otišla ka golu, posle toga je samo Partizan izvukao jedan korner, da bi kruna inicijative bila viđena u 42. minutu.

Janković u napadu Foto: MN Press

Probio je bunker tada Gomeš, sa loptom je uspeo da zaobiđe golmana, a zatim samo plasira preko linije i spreči intervenciju štopera za 1:0 pred odlazak na odmor, u idealnom trenutku za Partizan.

U nastavku, nestvaran promaaj zabeležio je Nikolić, kada je sa samo tri metra trebalo da izabere kako će zatresti mrežu. Proklizao je i sve upropastio na idealan centaršut Jankovića, pa se neizvesnost nastavila do samog finiša.

Dve prilike propustio je Rikardo da dokusuri Surdulicu, jednom je posle previše driblinga poslao loptu preko prečke, dok su gosti imali nekoliko prekida kao polušanse.

Pantić u klinču sa Surduličanima Foto: MN Press

Pred kraj je čak Partizan počeo da odugovlači, zbog čega je opomenut i Vladimir Stojković, ali su sve dileme otklonjene dobrim džokerskim golom Ivanovića.

Dočekao je bivši igrač Spartaka loptu na levoj strani, "sela" je na prvu za šut u malu mrežu i konačnih 2:0.

VIDEO - Grobari isprozivali upravu Partizana

VIDEO - Crno - bela dama više voli Super ligu Srbije od Lige šampiona

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    10. novembar 2018 | 12:44

    Poteru za Zvezdom???? Mislite poteru za Radnickim iz NIsa...ne mozes da budes prvi ako si na trecem mestu...mada

  • Neki tamo

    10. novembar 2018 | 12:49

    Nastavljaju poteru za Radnickim, a ne Zvezdom!

  • Nenad

    10. novembar 2018 | 12:41

    Nije za zvezdom neko radnickim, mi smo malo vise od njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA