≫ 

Dve greške sudije i tri gola Zvezde: Crveno-beli se prošetali protiv Vranjanaca uz eksperimente Milojevića (VIDEO)

Crveno-beli rutinski slavili i održali veliku prednost u odnosu na pratioce

  • 13

Fudbaleri Dinama iz Vranja bili su domaćini Crvenoj zvezdi u 16. kolu Superlige, a tim šampiona Srbije je sa gostovanja otišao trijumfalno (3:0).

Vranjanci su zakucani za dno i pred ispadanjem su iz lige, što je treneru crveno-belih Vladanu Milojeviću dalo odrešene ruke da malo eksperimentiše sa sastavom.

Naročito mu je to pogodovalo posle velike pobede nad Liverpulom u Ligi šampiona, pa je pružena šansa i Nemanji Miliću, koji je letos bio otpisan sa spiska za Evropu, a nije pronašao internacionalni angažman.

Iako je prvi gol Stojiljkovića bio zapravo kiks golmana uz još veći kiks sudije Đokića, Zvezda je kasnije došla do sigurne pobede uz pogotke Babića i Simića, dok je džokeru Joveljiću novim kiksom arbitara poništen pogodak zbog nepostojećeg ofsajda.

Utisak je da se sudijska trojka nije proslavila, ali i da Dinamo nema kapacitet za Superligu, što je Zvezda iskoristila rutinski - ima devet bodova više od Radničkog i 13 više od Partizana.

Dinamo - Crvena zvezda 0:3

(Stojiljković 28, Babić 48, Simić 56)

Stadion: Radnika u Surdulici Sudija: Nenad Đokić (Užice)

Dinamo Vranje: Đurić, Stanković, Veškovac (od 67. Stanojević), Gašić, Sićović (od 46. Ratković), Đurišić, Karapandžić (od 62. Stevanović), Pavišić, Nedeljković, Suraka, Dimitrov.

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić, Jovičić (od 45. Hajdin), Milić (od 46. Milijaš), Ebisilio, Marin, Simić, Stojiljković (od 62. Joveljić)

VIDEO - Gol Simića za 3:0

TOK MEČA

Iako je zakovan za dno tabele, Dinamo je bio rešen da iskoristi istrošenost crveno-belih posle Liverpula, uz kombinovanost sastava koji je izašao na megdan u Surdulici, prinudnoj domaćinskoj lokaciji Vranjanaca.

Rano je Zvezde napala preko Stojiljkovića koji je napravio faul u šesnaestercu Dinama, zatim je i Suraka pripretio Popoviću, koji je morao da bude na velikom oprezu u prvih 25 minuta.

Nije se libio Dinamo da napadne i sevali su šutevi sa distance, ali niko nije bio dovoljno precizan da natera Popovića na iole ozbiljniju intervenciju.

VIDEO - Kako je Babić doneo Zvezdi 2:0

Takoše, Marina je stigao i umor posle vrhunske partije protiv Redsa, nisu ga nimalo štedeli domaćini, kao ni Ebisilija, da bi u 28. minutu usledio preloman momenat. Neshvatljivo je postupio golman Đurić, želeo je da fintira Stojiljkovića i dribla, što nije bilo najpametnije s obzirom na razdaljinu i užasno stanje terena.

Oklevao je Đurić i počeo da proklizava, što je usput bilo praćeno faulom Stojiljkovića, koji je oduzeo loptu i lagano zatresao mrežu, a sudija Đokić nije svirao prekršaj, samo je pokazao na centar.

Nakon toga je usledilo malo zatišje na obe strane, Dinamo više nije napadao ozbiljnije, dok je Zvezda tek pred odlazak na odmor napravila priliku vrednu pažnje. Dupli pas su razmenili Stojiljković i Ebisilio, koji je na kraju pak šutirao pored gola.

Već na poluvremenu, Milojević je izvršio dvostruku izmenu i u igru uveo Milijaša i Hajdina, umesto Milića i povređenog Jovičića, koji je igrao sa maskom na licu. Hajdin je igrao na desnoj, pa levoj strani u odbrani, došlo je do pomeranja i u veznom redu, pa se više puta eksperimentisalo sa promenama pozicija igrača.

Dinamo je bio rano razoružan, prvu šansu u 2. poluvremenu iskoristio je Babić na centaršut Ebisilija posle kornera, uzvratio je Dimitrov udarcem glavom u petercu, što je skinuo Popović odličnom intervencijom.

Kasnije, Simić je zatresao mrežu posle vrhunske akcije za 3:0, kada je Marin sve započeo odličnom dugom loptom, koju je Hajdin preusmerio Simiću iz drugog plana, za neodbranjiv udarac u malu mrežu.

U srcu napada nije bilo previše improvizacija za razliku od ostalih linija tima, samo je talentovani Joveljić zamenio Stojiljkovića, odmah je i postigao gol, koji je ipak poništen zbog nepostojećeg ofsajda.

VIDEO - Posetili smo teren na kome se kao klinac kalio Milan Pavkov

VIDEO - Zvezdin guslar ispevao novu himnu za Pavkova

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA