≫ 

Real smanjio prednost Barse uz šmekerski penal Serhija Ramosa, Ter Štegen upropastio povratak Mesija na teren (VIDEO)

Prvi meč za Argentinca posle 20. oktobra neslavno je završen, pošto je Betis slavio sa 4:3 na Nou Kampu, što je najveći rival iskoristio da smanji zaostatak na tabeli

  • 0

Real Madrid je iskoristio kiks Barselone na Nou Kampu protiv Betisa i slavio je na gostovanju Selti u Vigu sa 4:2, pa sada ima samo četiri boda manje od najvećeg rivala.

Karim Benzema je u 23. minutu postigao prvi gol, a učestvovao je i kod drugog, gde je na kraju Kabral poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Selta je smanjila preko Mala u 61. minutu, ali je Ramos sa bele tačke u 83. minutu rešio sve dileme.

On je izveo panjenku i na taj način iznenadio golmana Selte, koji je verovatno očekivao snažan šut.

Dani Sebaljos je u 91. minutu najlepšim potezom na meču postigao spektakularan gol za 4:1, a Selta je u 94. minutu preko Mendeza ublažila poraz.

Fudbaleri Betisa šokirali su Barselonu sa 4:3 na Nou Kampu na povratku Lionela Mesija, koji se oporavio od povrede. Vratio se najbolji igrač Barse na teren, ali neće po dobru pamtiti povratak, jer je njegov tim doživeo blamantan poraz na svom terenu.

Lionel Mesi u neverici na Nou Kampu posle porzaa od Betisa; Foto: AP/Tanjug

Već u 20. minutu je Žunior promešao odbranu Katalonaca po levom boku i nakon driblinga zakucao loptu u mrežu,  a njegov primer sledio je veteran Hoakin, koji je i u 37. godini pokazao umeće pred golom Ter Štegena, koji je imao katastrofalan dan u rangu amaterskih golmana sa nekih poljana.

Iskusni 37-godišnji as Betisa je dočekao loptu Telja, i to u srcu šesnaesterca za laganu egzekuciju i očaj Katalonaca. Da sve bude zanimljivije, Hoakin Barsi nije dao gol od sezone 2004/2005!

Barsa je krenula agresivnije u drugom poluvremenu i već u prvih nekoliko minuta imala je nekoliko šansi da smani rezultat. Međutim, Betis je uspeo da odoli sve do 67. minuta, kada je Lionel Mesi sa bele tačke zatresao mrežu, nakon što je u kaznenom prostoru s leđa povučen Đordi Alba i arbitar je dosudio kazneni udarac.

Mnogi su tada pomislili da kreže preokret Barse, ali smo ubrzo videli novi hladan tuš za publiku na Kamp Nou. Lo Selso je povisio rezultat na 3:1, posle katastrofalne intervencije Ter Štegena, kome je lopta prošla kroz ruke.

Vidal je u 79. minutu smanjio rezultat, ali je to bilo sve od Barse na ovom meču. Da agonija bude veća potrudio se Ivan Rakitić, koji je dobio drugi žuti karton i izašao je iz igre u 81. minutu.

Dva minuta kasnije, Kanales je zadao konačan udarac Barseloni i postigao je gol za 4:2.

Mesi je u sudijskoj nadoknadi postigao svoj novi gol, koji je priznat posle VAR-a, ali je već bilo kasno za bilo kakvav preokret.

Barselona uprkos porazu ostaje na 1. mestu na tabeli, ali sada su joj se Atletiko Madrid i Alaves približili na bod zaostatka. Betis je prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede i sada su na  12. mestu.

Rezultati 12. kola:

Petak:

Levante - Real Sosijedad 1:3

Subota:

Valjadolid - Eibar 0:0

Hetafe - Valensija 0:1

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 3:2

Đirona - Leganes 20.45

Nedelja:

Alaves - Ueska 2:1

(Džoni 40, Sobrino 67 - Gomez 34)

Barselona - Betis 3:4

(Mesi 67 pen, 90+3, Vidal 79 - Žunior 20, Hoakin 34, Lo Selso 71, Kanales 83)

Rajo Valjekano - Viljareal 2:2

(De Tomas 45, Garsija 66 - Čukvuedze 33, Sansone 80)

Sevilja - Espanjol 2:1

(Merkado 70, Ben Jeder 89 - Iglesijas 38)

Selta - Real Madrid 2:4

(Melo 61, Mendez 90+4 - Benzema 23, Kabral 56 ag, Ramos 83 pen, Sebaljos 90+1)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA