≫ 

Sastavili smo tim od igrača koje Krstajić nije zvao, šestorica igraju Ligu šampiona!

Ohrabruje podatak da imamo toliki broj kvalitetnih imena, doduše, na koje aktuelni selektor ne računa u ovom trenutku

  • 14

Selektor srpskih fudbalera Mladen Krstajić navikao nas je na iznenađenja od trenutka kada je preuzeo brigu o "A" reprezentaciji, uglavnom neprijatna. 

Nisu navijači najbolje primili amputaciju Milivojevića iz nacionalnog tima zbog prenaglašenog ličnog stava kapitena Kristal Palasa prema problemima u svlačionici.

Nastasić je van tima manje više iz istog razloga, daleko od reprezentativnog dresa su i dugogodišnji nosioci igre Ivanović, Stojković i Tošić, čije je sad već redovno izostavljanje objašnjeno neubedljivim obrazloženjem "da je njihovo vreme u reprezentaciji prošlo".

Ni poslednji Krstajićev spisak nije mogao da prođe bez oprečnih komentara, uostalom svaki mu je, uglavnom, takav da je za analizu.

Za utakmice protiv Crne Gore i Litvanije Krtsajić se, očigledno, nije do kraja rukovodio osnovnim kriterijumima za poziv igrača, a to su: trenutna forma, minutaža, pa i kvalitet.

Tako, na primer, na spisku opet vidimo Nemanju Radonjića, momka čiji je doprinos uspesima Zvezde bio ogroman, međutim u Olimpiku ga, usled nešto sporije adaptacije, "nema nigde", a nema, na primer, umesto njega Darka Lazovića koji je neizostavan u igri Đenove ove sezone sa nekoliko zapaženih partija i konkretnih momenata.

Još uvek je to nedovoljno dobro za Krstajića.

Darko Lazović (desno) u duelu sa igračem Milana Kutroneom Foto: Tanjug/Ap

Kada smo već kod Italije, Nikola Maksimović se ustalio kod Anćelotija u Napoliju i čudno je kako za standardnog člana iz Lige šampiona nema mesta u nacionalnom timu.  Isto važi i za Vujadina Savića koji je i ovog puta izostavljen, iako je i on momak sa reputacijom komadanta odbrane tima iz Lige šampiona, što se, ipak, ne sme zanemariti.

Pa ipak, Spajić, Miletić i Vuković će za ovaj put biti na proveri kod selektora, Maksimović i Savić možda nekom sledećom prilikom.

Izostanak ponajboljeg igrača još jednog tima iz Lige šampiona, Miralema Sulejmanija (Jang Bojs), jedino se može objasniti jakom konkurencijom u navali Srbije, gde je koncentrisan i najveći kvalitet našeg tima. Opet, gledajući učestalu šarenolikost Krstajićevih spiskova, teško je verovati da za Sulejmanija nije bilo mesta makar za jednu reprezentativnu akciju.

Previše je važnih, kvalitetnih igrača koje u ovom trenutku imamo, a nisu deo nacionalnog tima, među njima je i Gudelj koji se vratio u Evropu, igra redovno u Sportingu i igrač je koji bi trebalo da je pod punom pažnjom stručnog štaba nacionalnog tima.

Na stranu "hajp" oko Pavkova, ne sme se smetnuti s uma njegov trenutni uzlet. Nije samo napadač Zvezde bitan samo zbog golova Liverpulu, oni su, zapravo, samo vrhunac njegovih odličnih igara u Evropi, krenuvši od Trnave i Salcburga, gde je, po svim ocenama, bio igrač preokreta.

Mi smo imali ideju da od odstranjenih i ignorisanih napravimo idealnu postavu, koja, kada se pogleda iskustvo, kvalitet, renome igrača, trenutna forma, može bez problema da parira aktuelnoj Krstajićevoj.

Postava Srbije od igrača koji nisu trenutno u prvom planu Krstajića:

Vladimir Stojković - Branislav Ivanović, Nikola Maksimović, Vujadin Savić, Matija Nastasić - Luka Milivojević, Nenad Krstičić - Nemanja Gudelj, Darko Lazović, Milarem Sulejmani - Milan Pavkov.

VIDEO: Krstajić govori o utakmicama sa Crnom Gorom i Litvanijom

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manic - Zürich

    13. novembar 2018 | 15:35

    Dali stvarno mislite VI Placebo novinari da smo mi navijaci toliko najvni da poverujemo da Trener Krstajic sastavlja tim.????

  • Nesa CZ

    13. novembar 2018 | 15:02

    Ma koji Krstajic... Cirkus

  • Putin R.S

    13. novembar 2018 | 16:08

    Gospodo novinari, mi kao navijaci ne mozemo toliko da uticemo na njega i FSS osim bojkotom utakmica, dok vi mozete urnisanjem naterati ljude iz saveza da ga smene. Daj boze da izgube od Crne Gora samo da ga vec jednom smene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA