≫ 

Partizan u prelaznom roku dovodi četiri pojačanja: Borba za mesto u timu na svim pozicijama!

Planirano je da se crno-beli pojačaju u svim linijama tima, kako domaćim, tako i stranim fudbalerima

  • 23

Rekonstrukcija tima Partizana tokom letnjeg pralznog roka nije donela boljitak, niti dala očekivani rezultat, zato će crno-beli, ovoga puta pod palicom trenera Zorana Bate Mirkovića, imati “popravni” na zimu. U međusobnim konsultacijama stručnog štaba i klipskih čelnika definisane su pozicije, koje je nephodno pojačati, a obuhvaćane su – sve linije tima, u kojima će konkurencija biti pojačana sa bar četiri nova fudbalera, saznaje Telegraf.

Pisali smo već da Partizan namerava da nađe dugotrajnija rešenja na bočnim pozicijama u odbrani i tim povodom su već kontaktirani pojedini fudbaleri. To se pre svega odnosi na levog beka Anderlehta – Ivana Obradovića, koji je za Telegraf potvrdio da su ga zvali iz Humske, ali da još uvek razmišlja šta mu je činiti. Crno-beli su takođe i u kontaktu sa ljudima iz Anderlehta, odakle postoje dobri signali, pa bi ishod mogao da bude pozitivan.

Isto važi i za poziciju desnog beka, koju pokriva Nemanja R. Miletić, po vokaciji inače štoper. Planirano je da Svetozar Marković bude prodat tokom zime, posle čega bi se pomenuti Miletić vratio na svoju primarnu poziciju, a klub već radi na pronalaženju novog bočnog defanzivca, koji će biti po ukusu trenera.

Momci, od zime ide borba za mesto u timu: Ivica Iliev sportski direktor Partizana Foto: MN Press

To samo potvrđuje klupsku ideju o rastanku sa rumunskim internacionalcem Gabrijelom Enakeom (već obavljen razgovor sa njegovom menadžerkom), iako je u poslednjih nekoliko utakmica dobio priliku i sasvim dobro odgovorio obavezama.

OFANZIVNI VEZISTA I NAPADAČ

Što se tiče manevra, planirano je da Partizan u zimskom prelaznom roku obezbedi pojačanje na poziciji ofanzivnog veznog igrača. To, pak, zavisi samo od jedne stvari: ukoliko Marko Janković bude dobio ponudu koja će zadovoljiti i njega i Partizan, crno-beli će posegnuti za angažovanjem igrača sličnog profila. Dakle, nekoga ko može da bude organizator igre, ali i opasnost po krilu.

Rikardo Gomeš jedno od boljih pojačanja iz letošnjeg prelaznog roka Foto: Marko Jovanović

Ako Janković ipak ostane do leta, što je u velikoj meri želja trenera Zorana Mirkovića, onda klub neće tražiti novo ime na pomenutoj poziciji.

Ali će zato u Partizan sigurno doći još jedan napadač, što je bilo planirano još prošlog leta, ali neke ideje, poput, recimo, angažovanja Fatosa Bećiraja, nisu realizovane. Mirković je tokom cele jeseni na raspolaganju ima samo Rikarda Gomeša i Nemanju Nikolića, pa je neophodno da se konkurencija i kvalitet pred golom rivala povećaju, kako ekipa na proleće imala veći izbor.

PRAVI SE I TRANSFER LISTA

Treba svakako napomenuti I da će na pozicijama u ofanzivnom delu Partizan potražiti strane fudbalere, dok će u odbrani to gotovo sigurno biti igrači sa našeg podneblja.

Broj stranaca je trenutno popunjen, ali to neće predstavljati problem, jer je Aleksandar Šćekić već podneo zahtev za dobijanje srpskog pasoša, a klub namerava i da se rastane sa nekim igračima.

Takođe, u dogovoru sa trenerom Zoranom Mirkovićem, biće satavljena i transfer lista fudbalera, na koje stručni štab ne računa ubuduće. Kao i do sada, crno-beli će pokušati da prodaju šta mogu, a pojedini će sigurno biti prosleđeni na pozajmice ili će dobiti raskid ugovora.

Trenutak kada je Mirković preuzeo klupu Partizana

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panta

    13. novembar 2018 | 14:34

    Partizan se sprema da iduce godine osvoji prvo mesto u drugoj ligi.

  • ПФЦ - 1970 -

    13. novembar 2018 | 13:58

    ЕВО ПРИЛИКЕ ДА ДОВЕДЕТЕ ЈОШ КОГ ТАЛЕНТОВАНОГ ЂЕТИЋА ...😅😅😅 УПРАВА НАПОЉЕ , УПРАВА НАПОЉЕ 😆😆😆

  • Djura

    13. novembar 2018 | 14:18

    Suma da se vrati obavezno. I djuka a lola da bude starter ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA