≫ 

Sergej jedini Srbin u izboru 50 najboljih fudbalera sveta: Modrić prvi, Mesi peti, a zaprepastiće vas na kom je mestu Nejmar

Vezista Lacija našao se na 40. mestu u izboru portala Goal.com

  • 16

Jedan od najuticajnijih fudbalskih portala sveta - Goal.com, uradio je listu od 50 trenutno najboljih fudbalera sveta, i na njoj je bilo mesta samo za jednog Srbina. U pitanju je Sergej Milinković Savić, koji se ove sezone muči sa formom, ali je u prošloj zablistao u dresu Lacija i tokom leta je bio jedan od najtraženijih veznih igrača planete.

Na prvom mestu je kapiten reprezentacije Hrvatske, Luka Modrić, drugi je Kristijano Ronaldo, a treći Mohamed Salah. Kilijan Mbape je na četvrtom mestu, kao najbolje plasirani fudbaler od igrača Francuske, koji su se okitili titulom prvaka sveta. Lionel Mesi je na 5. mestu, a Nejmar je tek na 24. mestu.

Još nekoliko fudbalera Hrvatske, koja je bila vicešampion sveta, našlo se na listi. Mario Mandžukić je zauzeo poziciji broj 25, Ivan Rakitić je zauzeo 28, a Ivan Perišić 34. mesto.

Od igrača sa prostora bivše Jugoslavije, na listi je još samo kapiten Bosne Edin Džeko, koji je na 45. mestu.

Sergej Milinković Savić; Foto: Guliver/Marco Rosi/Getty Images

Kada je u pitanju Milinković Savić, Gol piše da je to što ga Lacio nije prodao najčudnija stvar tokom letnjeg prelaznog roka, iako je bio najtraženiji fudbaler na "pijaci".

- Procenjen na više od 100 mičliona evra, visoki ali talentovani reprezentativac Srbije, koji je igrao za svoju ekipu na Svetskom prvenstvu, direktno je uključen u postizanje 22 gola u takmičenju, a sam je postigao 14, dok je namestio još 8 - navodi se u tekstu.

Pogledajte i kako izgleda TOP 10 fudbalera sveta po ovoj listi:

1. Luka Modrić

2. Kristijano Ronaldo

3. Mohamed Salah

4. Kilijan Mbape

5. Lionel Mesi

6. Kevin de Brujne

7. Rafael Varan

8. Hari Kejn

9. Antoan Grizman

10. Marselo

>>> Partizan je napravio iznenađenje savladavši Zenit u Beogradu, a sada ga čeka gostovanje istom rivalu željnom osvete. Kvota na Ruse je 1,15, a na crno-bele čak 6,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zenit - Partizan.

>>> Duel za prvo mesto u Pioniru. I Zvezda i Monako imaju skor 4-2, i ko večeras pobedi, imaće ogromne šanse da nastavi takmičenje s prve pozicije. Kvota da će Zvezda slaviti s više od 6,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Monako.

VIDEO: Sad mogu i u penziju: Pitanje novinara nateralo Kolarova da se nasmeje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tadija

    14. novembar 2018 | 09:34

    Po meni je 40-i igrač od Srpskih igrača!

  • N N

    14. novembar 2018 | 09:46

    Zbog njega i njemu slicnih Srbija i jeste tako prosla u Rusiji, nije Muslin bio lud sto je konacno shvatio i Krstajic. Ovaj covek je samo izvikan i nista vise a rezultati na terenu nula.

  • sale

    14. novembar 2018 | 10:11

    Ronaldo prvi, Messi drugi, a onda pet mesta prazno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA