Kante je najsvetliji primer poštenja u svetu fudbala, ovaj njegov gest to najbolje dokazuje

Otkriveno da je Francuz odbio ponudu Čelsija da na nelegalan način prima novac

  • 1

Omaleni francuski fudbaler N'Golo Kante u sredu je centralna figura mnogih rasprava u medijima i na društvenim mrežama, a nije ni odigrao utakmicu za Čelsi ili reprezentaciju.

U pitanju je njegov potez kojim je "kupio" mnoge navijače i iskrene ljubitelje fudbala: on je, prema pisanju francuskog "Medijaseta", odbio da prima novac preko računa "of šor" kompanija (poreski rajevi), čak je insistirao na tome da Čelsi sve uradi po zakonu, u čemu su mnoge njegove kolege "uhvaćene". 

To što je on uradio malo koji fudbaler bi danas pristao i zato je Kante danas igrač o kom se priča i koga hvale "na sva usta".

Inače, do ovog podatka došao je "Football leaks" koji već nedeljama otkriva afere u fudbalu, a jedna od takvih je i Čelsijevo "poslovanje" koje je uključivalo i "skrivene račune".

Upravo je preko jednog takvog Kante trebalo da dobije deo godišnje plate (20%), što je on odbio.

Taj novac bi bio prikazan kao profit od prodaje marketinških prava (prava na lik fudbalera), što je Francuz odbio. On jeste "osnovao" kompaniju preko koje bi dobio novac, međutim čim je saznao o čemu se radi rešio je da se ne upušta u "mutne radnje".

Klub je tada preko Kanteovog agenta obavešten da njegov klijent, posle istraživanja u novinama o slučajevima istraga zbog isplata sa "of šor" računa, insistirao da sve bude legalno.

Ne čudi, na kraju, ovakav postupak Kantea, ipak se radi o igraču koji uprkos višemiliom ugovoru u Čelsiju i dalje vozi "Mini Cooper S" za razliku od mnogih njegovih saigrača iz kluba i reprezentacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lik

    14. novembar 2018 | 17:52

    Kad je Francuska osvojila SP momak je pitao saigrače da uzme pehar iako je bio najbolji igrač.Skroman momak a velika ljudina!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA