Krstajić zbog Luke Jovića menja taktiku Orlova posle 13 utakmica od kako je selektor: Srbija napada Crnu Goru sa dva špica!

Prvi strelac Bundeslige stavio je na "slatke muke" šefa stručnog štaba naše reprezentacije

  • 23

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić najavio je da bi mozda mogao da promeni taktiku za verovatno odlučujući meč protiv Crne Gore u Ligu nacija i zaigra sa dva klasična napadača.

Krstajić kaže da su mnogi srpski fudbaleri u formi, među kojima i prvi strelac Bundeslige Luka Jović, i da ga raduje njihov učinak u klubovima.

- Veliki broj igra standardno, to je prvi put u poslednjih nekoliko godina da su skoro svi bitni šrafovi u klubovima. Može da se desi da promenimo taktiku, postoji ideja... Menjao sam sastav 13 ili 14 puta, taktiku ne, a mozda se i to promemeni, ne zbog Crne Gore već igrača. To mi je ujedno luksuz i problem - rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

On je dodao da svi reprezentativci na spisku zaslužuje da igra i da bi bio najsrećniji kada bi imao tu mogućnost da uradi.

- Očekujem dobru utakmicu, šta je bilo bilo je u Podgorici. Poštujemo Crnu Goru i selektora Ljubišu Tumbakovića, koga neću nazvati kolegom jer mi je bio trener. Ipak, verujem u svoj tim da mozemo da napravimo iskorak i osvojimo prvo mesto u grupi.

Ljubiša Tumbaković; Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

Srbija će protiv Crne Gore biti bez povređenih Sergeja Milinković-Savića, Marka Dmitrovića, Ljubomira Fejse, a poslednji koji je definitivno otpao je Filip Kostić zbog operacije dva zuba.

- Vidim da u Crnoj Gori ima dosta igrača koji će da izostaju, slično kao kod nas. Koga nema bez njega se mora, moramo da se prilagodimo tome - naveo je Krstajić i naglasio da ne postoji i najmanja tenzija oko bezbednosti jer se "sastaju dve zemlje, a jedan narod".

Krstajić istice da će Dušan Tadić, koji je promašio penal u Rumuniji, odlučiti ko će da izvede ako bude najstroža kazna.

Sastav koji bi mogao da izađe na teren protiv Crne Gore, ukoliko Krstajić odluči da odigra sa dva napadača je sledeći: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov, Matić, Maksimović, Tadić, Gaćinović, Jović, Mitrović.

Nemanja Matić i Mladen Krstajić; Foto: MN Press

Nemanja Matić veoma ceni crnogorsku selekciju, ali je svestan kvaliteta Orlova i ističe da je taj meč finale Lige nacija za Srbiju.

- Znamo šta nas čeka, postujemo ih, ali smo svesni nasih kvaliteta. Pokušaćemo da osvojimo sva tri boda pre našim navijačima, sutra je za nas finale u Ligi nacija - poručuje vezista Mančester Junajteda.

Kako je naveo, pobeda i igra u Podgorici je pravi put.

- Žao mi je što nisam bio u Podgorici, odigrali smo takmičarski, onako Srbija mora da igra. Ne trebamo da brinemo za budućnost, imamo igrače koji stasavaju - zaključio je Matić.

Srbija u subotu čeka Crnu Goru na stadionu "Rajko Mitić" od 15 sati, a tri dana kasnije selekciju Litvanije na stadionu Partizana od 20.45.

VIDEO: Krstajić o korekciji spiska, ko ne dolazi, a ko je naknadno pozvan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    16. novembar 2018 | 15:19

    Klosaru, pusti Prijovica i Jovica, a odmori malo Mitrovica. Pa ces videti kakva je situacija, ili ne smes Mitrovica da stavis na klupu zbog toga sto znas da bi izgubio mesto u prvih 11??

  • joakim

    16. novembar 2018 | 16:34

    Ne menjaj taktiku nego idi molim te.

  • srkiiii

    16. novembar 2018 | 16:34

    Daj bre slepcu pusti Prijovića da igra!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA