≫ 

Ben se raspričao za Grke, "puna mu usta" pobede nad Liverpulom: To se ne zaboravlja, dušu smo ispustili za taj trijumf, igrali smo savršeno

Zvezdin fudbaler u razgovoru za grčki portal evocirao istorijsko veče i trijumf nad engleskim timom u Ligi šampiona

  • 2

Reprezentativna pauza je pravo vreme da se sumiraju utisci iz prethodnog takmičarskog perioda na klupskom planu, a u tom pogledu je, čak i za Grke, pobeda Zvezde protiv Liverpula i dalje jedna od tema koja je obeležila dosadašnji deo Lige šampiona. 

Sagovornik portala "FourFourTwo" bio je Grcima dobro poznati lik sa "Marakane", El Fardu Ben, akter istorijske utakmice, koji im je približio euforiju koja je pratila utakmicu i pobedu nad slavnim engleskim klubom.

- To veče sve je podsetilo na 1991. godinu. Tada su bili Prosinečki, Mihajlović, Jugović, Pančev i Savićević, a danas su to Ben, Marin, Pavkov, Borjan i Savić - napravio je Ben, za početak razgovora, paralelu između Zvezdine "zlatne barijevske generacije" i ove danas.

Prošlo je nekoliko dana od pobede nad Liverpulom, da li je to već sada palo u zaborav?

- Nikad... To se ne zaboravlja, ne može da se zaboravi kako smo pobedili Liverpul, finalistu Ligu šampiona i jednog od favorita za osvajanje trofeja ove sezone. Stalno se vraćan na utakmicu, gledam golove, slavlje, tu atmosferu. Kako da zaboraviš najbolje veče u svom životu?

Ben na utakmici sa Liverpulom Foto: Marko Jovanović

Kako ste pobedili Liverpul?

- Ne pamtim da smo ikad odigrali bolje poluvreme, skoro savršeno je bilo, pokazali smo kvalitet, trčali bez prestanka sve vreme. Trener Milojević nam je rekao da ne pravimo greške u našoj zoni, pokrivali smo prostor kako treba, bili jaki na loptu, u duelima... Ali ako bi trebalo da kažem zbog čega smo dobili te večeri, reći ću "srce i duša". Ostavili smo dušu na terenu, to nas je guralo da damo više nego što možemo. Klub kao što je Zvezda zaslužila je ovakav rezultat. Gledali smo do tada Salaha, Manea, Firmina samo na televiziji, a onda ste ih imali za rivala i pobedili. To je zaista teško opisati.

Novac, kažu, donosi sreću...

- Te noći, 6. novembra, sreća je došla iz naših srca, strasti, motivacije da svi zajedno, kao grupa drugara, budemo tim i da se ponosimo pobedom. Naravno da novac čini da jedan tim izgleda moćno, kao Liverpul, ali u malim sredinama duša je ta koja donosi prevagu...

Da li ste bili zabrinuti rekacije Liverpula u drugom poluvremenu?

- Naravno. Nemoguće je da ekipa odigra čitav meč na visokom nivou. Liverpul je imao inicijativu, ali mi smo imali odgovor. Milojević je tražio od nas da sačuvamo ono što imamo, uspeli smo u tome, a poslednji zvižduk sudije bio je znak velikog olakšanja i velike sreće.

Ovaj udara Bena ukrotio je Alison, ali ne i onaj koji je brzo potom usledio posle kornera Marina i skoka Pavkova Foto: Marko Jovanović

Koju slika će vam ostati urezana sa "Marakane" iz te večeri?

- Stadion koji se trese, navijači koji pevaju...

Kako se Ben oseća u čitavoj priči?

- Srećan! Veoma sam srećan, igram za istorijski klub, osvojili smo titulu, želim to i ove godine. Živim san jer igram protiv najvećih zvezda fudbala. Jedinstven je osećaj kada se suočite sa takvim igračima. Želim da ostanem ovde.

Grci su pitali Bena i o Marinu i koliko njegovo prisustvo znači ekipi.

- On je sjajn igrač i apsolutni lider. Glavni protagonista naših utakmica, pokazao je da nije, kao što se pričalo, završio svoju karijeru. Pored toga je i sjajan momak. On je fudbaler koji tačno zna kako se igra fudbal. Znao sam ga od ranije, i pre nego što je došao u Zvezdu, i znao sam vrlo dobro koliko može. On nam je doneo iskustvo koje nam je bilo potrebno protiv najjačih rivala.

Zvezda je odigrala sjajan meč protiv Liverpula, ali svi samo pričaju o Pavkovu. Dali je istina da je on bio električar?

- Ne, ne znam, pitaću ga... On je momak koji je pokazao kako se koristi ukazana prilika. Mnogo je vredan i uporan, veliki je talenat i zahvaljujući njemu, Zvezda je uspela da postigne nešto neverovatno. Generalno, imamo grupu igrača uz koje se osećam veoma zadovoljno. Imamo sjajne igrače i odličnog trenera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA