Barselona, Liverpul i Bajern u trci za Jovića: I Zvezda može ozbiljno da zaradi od transfera, ali samo ako ne ode u Minhen

Najbolji strelac Bundeslige zaludeo je najveće klubove Evrope

  • 21

Srpski reprezentativac Luka Jović nalazi se na meti nekih od najvećih klubova sveta! Kako je preneo Bild, za usluge najboljeg strelca Bundeslige, koji je ove sezone za Ajntraht dao 10 golova, ozbiljno je zainteresovan Liverpul.

Jirgen Klop već duže prati mladog srpskog napadača, koji je ove sezone eksplodirao u Ajntrahtu, gde igra kao pozajmljen igrač Benfike.

Jović se u Lisabonu, gde je došao iz Zvezde, nije najbolje snašao, pa ga je klub poslao na pozajmicu u Ajntraht, uz mogućnost otkupne klauzule, koja prema medijskim izveštajima iznosi 12 miliona evra, što će Ajntraht nesumnjivo iskoristiti.

Nemci bi odmah posle otkupljivanja Jovića mogli da ga prodaju dalje, i to za nekoliko desetina miliona, jer je Joviću cena vrtoglavo skočila.

Liverpul je najzainteresovaniji, ali u trci su i Barselona i Bajern Minhen, prenose engleski mediji.

Luka Jović u dresu Zvezde sa tadašnjim trenerom Miodragom Božovićem; Foto: MN Press

Pomno će dalja dešavanja oko karijere Luke Jovića pratiti i na Marakani.

Zvezda je Jovića prodala u nekoliko procenata investicionom fondu Pinija Zahavija za oko 2 miliona evra, tako da nema procente od buduće prodaje, ali ima pravo na određeni iznos koji se izdvaja za klubove u kojima igrači prođu omladinsku školu, ''trening kompenzacija" i "mehanizam solidardnosti" koji okvirno iznosi oko pet posto.

Tako Zvezda za Jovića može tokom leta da zaradi dva puta. Prvo kada ga Ajntraht otkupi od Benfike za 12 miliona evra, a zatim i ukoliko ga klub iz Frankfurta proda nekom drugom klubu. Ali, to ne sme da bude klub koji je iz Nemačke, jer u tom slučaju ne važi procenat od prodaje igrača, već samo kada se on proda u drugu zemlju.

Zato će navijači i uprava Zvezde navijati da Jović nastavi karijeru u Liverpulu ili Barseloni, umesto da ode u Bajern kod bivšeg trenera Nika Kovača, koji mu je u Ajntrahtu i dao šansu prošle sezone.

VIDEO: Krstajić likuje zbog 1. mesta u Ligi nacija, a pomenuo je i Milivojevića i Nastasića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CcC

    20. novembar 2018 | 07:16

    Samo da ne bude kao sa sergejom milinkovic savicom.. Tresla se gora rodio se mis..

  • Bojan

    20. novembar 2018 | 07:05

    Pa od liverpula, barse i bajerna, najbolje bi mu bilo da ode u bajern. Em ako ostane kovac, on ga i trenirao u ajntraht, em sto imaju levandovskog koji je vec u godinama. A u barsi tesko da ce i na klupi, a u liverpulu tesko...

  • Bepac

    20. novembar 2018 | 05:39

    Jure ga Liverpul i Barsa, samo ga Krstajic nece...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA