≫ 

Čovek za koga se pričalo da je letovao sa Šarićem odlučuje o najsumnjivijoj utakmici Superlige!

"Tačno je da sam u junu 2009. godine putovao u Tursku i da je na istom letu putovao i Darko Šarić sa svojom porodicom. Tačno je da sam tu činjenicu saznao tokom leta", rekao je tada u svoju odbranu Svetislav Đurović, aktuelni predsedavajući Etičke komisije FSS, koja, po nalogu UEFA, treba da donese odluku o tome da li je sve bilo regularno na utakmici Proletera i Radničkog

  • 0

Prema nalogu UEFA, Fudbalski savez Srbije je pre šest dana pokrenuo istragu povodom sumnji u regularnost utakmice 16. kola Superlige između Proletera iz Novog Sada i niškog Radničkog, završenog pobedom gostiju 2:1 posle preokreta u drugom poluvremenu i dva krajnje diskutabilna pogotka.

Podsetimo, prve sumnje su krenule najpre sa penalom koji je napravio defanzivac Proletera Zarija Lambulić, a isti igrač, da sve bude još neprijatnije po njega i njegov tim, nedugo potom postigao je i autogol posle kog su čak i navijači, iz revolta, počeli da napuštaju tribine.

Sumnje u regularnost podgrejala je i činjenica da trener Radničkog Nenad Lalatović, zbog navodne bolesti, nije vodio ekipu sa klupe, iako je dan pre toga pričao na konferenciji za medije.

Takođe, vezano za tragičara Lambulića, vredi reći da je igrač Proletera nekoliko dana ranije stavljen na spisak mlade reprezentacije Srbije kod selektora Gorana Đorovića.

U međuvremenu, malo toga se može saznati o tome u kom pravcu teče istraga kontroverzne utakmice koja je izazvala lavinu komentara i ponovo dovela u pitanje regularnost takmičenja. Ne oglašava se vrh Saveza (što je, donekle, i za očekivati jer traje istraga), nema ni reči iz Superlige, a "zakopčani" su i u oba kluba koji su se našli "na tapetu".

Dakle, jedino što preostaje je da se čeka odluka Etičke komisije FSS-a koja se bavi ovim slučajem, a kojom, kao predsednik, rukovodi Svetislav Đurović, u javnosti poznat kao čovek za koga se tvrdilo da je letovao sa narko bosom Darkom Šarićem!

Nenad Lalatović nije vodio tim na utakmici koja se našla pod lupom FSS-a Foto: MN Press

Đurović je tada bio na visokoj poziciji u Službi za organizovani kriminal, a posle spekulacija da je letovao sa Šarićem u Turskoj, priznao je da su bili u istom avionu, ali da je to bila puka slučajnost.

Inače, Đurović je, kao i Šarić, rodom iz Pljevalja.

- Tačno je da sam u junu 2009. godine putovao u Tursku i da je na istom letu putovao i Darko Šarić sa svojom porodicom. Tačno je da sam tu činjenicu saznao tokom leta - naveo je Đurović u saopštenju, ali, kako je rekao, on i odbegli narko-bos nisu bili u istom hotelu, niti u istom mestu.

O svom "saputniku" tada je odmah obavestio svoje nadređene.

- Posedujem račun o plaćenom letovanju za sebe i svoju porodicu. Tačno je da sam, odmah nakon sletanja aviona u Tursku obavestio nadležne o događaju koji već duže vreme pokušava da se predstavi u kontekstu moje veze s klanom Darka Šarića. Nakon povratka s letovanja, o navedenom događaju obavestio sam i direktora policije, načelnika UKP i tužioca za organizovani kriminal - rekao je Đurović, koji je u FSS-u, ranije, bio i na funkcijama Komesara za bezbednost i člana tela za licenciranje klubova.

Inače, sem Đurovića, Komisiju za etiku FSS čini još petoro članova raspoređenih u dva tela: Odeljenje za istrage i Odeljenje za odlučivanje.

U odeljenju za odluke su Svetislav Đurović kao predsednik i Zagorka Uskoković, u svojstvu člana. U Odeljenju za odlučivanje su Petar Petrović - predsednik, Nikola Nikodijević - zamenik predsednika i Nebojša Tulić - član.

Verujemo da će svi oni, uskoro, obnarodovati epilog istrage najsumnjivije utakmice dosadašnjeg dela sezone.

Od predstavnika FSS oglasio se samo Dragiša Binić, koji je izjavio da, na osnovu izveštaja delegata Vuka Blečića, na utakmici Radnički - Proleter nije bilo ništa sporno.

- Meni ništa, što bi vama bilo zanimljivo, nije stiglo iz Novog Sada, izuzev izveštaja delegata i učesnika utakmice. Uobičajenog, dakle, bez primedbi - rekao je Binić, član IO FSS zadužen za regularnost takmičenja.

Podsetite se golova Radničkog sa tog meča.

PENAL - 1:1

AUTOGOL - 1:2

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA