≫ 

Poznati svi šeširi: Koga biste izabrali kao idealne rivale Srbiji u kvalifikacijama za Ep? (FOTO)

Srbija izbegava tzv. Kosovo, a može u "grupu smrti" sa Švajcarskom i Nemačkom, a i Hrvati bi mogli da naprave problem

  • 23

Grupna faza Lige nacija je završena, a ono što očekuje nacionalne selekcije u narednom periodu jesu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine za koje su već određeni šeširi. 

Tako će Orlovi imati priliku da na dva načina dođu do najjače evropske fudbalske smotre, i to, kroz baraž Lige nacija, kao prvoplasirani tim grupe, u kojem ćemo snage na početku odmeriti sa Norveškom, ali i kroz pomenute kvalifikacije.

Nezvanična predviđanja i analize najlakše i najteže grupe za Orlove su počele, a većina navijača ima svoju omiljenu varijantu...

Ipak, Ono što je za sada poznato jeste da se Orlovi nalaze u trećem, od šest, šešira, u kojem su još Slovačka, Turska, Republika Irska, Severna Irska, Škotska, Norveška, Finska, Bugarska i Izrael, sa kojima, logično, nećemo moći da se sastanemo.

VIDEO: Krstajić likuje zbog 1. mesta u Ligi nacija, a pomenuo je i Milivojevića i Nastasića

Sa druge strane, ne računajući prvi šešir u kojem su tradicionalno neugodna Hrvatska, kao i fudbalski velikani poput Engleske, prvaka sveta Francuske, Španije, Italije, glavna pretnja koju bi svi hteli da izbegnu vreba iz drugog šešira u kojem je Nemačka.

Iza Pancera je nikad gora godina, pa je tako četa Joakima Leva "skliznula" iz elite i to zahvaljujući tome što je Poljska uspela da osvoji bod protiv Portugala - 1:1.

Zanimljivo, po prvi put u 5. šeširu nalazi se selekcija tzv. Kosova, ali UEFA odlučila da potencijalnog duela sa Srbijom neće biti. Isto važi i za parove poput Gibraltara i Španije, Ukrajine i Rusije koji će biti izbegnuti zbog "zategnute političke situacije".

U paklenu seriju utakmica Zvezda kreće protiv TSC-a iz Bačke Topole u Kupu Srbije, i apsolutni je favorit. Kvota na pobedu crveno-belih bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,57. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - TSC.

Najprijatnije iznenađenje Evrolige, ekipa Armanija, večeras dočekuje Baskoniju, a kvota da će zabeležiti šestu pobedu u osam utakmica je 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Armani Milano - Baskonija.

Žreb se održava 2. decembra u Dablinu, a 55 timova biće podeljeno 10 grupa.

Izgled šešira pred kvalifikacije: 

Prvi šešir: Engleska, Holandija, Portugal i Švajcarska, kao pobednici grupa Lige A u Ligi nacija, zatim Belgija, Hrvatska, Francuska, Italija, Španija i Poljska.

Drugi šešir: Nemačka, Island, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Švedska, Rusija, Austrija, Vels, Češka.

Treći šešir: Slovačka, Turska, Republika Irska, Severna Irska, Škotska, Norveška, Srbija, Finska, Bugarska, Izrael.

Četvrti šešir: Mađarska, Rumunija, Grčka, Albanija, Crna Gora, Kipar, Estonija, Slovenija, Litvanija, Gruzija.

Peti šešir: Makedonija, tzv. Kosovo, Belorusija, Luksemburg, Jermenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija, Gibraltar, Farska Ostrva.

Šesti šešir: Letonija, Lihtenštajn, Andora, Malta, San Marino.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    21. novembar 2018 | 09:47

    Hrvatska, Bosna, SRBIJA, Albanija, Makedonija

  • Ja

    21. novembar 2018 | 10:51

    Samo da izbegnemo Kokezu I Krstsjića.

  • Milan

    21. novembar 2018 | 10:45

    Ako ostane krstajic onda bi voleo najtezu grupu da prestane da prica kako je pobeda nad litvanijom kao finale sp

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA