≫ 

Samo sam seo, a Sale mi kaže da više nisam dobrodošao! Micov opisao kako je došlo do raskola u reprezentaciji (VIDEO)

Bolna epizoda za našu košarku

  • 15

Vladimir Micov izjadao se u intervjuu za Korijere dela Sera, pošto je progovorio o burnom rastanku od reprezentacije Srbije.

On je naveo da bi voleo da završi karijeru u Armaniju, a nadovezao se i na reprezentativni status.

- Imam ugovor do kraja sezone, videćemo šta dolazi posle. Došao je trenutak da razmišljam i tome gde ću i kako završiti karijeru. Milano može da mi pruži ono što želim, na meni je da uradim sve da klub pre toga ispuni sve ciljeve - rekao je Micov, koji se sukobio sa Aleksandrom Đorđevićem pre četiri godine kada je pozvan na pripreme pred Svetsko prvenstvo u Španiji.

- Četiri godine sam igrao za Srbiju svakog leta. Tri dana pre Svetskog prvenstva mi igramo prijateljsku protiv Novog Zelanda. Ja sam izmenjen i po običaju, kad odem na klupu 'bacim kosku' ostalim saigračima. Dolazi Đorđević i podvikne 'dođi ovde i sedi'. Nisam razumeo šta se desilo, jer mi je delovalo da preteruje. Pogledao sam ga i izbacio me je rekavši da nisam dobrodošao. Od tog trenutka kao da više nisam postojao - rekao je Micov.

Sebe je opisao kao hladnokrvnog igrača.

- Nikada ne pokazujem emocije na terenu. Ne znam da li je to problem ili ne, ali znam da pokušavam saigračima da pomognem na drugi način - kaže Micov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blokovi

    21. novembar 2018 | 15:23

    Vladimir Micov je izvanredan igrač... I ne treba da žali što ga je Đorđević kao izbacio iz repke.... Šta je uradio selektor, šta je osvojio... Gde su uspesi sa klubovima... Gde god je bio oterali su ga.. Ma daj, prodavac magle...

  • Mrcke

    21. novembar 2018 | 21:05

    Sva finala u kojima je slucajno dosao.....je izgubio. Pred Amerima je uvek skidao gace sa svojom demagogijom. NIKAKAV TRENER, igrac svaka cast, ali trener NULA!!!!!!

  • NekoKo

    22. novembar 2018 | 07:36

    Prvo je bilo teško za shvatiti da Duda Ivković više nije za selektora reprezentacije. Poslednjih godina bio je odlično rešenje da stvari dovede u red, ali ne i da od repšrezentacije napravi mašineriju koj će da u kontinuitetu osvaja medalje. Ima mngo razloga zbog čega je to tako,a li ime Dudino je ogromno i mnogi su se pecali na tu činjenicu. Kada ga je doveo Kapičić to je bio pravi potez u tom momentu. Već posle dve godine bilo je vreme za sledeću fazu u reprezentaciji.Sa zakašnjenjem tp se i desilo, ali tada naša struka opet nije imala perfektan njuh. Umesto savršene opcije zvane Kokoškov, odabrana je ipak nešto manje savršena - Sale Đorđević. NAselo se na ime, ali to ime koje je ogromno u svetu košarke je ipak vezano za igračku karijeru.Kokoškov je po svim parametrima bio bolje rešenje i nema saveza na planeti zemlji koji bi da bira između Đorđevića i Kokoškova uzeo Đorđevića. Takođe i dan danas nema ni kluna na planeti koji bi se opredelio za Saleta pre Kokoškova. Kokoškov je danas u NBA ligi trener a zamislite situaciju da u NBA imamo i selektora...Stalni kontakt sa našim NBA igračima bi bio izuzetno velika stvar. Đorđević je u kluibovima sa druge strane po Evropi podobijao gomilu otkaza uz činjenicu da premda gotovo ništa nije sa klubovia osvojio njegove ekpe su igrale dobru košarku. Kada se podvuče crta on nije ništa bolji stručnjak od recimo Saše Obradovića. Kako god Sale je uradio velike stvari ali očigledno nije u stanju da Srbiji donese zlato. Razlozi su razno razni ali svi ti razlozi su nešto čini nekg trenera manje ili više uspešnim. reme je da se pređe na sledeći nivo kada se radi o reperzentaciji. Taj nivo podrazumeva osvajajnje zlatnih medalja, jer imamo sve preduslove neophodne za to. To pre svega mislim na evropska prvenstva, dok na SP i Olimpijadi sve zavisi od USA, odnsono od njihovog sastava i forme. Gubili smo mi od Amera poo 30 i 40 razlike, ali smo odgirali i jednu egal utzakmicu i to je ono što ne treba smentuti sa uma. Plašim se da će Sale otići na nagori mogući način, tj. posle debakla u kvalifikacijama. Tačno je da je moralo bolje i sa ovim š sasatvima, ali ubedljivo najveći krivac za situaciju u kojj se nalazimo snose naše legende u i oko saveza. Preptoetni, egiostični, prezaljubljeni sami u sebe, njima jeispod časti da kleče i mole za interse srpsku košarke i da krvare za istu. Imaju veze i kontakte kao niko u svetu košarke, ali ih ne korsste za interese Srbije. Samim tim ne kapiram šta izigravaju na čelu srpske košarke.? Da mi dovode Popovića na seminare i da sa njim tovare po kafanama...Alo majstori dovdetie Popovića za selektora Srbije, recimo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA